marți, 4 septembrie 2012

Care mai sunt instituțiile captive lui Băsescu?

In discursul în fața ambasadorilor, în plină desfășurare, Băsescu  a scos instituțiile fundamentale ale statului, precum Parlamentul și Guvernul României din categoria instituțiilor care apără statul de drept. Mentalitate de autoritar.
Instituțiile pe care le-a nominalizat ca apărătoare ale statului de drept, în fapt apărătoare ale regimului corupt al lui Băsescu, captive și dependente de stilul autoritarist de conducere  promovat de Băsescu,  sunt Curtea Constituțională, Consiliul Superior al Magistraturii, DNA, Parchetele, Ministerul de Interne și, nu în ultimul rînd, Serviciile.
Nu era cazul să le nominalizeze căci cu toții le-am văzut acționînd disperat pentru salvarea funcționarilor politici cu care sunt populate.
Băsescu a amenințat ca aceste instituții fidele sieși, in realitate instituții de fortă și instrumente de poliție politică, vor acționa pînă la capăt!
Niciun cuvînt, pînă acum despre români, despre cei care și-au exprimat suveranitatea prin referendum. 

11 comments:

maiag spunea...

daca asta a ti inteles,sunteti niste infantili rauvoitori,a avut un discurs perfect,care sa demonstreze ca s-a depasiun asemenea discurs,ponta are dreptate cind incee base in interes.tu esti un kakarist fraer care faci jocul lui feleix.lasa prosteala ca lumea vede in direct si are concluziile ei

Yorick spunea...

Basescu(reloaded) a dat primul semnal al "coabitarii" !!!!!!
Iata ca dupa ce a fost silit sa taca,greu lucru,de catre emisarul american,astazi a deschis gura ! Din discursul-ordin tinut-dat in fata corpului diplomatic romanesc am aflat lucruri care in conceptia lui Basescu in mod categoric definesc un stat democratic membru UE si care arata ca in Romania puterea apartine(mai mult in mod definitoriu)poprului roman fiind dusa la indeolinire in Parlament de alesii neamului.Astfel :
- Parlamentul a "facut tandari"institutiile de stat
=Aceleasi institutii de stat asa tzandari cum erau(!) totusi au salvat statul de drept(institutii precum Parchet,CSM,Servicii secrete,Curtea Constitutionala).Rezulta ca cele mai sus enumerate au fost implicate in procesul electoral !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alo.Alooooo,Rusia ?,Siria?,Coreea de Nord ? veniti si luati lectii de la Romania :la procesul electoral trebuie sa participe parchetul,serviciile secrete si celelalte ! Cred ca Arbitrul(si)jucator regreta din tot sufletul ca armata nu a scos tancurile in strada ca ar fi evidentiat-o pozitiv si pe aceasta.
-Ambasadorii au primit ordin in mod direct ca sa nu spuna(ceea ce toata lumea stie de fapt)ca Basescu a revenit la putere cu ajutorul puterilor straine,Germania si SUA si asta nu pentru ca i-ar fi lui rusine(?),nu,ci pentru ca le-ar deranja pe acele puteri ptr.ca nu-i asa ,nu da bine sa te amesteci in treburile interne ale unui stat membru UE si NATO !
-Ministrul de externe Corlatean care se afla parca la un vernisaj ori juca rol de mobilier a fost asigurat de Basescu ca vor coabita excelent amandoi in momentul in care presedintele va instala la el in birou o legatura telefonica directa cu toate ambasadele iar acestea vor primi direct ordine de la Cotroceni! Corlatean poti pleca in concediu,mai draga !
Nu a pomenit nimic de cei 7,5 milioane de votanti care i-au cerut demisia si nici de demonstratiile zilnice impotriva sa.Nici sa nu indraznesti !
A venit la aceasta adunare plin de ura dar revitalizat de nunta Ebai care a fost o buna ocazie pentru Boc & sa-l pupe in spate dar mai ales sa-l imbarbateze pentru bataliile ce vor urma si au fost cantate cantece patriotice care numai la o nunta nu se canta !
Individul acesta ,demis in fapt cat si moral,a acumulat atata ura de cand a fost silit sa taca incat este in stare de orice ! La cate declaratii contradictorii a dat nu numai in ultimele luni ci in toti cei 8 ani de cand din nefericire cica a condus Romania eu il banuiesc ca este lipsit de logica de ratiune dar si de rusine. De ura pe care am acumulat-o noi nici nu pomeneste si nici nu i-as dori sa o cunoasca !
Nu va fi vorba de nici o demisie dupa cum eu credeam si speram dar paguba-n ciuperci ! Basescule vei face totusi ceva bun fara voia ta binenteles,alegatorii de la parlamentare cand vor vota coalitia USL nu se vor gandi la Ponta si Antonescu ci la tine si la banda de hotzomani portocalii.
Sa iti fie intr-n ceas ...cu cuc !

