sâmbătă, 1 septembrie 2012

Rechizitoriu la adresa regimului Băsescu, a organismelor europene şi a socialiştilor europeni

Scrisoarea presedintelui PSD, Victor Ponta, catre liderii Socialistilor Europeni, Sergei Stanishev si Philip Cordery
Draga Sergei,
Draga Philip,

Va scriu in legatura cu organizarea viitorului  Congres PES care trebuie sa aiba loc in Bucuresti la finalul lunii septembrie.
Asa cum stiti foarte bine, Romania a trecut in ultimele 2 luni printr-o serioasa criza politica, care a atras atentia presei internationale, a Comisiei Europene si critici acerbe din partea reprezentantilor PPE.
Pe plan national, rezultatul referendumului popular  pentru demiterea presedintelui a demonstrat o clara respingere din partea poporului roman a regimului corupt, antidemocratic si antisocial condus timp de 8 ani de Traian Basescu (87% din cei care au participat la referendum au votat pentru demiterea sa, un numar de 7,5 milioane de cetateni, fata de numarul de 5,2 milioane de voturi  cu care a fost ales in 2009).
Din pacate, pe plan european, din cauza sprijinului neconditionat acordat de PPE si a inabilitatii noastre de a explica mass media exact conditiile constitutionale si politice, informarile partinitoare transmise de echipa lui Traian Basescu au avut succes si au afectat imaginea internationala a tarii si a Guvernului pe care il conduc. Concluziile au fost trase doar pe baza afirmatiilor facute de una dintre parti si este obligatia mea ca, in perioada urmatoare, sa explic tuturor partenerilor europeni adevarul despre situatia din tara mea.
Ultimele evenimente (rezultatul evident al votului la referendum, rezultatele economice pozitive reflectate de FMI, respectarea tuturor deciziilor CCR, garantarea independentei justitiei) ma vor ajuta sa demonstrez, in perioada urmatoare, cat de grav au fost dezinformate si manipulate mass media si Comisia Europeana de catre Traian Basescu, in scopul supravietuirii sale politice. Dar aceasta necesita timp, iar Congresul PES trebuie organizat in 4 saptamani in cele mai bune conditii pentru familia noastra politica.
Din acest motiv, am decis sa va propun sa fiti de acord ca, anul acesta,  Congresul PES sa fie organizat la Bruxelles, si nu in Bucuresti. Consider ca imaginea PES, relatia sa cu media europeana si scopurile sale politice majore sunt mai importante decat interesul unui partid membru cum este PSD. In acest fel, vom evita atacurile injuste ale PPE si ale unor ziare asupra familiei noastre politice. In acest context, inteleg perfect cat este de important pentru colegii si prietenii nostri din SPD sa nu aiba o vulnerabilitate inutila in relatiile cu media din Germania. Victoria lor in alegerile din 2013 si un guvern condus de un cancelar social-democrat reprezinta un obiectiv de importanta majora pentru PES si pentru viitorul Europei, si este datoria noastra sa sprijinim cu totii acest demers.
Vreau sa multumesc cu aceasta ocazie celor care au dovedit solidaritate cu PSD in aceste momente dificile, acceptand sa lupte alaturi de noi pentru a diminua efectele propagandei sustinute de reprezentantii PPE. In mod special, as dori sa-i multumesc lui Sergei Stanishev, pe care il consider un lider excelent pentru familia noastra politica si pe care il voi sustine din toata inima pentru a fi ales presedinte al PES.
Va asigur ca, in ciuda dificultatilor aratate mai sus, PSD va ramane un membru activ si dedicat al PES si ca dupa castigarea alegerilor parlamentare din decembrie va guverna Romania in spiritul valorilor progresiste si social democratice europene.
Va rog sa aduceti la cunostiinta aceasta scrisoare tuturor membrilor Prezidiului. Astept cu placere sa ne vedem la Bruxelless si urez succes Congresului PES.


