joi, 6 septembrie 2012

Grecia ar putea cere Germaniei 7,5 miliarde euro cu titlul despăgubiri de război

Skiathos,sept 2012, Photoples
„Grecia, oaia neagră a Europei, în care toate statele membre au investit sume colosale de bani, în speranţa salvării de la faliment, face nişte declaraţii de-a dreptul bulversante.
Pentru că nu reuşesc cu niciun chip să reducă cheltuielile, elenii au ieşit la atac şi au început să facă calcule. Astfel, ministrul elen al Finanţelor a iniţiat procedura de recalculare a reparaţiilor de război şi a ajuns la concluzia că cel mai puternic stat din Europa trebuie să le dea o sumă colosală de bani, scrie Bloomberg.

Ministrul adjunct al finanţelor Christos Staikouras, citat miercuri de Bloomberg, a subliniat că aceasta va fi prima dată când Grecia îşi rezervă dreptul să facă un astfel de calcul, răspunzând la o întrebare din partea unui reprezentant al Partidului Independent elen. El a adăugat că ministerul a început deja colectarea de materiale de arhivă, ce vor fi analizate de un grup de experţi.
.Potrivit Digital Journal, conform calculelor preliminare ale comisiei speciale întocmite de eleni, Germania datorează în Atenei în jur de 7,5 miliarde de euro. 'Reparaţiile din partea Germaniei constituie o problemă juridică complexă, care necesită să fie analizată şi rezolvată la nivel internaţional, în conformitate cu normele dreptului internaţional', a declarat miercuri Staikouras, în cadrul unei reuniuni a parlamentului elen.”
Sursa A3