tanta spunea...

Domnule este rau sau asta ai inteles matale.ce sa-ti fac?sa te iau la mine acasa la reciclare?astea sunt oamenii care populeaza tzara,cum sa mai avansam?

tanta spunea...

Sa crezi tu ca votantii mai voteaza la plesneala,s-au cam lamurit zilele astea,nu voteaza vipere verbale care nu guverneaza si nu iau nici o masura economica,zii si mie ce au facut din ce au promis?in afara de vesnica teoriie cu pensiile si salariile care oricum erau in viziunea celor dinnainte sicare au creat cadrul economic necesar,prosteala pe fatza si propaganda cit cuprinde.suntem in septembrie,in augost marele sindicalist a promis ca daca nu se da ordonantza de urgentza cu pensiile militarilor nu va vota cu ei,vad ca se da la pitulat si ne amageste cu o amarita de avocata care promite pe masa ca va da o lege noua in...2013.prosteala pentru militauri si famellile lor,oare mai sunt botanisti printre meletari?

Lupus spunea...

Trăsnăi spuse de Băsescu:
-Ar fi fost suspendat de o majoritate parlamentară nerezultată din alegeri.
Băsescu uită că parlamentarii sunt aleși prin vot uninominal și că orice majoritate se constituie este o majoritate rezultată din alegeri, așa cum a fost și majoritatea prin care el a impus numirea guvernului Boc și nimeni nu i-a acuzat atunci de lovitura de stat.

tanta spunea...

Lupus-nu ai dreptate,recunoaste ca o lovitura de stat nu se da neaparat cu arma in mina,si prin fortzarea la limita si in timp scurt alegislatiei,cumpararea de parlamentari pentru a trece in alta tabara sau schimbarea conducatorilor neconvenabili pentru a atinge un scop declarat,este tot puci,o poti numi tu altfel?nu astept de la tine decit argumente logice si nu propagandistice pentru o anumita parte.

Lupus spunea...

@tantă
Orice acțiune constituțională a parlamentului de schimbare a tovarașului și a tovarășilor lui ar fi, după mintea voastră de prostiți politic, lovitură de stat.
Ai rămas în cap cu definiția democrației socialiste.Conduce partidul și scumpul lui conducator, tovarășul Băsea.
Dacă nu știai, Blogul este proprietatea mea și eu răspund de ce se scrie aci.
N-am să public toate banalitățile, repetările sau trivialitățile unor needucați.

maiag spunea...

oooooooooooo,helo baschtalo,am aflat si eu de ce nu mai apar comentariile mele,ok herr propetar,o sa ajungi meleardar daca vinzi ,poate gasesti niste obsedati uslisti care platesc bine.deci tu esti cenzura,zii nene ce vrei sa auzi ca aia scriem,mare kko sa faci un blog,eu nu vreau,ma multumesc cu marinimia ta sa mai apar pe aici,oricum-KAKARICI-e dat disparut,stii ceva de el?

Lupus spunea...

Dooooamne!
Uite ce novici băsăliști postează pentru tovarășul.
Dă clik pe imaginea din dreapta, @maiag, să vezi dacă ai pietre la rinichi.

maiag spunea...

hahaha-o sa ma uit acum pe b1 sa vad pe Turcescu ce bascalie face de kakarici,pe antene sunt satul pina la ora asta,latraii lui Felix au deja bale la gura,parca au innebunit,disperare mare,au datorii la motanel,cind vad pe CIUVICA ma apuca foamea.

anonim spunea...

Maiagu n-are pietre la rinichi, are pietre la fiCAP!