Cu prietenie,
Victor Ponta

31.08.2012

15 comments:

maiag spunea...

Aseara la A3,pontacu a spus adevarul.nemtii nu au vrut sa vina si atunci au hotarit asta,deci Ponta minte,cauta o scuza,este in faza de deruta si pe trend descrescator.Un mincinos si tupeist,nu mai are credibilitate in ce spune,se contrazice,neaga ce a spus.un MITOMAN

mos alecu spunea...

@maiag 1 septembrie 2012, 08:09 :
La : "...pontacu a spus adevarul...deci Ponta minte,..."
???????

CEZAR spunea...

PONTA= Vicepresedinte al Internationalei Socialiste ! Ei ia zi Muyag -ca cum suna??

Robert Horvath spunea...

Intrebare. Nu stiu daca ai urmarit interviul lui Ponta
de vineri la Antena3.....
Dece cand doamna Clinton a trimis un mesaj de amenintare....primul ministru a facut pipi in pantaloni.?
Cum explicati cum o fosta mare putere ....vai de capul ei ....dupa parerea dumneavoastra ...creiaza un inpact atat de dramatic pentru seful guvernului cu fata si minte de copil ?

karadeniz spunea...

@ Robert Horvath
Dacă sentimentul pe care îl inoculează lumii cea mai mare și puternică democrație a Terrei este frica, mă bucur că nu fac parte din aceasta.
Încerc uneori să-ți înțeleg idea și logica comentariilor dar nu prea găsesc un fir logic. Într-o vreme erai marele inchizitor al lui Traian Băsescu. CIA, FBI, Congresul, Curtea Supremă de Justiție, luminate de fulminantele dezvăluiri RH-iene, erau gata să-l aresteze, răpească și să-l condamne la scaunul electric pe al nostru onorabil prezident. Din nefericire, mai ales pentru noi românii profețiile nu s-au adeverit. După suspendare a venit rândul altora să fie trași in țeapă de unchiul Sam. Ba au coborât ștacheta exigenței, se pare că inclusiv bloggeri ca Lupuș ori chiar simpli comentatori vor fi arestați de jandarmul universal.

mos alecu spunea...

Baietii acestia - zisii reprezentanti ai "ciorsalistilor" ieuropeni - nu sint , cumva , cei care n-au contrat in nici un fel timpeniile merchelisto-barosane ?
E'te'al dracului ... noi ar trebui sa fim bucurosi si mindri ca le mai dam de mincare "pe dai-boji" pentru citeva zile ?
Sa se duca sa-si tina activitatile "de socializare si de team-building" unde a-nţărcat mutu' iapa !

Zor albastru spunea...

@maiag
bre, mata nu mai pleci in concediu? mai lasa-ne in pace cu comntariile astea de 2 lei.

Robert Horvath spunea...

COMPLIMENTE AMERICANE PENTRU DOMNUL LUPUS !
UN PLANORIST IN ATENTIA AMERICANA !

Lupus
La Dep de Stat al SUA exista un departament romanesc. Aproape fiecare tara......
Rolul Romanian Desk este sa informeze si sa analizeze
situatia politica din tara. Impreuna cu serviciul de spionaj al departamentului de stat Desk-ul creiaza dosare zilnice la dispozitia factorilor superiori.
De ex vizita lui Gordon a necesitat un efort specila si la zi. El a sosit la Bucuresti cu informatii detaliate si analize pertinente.
Desk-ul ....citeste aproape totul ce apare in media Romaneasca si internationala. Nici blogurile importante nu scapa atentiei. Ei tin legatura cu cetateni americani in special ziaristi care cunosc sau au conectii in Romania.
Eu sunt creiatorul marelui scandal ICR New York prin chemarea politiei americane la galeria respectiva.
http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
Galeria Romania avand acoperire diplomatica a fost nevoie de aprobarea Departamentului de Stat.

