marți, 11 septembrie 2012

PNL despre inițierea procedurilor pentru adoptarea unor legi vizînd pensiile militarilor

Transcrierea declarațiilor de presă
ale vicepreședintelui PNL, Mihai Voicu,
la finalul ședinței Biroului Politic Central
10 septembrie 2012

"Bună ziua!
S-a încheiat ședința Biroului Politic Central al Partiului Național Liberal. Aș dori să vă prezint patru decizii, marea majoritate fiind pe plan parlamentar.

S-au mandatat grupurile noastre parlamentare pentru a discuta, bineînțeles, cu colegii din USL și după aceea a iniția procedurile parlamentare pentru o serie de legi pe care noi le-am discutat și credem că sunt necesare, și anume: legea industriei de apărare, o lege care să permită cumularea pensiilor cu salariile, o lege pentru revenirea la pensiile militare la valoarea de dinainte de tăiere și, în sfârșit, o lege privind prevenția în sănătate.”

25 comments:

CEZAR spunea...

.......,, o lege care să permită cumularea pensiilor cu salariile, o lege pentru revenirea la pensiile militare la valoarea de dinainte de tăiere și, în sfârșit, ..... Sa umple media cu asemenea texte si SIGUR USL nu va mai trece de 30 %! Astfel vor fi toti multumiti!!!

Lupus spunea...

O formulare cam nefericită a domnului Voicu, formulare care putea fi cizelată la transcriere.
Revenirea la valoarea de dinainte de tăiere poate să însemne și readucerea tuturor pensiilor militare la valoarea avută înainte de re/re/.
A mai fost o discuție în acest sens și în programul PNL de guvernare, publicat anul trecut.

micutzul spunea...

Bai frate astia nici acum nu inteleg cum e cu pensiile militare. Dupa faradelegile pedelistilor nu poti sa ii mai multumesti pe toti. Daca revenim, atunci unora le scade, daca altele raman asa cum sunt acum si altii revin , vor spune revenitii ca de ce la cei care au castigat acumm le ramane pensia la fel. Raul a fost facut. Singura sansa este ruleta ruseasca.

ELENA spunea...

@Lupus
Ce poate sa insemne marcarea cu albastru a unei formulari mai putin exacte, decat un exces de ... rautate?
Declar si sustin cu toata raspunderea ca niciodata PNL nu va lua din pensiile celor care au castigat legal prin recalculare/revizuire.

acuvio spunea...

Da legile au fost iniţiate de fosta alianţă PDL – PSD din 2009!
Nu ştiu, se spune că majoritatea pensiilor miltare a crescut de fapt, cu sume mici, dar au crescut, au scăzut un număr mic de pensii considerate foarte mari faţă de medie, erau de prin minister probabil.
Cumulul pensiei cu salariul, o discriminare cu plafon, cu ţintă, “totul sau nimic”, Emil Boc putea lăsa suma până la plafon cumulardului şi să ia ce depăşeşte. Şi dl Dan Voiculescu introdusese o lege în 2009 pentru acceptarea cumulului dar nu a ieşit nimic.

Lupus spunea...

Inseamnă o răutate, fără exces, pe cei care nu prea știu să comunice.

mos alecu spunea...

@acuvio 12 septembrie 2012, 10:15 :

Intreb , si eu :
- la : "...legile au fost iniţiate de fosta alianţă PDL – PSD din 2009 ..." .
Care legi ? Cele despre care se vorbeste aici ... sau altele ... eventual ... legile lui Kirchoff ?
- la : "...se spune că majoritatea pensiilor miltare a crescut de fapt, cu sume mici, dar au crescut, au scăzut un număr mic de pensii considerate foarte mari faţă de medie, erau de prin minister probabil."
Aveti detalii , adresele surselor de informatii ... etc . ?

Lupus spunea...

Are dreptate @acuvio
Iată sintezele lui Trofin ca sursă de informație;
Din 76 891 pensii la MApN au fost micșorate doar 7 546.
http://www.plano10.com/2012/05/la-mapn-din-76-891-pensii-militare.html

acuvio spunea...

@mos alecu – Scuze, nu am precizat, este vorba de două legi din subiectul postului iniţiate în timpul alianţei PDL – PSD 2009: interdicţia cumulului pensiilor cu salariile şi legea unică a pensiilor de unde a pornit şi recalcularea pensiilor militare :)
Despre detalii şi surse, găsiţi tabelul publicat de MapN dar puteţi folosi sursa indicată de @Lupuş

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

Totusi in douamiiopt trebuiau acordate grupele de munca pensionarilor militari.

Lupus spunea...

@Winter
Sporurile pentru grupele se acordau din anul 2008, pentru cei care erau pensionari în plată la 07 04 2001, data intrării în vigoare a L 164, dacă depuneau cerere și documentele doveditoare-adeverințe.
Cei neglijenți, care n-au depus cereri, au primit sporurile pentru grupe abia prin re/re prin Legea 119/2010 și OUG nr.1/2011

mos alecu spunea...

@WINTER 165/70/14 12 septembrie 2012, 13:32 :
Răli , lume , dom'le...!
Ce "profil de utilizator" interesant ...!

mos alecu spunea...

@Lupuș 12 septembrie 2012, 12:02 Lupuș 12 septembrie 2012, 14:22 :

Mai intii si la-nceput ... n-am spus ca nu ar avea dreptate . Am intrebat ca sa fiu sigur la ce sa ii dau , sau nu , dreptate .

Mai de-al doilea ... mai trebuiau citeva "bla , bla -uri" la argumentatia cu neacordarea grupelor de munca pe L.164 .
Din scurta interventie nu se intelege , de catre "tot rautaciosul" , marele bine pe care l-ar fi facut contributivitatea in marirea prin re... re... a pensiilor militare ... La scurta interventie pe tema "celor neglijenti" (tot dintre nesimtitii de disponibilizati ... n'asa ?) se poate pune intrebarea : "Ce are sula (cresterea datorata contributivitatii) cu prefectura (grupele de munca) ?

