luni, 17 septembrie 2012

Se hotărăște soarta OLTCHIM. OPSPI și-ar dori un investitor rus. Elodienii speră ca OLTCHIM să fie cumpărat de domnul DDD!

UPDATE
-Cu 5 minute înainte de termen, Dan Diaconescu a depus oferta pentru privatizarea OLTCHIM
-Depunerea ofertelor s-a amînat pînă pe  18 09. Firmele aparținînd de Gazprom vor să analizeze impactul juridic cauzat de cererile introduse în instanță de Dan Diaconescu prin care se cere anularea hotărîrii AGA de privatizare.


Astăzi, 17 09 2012, este ultima zi în care cei interesaţi de cumpărarea combinatului Oltchim Râmnicu-Vâlcea pot depune oferte. Mâine vor fi deschise ofertele cu preţul propus şi va avea loc licitaţia cu strigare. 
Statul se așteaptăa la cel putin trei oferte, dintre care una să fie din partea unei companii de stat din Rusia.

Verificarea si analizarea documentelor de participare la licitație se vor încheia pînă marti, la ora 11:00, cînd se va întocmi și afișa, la sediul Oficiului Participațiilor Statului si Privatizarii în Industrie (OPSPI), lista ofertanților acceptați.

Tot marti, la ora 12:00, se va organiza licitația cu oferta în plic, urmată, dacă va fi cazul, de negociere sau de licitație cu strigare după regula licitației competitive.
"Ne-am dori un mare investitor din Rusia pentru ca este o tara cu foarte multe resurse si cu foarte mari cantitati de combustibili fosili. Este o tara care poate sa furnizeze titei rafinariei Arpechim si altor rafinarii din Romania si aceasta ar ajuta foarte mult Oltchim. Bineinteles ca i-ar ajuta si pe investitori, Romania are capacitatile industriale ncecesare pentru a pune in valoare o asemenea investitie", a declarat Remus Vulpescu, seful OSPI.

Reacția băsiștilor față de această declarație, care pune în umbră firma germană PCC, investitor minoritar la Oltchim, nu va întîrzia să apară. O vor da-o din nou pe clișeul... drumul spre est.

Zilele trecute l-am vizitat pe un bătrîn trecut de 80 de ani. Urmărea foarte preocupat OTV. Tocmai fusese întrerupt „ domnul Dan” de transmisia conferinței de presă a guvernatorului Băse de la Bruxelles. Ecranul era împărțit în două; în dreapta era domnul Dan, care asculta, în stînga era domnul Băse, care se spovedea ce a pățit cu cei care l-au lovit la stat. Bătrînul îi suduia cu foc atît pe guvernanți cît și pe băsiști pentru că „nu-l lasă pe domnul Dan să salveze Combinatul, ca să nu ajungă pe mîna străinilor”.  Nefiind la curent cu politica lui Diaconescu -Elodia-,  l-am întrebat pe bătrîn dacă politicianul are bani să cumpere OLTCHIM, de ce nu a  depus o ofertă? Nu m-a lămurit! A zis că domnul Dan vrea ca OLTCHIM să rămînă poporului.

4 comments:

Sorin spunea...

ROMANIA NU TREBUIE TRANSFORMATA INTR-O TARA FARA INDUSTRIE, FARA LOCURI DE MUNCA, DEPOPULATA.
ROMANIA NU TREBUIE SA DEVINA O TARA A PERSOANELOR DE VARSTA A III-A SI A SOMERILOR!

Va rugam sa cititi si sa semnati, in numar cat mai mare, "APELUL PENTRU SALVAREA OLTCHIM - ARPECHIM" (ultimele bastioane ale petrochimiei romanesti):
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

VA RUGAM SA RETRANSMITETI ACEASTA PETITIE RUDELOR, PRIETENILOR, CUNOSTINTELOR SI COLABORATORILOR DVS. (DIN TARA SI DIN STRAINATATE) PENTRU A STRANGE CAT MAI MULTE SEMNATURI SI PENTRU A DA FORTA ACESTEI PETITII!

CEZAR spunea...

MOTANUL KAKACIOS SI TOANTA - si combinatul asta a fost facut pe vremea alora pe care-i injuri Tu !
Datorita lor ai avut tu loc in scoala serviciu si acum pensie _ JEGOSULE!!!
Tot ce au Furat (Privatizat ) pana acum s-a facut pe vremea celor pe care-i injuri tu ! Se cam termina nemernicule !!!

tanta spunea...

Nu conteaza cine o cumpara,important este sa fie capabil sa o vitalizeze si sa mentina locurile de munca.

Lupus spunea...

Dacă niciun investitor serios nu depune ofertă, Oltchim se indreaptă spre o administrare specială temporară, pînă se găsește un investitor puternic, a spus astăzi premierul.