duminică, 2 septembrie 2012

Băsescu poate demisiona după 9 septembrie

Guvernul Ponta a mai  prelungit cu o săptămînă suspensul tăcerii DEMISULUI, prin programarea alegerilor parlamentare pe 9 decembrie, în loc de 2 decembrie.
Băsescu chiar intenționa să anunțe că-si dă demisia astfel încît alegerile prezidențiale anticipate să coincidă cu alegerile parlamentare, fixate provizoriu pe 2 decembrie. Ponta a anunțat că, la cererea PDL, Guvernul a fixat alegerile parlamentare pe 9 decembrie. Bugetul stabilit ieri pentru alegeri este exagerat de mare pentru a fi numai  pentru parlamentare.
Constituția spune că, după vacantarea funcției de președinte, se organizează alegeri anticipate în cel mult 3 luni.
Băsescu vrea să transfere capitalul său politic, dobîndit nesperat, prin susținerea organismelor Comisiei Europene, către PDL sau Alianța politică din care acest partid va face parte. Speră că, eliberat de povara funcției de președinte, va încurca USL-ul, astfel încît să nu obțină 50% din voturi.
Sfatul cu demisia poate să vină și din exterior. Oricît de susținători pe față ai lui Băsescu ar fi cei din PPE,  își dau și ei  seama că un politician care a pierdut un referendum cu 90-10% este o mînă moartă pentru interesele lor în România.
Unii analiști au interpretat în acest sens răspunsul dat ieri de Băsescu protestatarilor care, la nunta EBEI, în fața Altarului, îi cereau demisia. 
Nu știu cît  de serios, dacă n-a fost o potriveală, Băsescu le-a răspuns „După nuntă”

7 comments:

maiag spunea...

MA-nu mai stiti ce sa ziceti ,doar,doar macar o sa demisioneze.Stati potoliti ca nu pleaca nea Traenel.astea sunt vise ale pucistilor,latraturi la stele.

tanta spunea...

Ascult acum pe realitatea pe RUS,se pare ca o sa apara disensiuni in usl.sa vedem ce zice si Antonovici pe antene si mai ales ce se intimpla la intilnirea liberarilor saptamina aceasta.

Robert Horvath spunea...

Lupus
Demisia este echivalente cu puscaria. Iluzii de planorist disperat cu aripile
frante. Cei 11 milioane care au stat acasa boicotand puciul sunt mai numerosi...
Cu parere de rau......este cazul sa-ti revii din socul primit de la lumea civilizata........."

SCMD Filiala BRAILA spunea...

Mai pupincmacobasistilor, iar ati aparut? Nu vreti sa cantati pe alt blog? poate va faceti unul. Sau aveti!?

maiag spunea...

Petre-petre,ce sa-ti spun eu tie,nu vezi ca pina si Ponta a renuntzat sa se mai dea la base?e tare marinarul,gata,felix o ia in freza inclusiv de la psd si pnl,gata....mergem mai departe,daogaru s-a potolit,acum umbla cu fraereala pensiilor ca sa mai plateasca fraerii cotizatii si sa-l voteze deoarece candideaza la parlamentare.ma surprinde ca lipseste Alinna gheorghiu,ca si asta e lipita de dogaru si are vrajeala in ea pentru fraeri.hai noroc petre si economisesete fortzele pentru parlamentare,nu te mai face de kakarau,nu vezi ca si el tace,

Yorick spunea...

De demisie stiam si eu dar mai este o posibilitate : dupa nunta mai vorbim acum am treaba !

maiag spunea...

Yorik-visezi nene,mai bine taceai .tu crezi in povesti cu scufitza rosie?acum e rindul lui sa raspopeasca,deja meciul in usl a inceput,stai sa vina kakarau si sa vezi atunci incendii,se fac listele si e greu sa-i multumeasca pe toti,sa vedem si ce numar de votanti se iau in considerare,ca daca iau 16 mil e dezastru,nu sunt locuri pe liste pentru toti latraii.sa vezi dupa ce se fac listele ce dezvaluiri si tradari o sa fie.vad ca pie de basescu,stie el ceva.