Si mai de-al treilea : nu numai la "neglijenti" nu li s-au recunoscut grupele de munca ... ci chiar si la unii foarte "glijenti" , care trimisesera datele necesare , dar nu li s-au recunoscut , asteptindu-se iesirea lor din sistem ...

tanta spunea...

AI dreptate,dar timp de 7 ani,cei care au iesit la pensie inainte de 2001 nu au primit grupe,asa se explica si faptul ca au crescut majoritatea pensiilor,daca faci un calcul este vorba de cel putin 25 la suta din pensie,deci treaba cu revizuirea pensiilor a fost binevenita,

mos alecu spunea...

Tanţo , tanţo ...

Si care ar fi legatura intre re...re... si contributivizarea pensiilor militarilor ?
De ce nu s-ar fi facut o re... re... (recunoscindu-se grupele de munca acelor "nesimtiti de neglijenti" care nu si-au trimis elementele de calcul) pe aceleasi principii ale stabilirii pensiilor militare de stat ???

http://www.youtube.com/watch?v=YW6AE84kc7A


mos alecu spunea...

Tanţo , Tanţo ...
Ar fi mai bine sa-ti schimbi nickname-ul pentru ca se pot produce confuzii ... Prin una din zonele tarii "Tanta" se poate citi si "Tânta" ... ceea ce nu este un nume prea magulitor ...

tigri2 spunea...

@Tanta
Lasa ca au luat ,pensii grase,in locul lor smecherasii care si-au tras Legea 164,plina de sporuri[merit,functii etc]si alte smecherii / ca WCul de hartii,cu un plus de procente de pana la 60%.Acuma daca s-a facut dreptate chitzaie mai ceva ca dihorul prins in cusca.

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

Ramin la parerea ca revizuirea,recalcularea,reevaluarea unui contract intre parti este o mare mizerie.Falsul si uzul de fals,eludarea Statutului Cadavrelor Militare(cum se ocupa si cine de avansarile ilegale,de achizitiile de cadre pe filiera foarte indirecta?),toate porcariile pe care le-au vomitat tot felul de inchipuiti ai vremii,trebuiau anchetate de parchete.Nu faci sex la gramada tot ce inseamna fost purtator de uniforma cu insemne militare pentru ca i sa nazarit unui grupuscul de posedati.

tigri2 spunea...

@winter
Tu de unde ai aparut mai dobitocule si cum iti permiti sa ne compari cu cadavre,fi-ti-ar toate neamurile cu tine in frunte ,dupa cum spui.Noi ne-am jertfit vietile pentru a te apara pe tine si pe curvele din familia ta si tu faci mai urat decat Barna cu statuia lui Iancu.Bagate-as in ma-ta de bou.

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

Am aparut din noaptea mintii tale.
Cutezi a spune ca esti viu?
Atunci esti viu cu mintea moarta.Iar IQ-ul tau...

CEZAR spunea...

Asta-i Tigri2 ! S-a slobozit !

maiag spunea...

Tigraule,pensiile ramin asa tata,ca o fii si unii care au umflat-o e meritul lor ca s-au orientat,au avut acces la baza de date,au dat spaga sa fie numiti pe ultima suta de metrii pe o anumita fonctie sau au dat spaga sa aiba salariu de merit si alte sporuri.cunosc un sef de cadre care mit pe functie de comanda ca sa ai salariu de merit,ala a dat binisor lovitura .solda ia crescut brusc cu aproape 25 la suta,acum ia scazut pensia si urla pe la colturi.asta-i viatza nene,mie mi-a crescut cu 30 la suta,ca sa vezi cit am pierdut in atitea ani.

tigri2 spunea...

@maiag ule
O sa-ti dau spre studiu o problema ,cam spinoasa,ce-i drept,asta asa ca o dovada impotriva afirmatiilor nefondate si puerile ale
sec[U]aturii de cezar.Spune ca eu as fi iredentist,dar tu zici ca l-ai cunoscut pe Gabi Siklodi.Eu am fost coleg si prieten cu el,multi ani.A fost un pilot foarte bun,printre cei mai buni la IAR-316B,eu am zburat MI-8 ,uite el nu a putut trece de functia de loctiitor al cdt .de escadrila[cat a zburat la Alexeni] iar eu am stat aproape 9 ani pe aceasta functie ,sa-ti spun de ce :singura noastra vina a fost ca am avut unul dintre parinti de origine maghiara,este corect,a fost corect?Cine-i fascist cine-i iredentist???Sau "hotul striga hotii"?

tanta spunea...

Bravo muyag,ma bucur ca recunosti ca ti-a crescut pensia,altii desii le-a cescut ,mint si facgargara politica,i-a fraerit nea Dogaru de i-a frint.Nu m-ar mira daca unii de pe aici sa fie de la gasca lui Dogaru,sefi de filiale,propagandisti sindicalisti,etc.Sa nu uitam ca el comandanteut de antene si de felix,este sageata actiunilor stradale ale lui felix motanelul karicios,as vrea sa didati din partea conservatorilor,atunci cartile se joaca pe fatza,sa vedem cine roade unghiile ca i-au facut jocul.oricum,se pare ca ori s-a potolit,ori nu-l mai baga nimeni in seama.

maiag spunea...

Tigrii-ai dreptate,asa era politica de cadre comunista,daca aveai ceva prin dosare,o ruda,altceva.asta era politica comunista,asa este si acum,esti de-al lor,esti promovat,esti in partea adversa-esti destituit.e corect?