Vinerea am avut o lunga
discutie..... in legatura cu numirea unui agent rus si fost spion al securitatii externe Marga ca Presedinte al ICR.
In acest fel ICR New York devine un centreu de sponaj anti SUA.
La sfarsitul discutiei .....am fost rugat sa trimet urari de bine
domnului Lupus .......le transmit

Lupus spunea...

@Robert
Cine dracu se uită în gura unui instabil ca tine? Si, dacă se uită, să nu se mire că ia decizii proaste.
Precum acel Gordon care n-a fost în stare să vadă care era realitatea la București.

Robert Horvath spunea...

@Lupus
Fara prea multa stima. Americanii ( ca si rusii ) au cel putin 200 de agenti
in Romania. Rusii mai mult de o mie. Nu mai vorbesc de fosta garda ....si coloana a cincea.
Ei pot afla la nevoie ce numar ai la pantofi si cate planoare la dispozitie. Informatiile sunt triate si analizate. Deci informatiile sunt transmise de la fata locului. Influenta mea nu trebuie exagerata........

Lupus spunea...

Aaaa... pe d-ta te folosesc pe post de consultant, ca să înțeleagă informațiile transmise de la fața locului! Rău au ajuns!
Si cu cît te plătesc să dai cu bățul prin gard pe virtualul românesc?
Dacă numai atît a înteles Gordon despre România înseamnă că voi mîncați banii contribuabilului american de pomană.

Robert Horvath spunea...

Lupus
Nu am afirmat ca sunt agent de vreun fel. Sunt un ziarist de investigatie si
specialist fara plata in problemele romanesti. Se pare ca si ....... fara
intrerupere a-ti asumi aceasta raspundere . Parerile mele independente sunt cautate. Am fost corespondentul extern al ziarului ziarului Tricolor
oferind un unghi deosebit....

Robert Horvath spunea...

UMBRA LUI BERIA LA COZIA !
Plamo
Sistemul stalinist de cenzura:
Atragi interlocutorul intr-o discutie apoi cenzurezi
raspunsul acestuia.....lasand de crezut ca ai invins si planorul
nu este prabusit. Incerci sa convingi ca as fi agentul unei puteri
straine....ba maghoare , ba americane.
Parerea ta nu conteaza de mult pentru nimeni....
Unii mai incearca sa vada " ce mai debitez "......

CEZAR spunea...

@/RH+ si Schizoid ! Ia mai citeste odata!!karadeniz spunea...
1 septembrie 2012, 18:46
@ Robert Horvath
Dacă sentimentul pe care îl inoculează lumii cea mai mare și puternică democrație a Terrei este frica, mă bucur că nu fac parte din aceasta.
Încerc uneori să-ți înțeleg idea și logica comentariilor dar nu prea găsesc un fir logic. Într-o vreme erai marele inchizitor al lui Traian Băsescu. CIA, FBI, Congresul, Curtea Supremă de Justiție, luminate de fulminantele dezvăluiri RH-iene, erau gata să-l aresteze, răpească și să-l condamne la scaunul electric pe al nostru onorabil prezident. Din nefericire, mai ales pentru noi românii profețiile nu s-au adeverit. După suspendare a venit rândul altora să fie trași in țeapă de unchiul Sam. Ba au coborât ștacheta exigenței, se pare că inclusiv bloggeri ca Lupuș ori chiar simpli comentatori vor fi arestați de jandarmul universal.

anonim spunea...

Buey RoBort H-ul asta a fost, este si va ramine un seCurist de frunte, de ala de-al lui Basecu. Zugravul asta care-si zice artist are pretentii de mare analist politic. Ginditi-va numai cine putea sa emigreze un America pe vremea lui Ceasca. Securistii si turnatorii cu state de plata. Cit despre FBI, CIA si alte brasoave, da il au in evidenta pe acest manelist din Deva, la capitolul "dusi cu sorcova".