luni, 17 septembrie 2012

Păzea mafioți! Ponta își ia consilier un italian sprecialist anti-mafia

 A acceptat să fie consilier onorific al premierului Ponta.
Pino Arlacchi, europarlamentar italian , este cunoscut datorită numeroaselor lucrări despre Mafia italiană. El reprezintă Partidul Democrat Italian şi este membru al grupului politic „Socialişti şi Democraţi“ din 2010.
Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului European, Arlacchi a fost "expert în cadrul organului consultativ antimafia al regiunii Calabria (2007-2008), consultant al comisiei parlamentare instituite pentru chestiunile legate de mafia (1984-1987); deputat în Camera Deputaților din partea Partidului Democrat de Stânga (Partito democratico della sinistra) (1994-1996); vicepreședinte al comisiei parlamentare instituite pentru chestiunile legate de mafia (1994-1996) şi consilier special al Ministrului de Interne pentru înființarea Direcției de cercetări antimafia (DIA) (1991-1994).
La data de 1 septembrie 1997 a fost numit director general al biroului ONU la Viena şi director executiv al Biroului pentru Controlul Drogurilor şi Prevenirea Crimelor, având rangul de sub-secretar general. 

În dezbaterea din PE, specialistul italian a pus următorul diagnostic pentru regimul Băsescu: mafia este asociată cu regimul paralel de putere personală creat de Traian Băsescu în România.


Pino Arlacchi:
Transcrierea discursului
„Timp de opt ani, România a fost condusă de un preşedinte autoritar, care a încălcat drepturile fundamentale, a atacat organele statului, guvernul, chiar şi sindicatele şi presa. Regimul lui Băsescu a fost bazat pe un sistem paralel de putere personală, este povestea cunoscută, a folosit serviciile secrete pentru a-i spiona pe cetăţeni, pentru a ameninţa adversarii politici şi pentru a-şi proteja prietenii. Mafia este asociată cu acest sistem paralel, care a fost contestat de cetăţeni, prin reacţii populare. Iar Comisia Europeană nu s-a pronunţat niciodată împotriva acestui sistem.
 Doamnă Reding, ar trebui să vă cereţi scuze pentru limbajul iresponsabil  pe care l-aţi utilizat la adresa unui stat membru democratic, aţi vorbit despre o lovitură de stat parlamentară, despre încălcări ale Constituţiei şi vă rog să vă cereţi scuze.”
Pino Arlacchi este europarlamentar italian, specialist in lupta anti-mafia.

8 comments:

maiag spunea...

Buna miscare si necesara,asta stie cum sa apere mafiotii.si cum usl e plin de ei,va fii tinut in puf.

Emi T. spunea...

Sa-si ia ce vrea muschii lui numai sa se miste ceva..in sensul ,,+,, nu ca debedeii portocalii.

tanta spunea...

Cred ca a venit sa mai scrie o carte,aici are ce invata,poate da si dottoratu ca e mai simplu.

gheo spunea...

Intre "dotarea" cu un consilier anti ... si lupta contra ..., e o distanta mare, degeaba te dotezi cu specialist anti ... daca lupta contra-mafia instutionalizata din romania, ramane de domeniul "sf" si ... electoral adica, "prostirea" unor mase de oameni credule !.

Lupus spunea...

@gheo
Si în Italia era o mafie instituționalizată.Au dispărut cîteva partide, unele creștin democrate, și tot a fost scoasă mafia din sfera deciziei politice.

gheo spunea...

Mda, ... sa vedem daca ... avem "sange" in instalatie sau ... "apa chioara",... greu de crezut.

maiag spunea...

Avem pe dracu,vad ca Ponta a fost urecheat sii s-au trasat iar sarcini de catre Barossanu,nu mai face pe istetzu?OLTCHIM o s-al ingroape definitiv,dupa ce este desconspirat,sa vedem cum o intoarce,MADRE si PADRE a economieie a dat dovada de incompetemtza.

tanta spunea...

Vad ca azi a sucit-o cu oltchim,dar tot parsiv ramine,am impresia ca urmareste interesele cuiva,.