miercuri, 12 septembrie 2012

M-am reîmpăcat cu Europa! Europa i-a certat pe comisarii săi.

In ultimele 2 luni nu am prea mai făcut deosebirea între comisarii Uniunii Europene, alde Baroso și Reding, și comisarii fostei Uniuni  Sovietice, tip Vișinschi, care băteau cu pumnii în masă, în fața alor noștri  conducători, fie că erau rege, premier sau secretar de partid. 
Comisarii sovietici ne vorbeau de valorile democrației populare, cei de la Bruxelles ne vorbesc acum de valorile  democrației populiste, prezentată odios ca democrație europeană.
Dezbaterea de astăzi din Parlamentul European de la Strasbourg pe tema respectării statului de drept în România a reabilitat Europa în ochii romanilor care s-au prezentat la referendum și care chiar cred că au un instrument puternic de a a-și alege conducătorii, respectiv votul. Am văzut că Europa s-a manifestat în toată splendoarea sa democratică  a diversității de opinii, certîndu-și comisarii care confundă Uniunea Europeană cu politica grupării populare din care provin ei, ca guvernanți europeni. 
Am văzut că nu toată Europa ne ceartă pentru că am vrut să scăpăm de un președinte nedemocrat.
Mi-au plăcut europarlamentarii români  ai USL, care au vorbit, dar tot nu scapă de observația că nu au exitat timp de aproape trei luni, cînd colegii lor portocalii, Macovei, Preda și Stolojan, și-au făcut de cap.
Nu m-au deranjat vorbele de ocară la adresă țarii lor, rostite de Preda și Macovei, în fond le-au mai spus de atîtea ori, ci ieșirea lui Vadim Tudor care, în loc să tacă, și-a exhibat obsesia că a fost furat la toate alegerile de după 1990.
UPDATE
Discursul Corinei Crețu împotrivă comisarei Reding 
Am rămas cu un gust amar că niciunul dintre vorbitorii români nu a rostit procentul magic cu care Băsescu a pierdut referendumul - 88%. Au crezut că are un impact mai mare numărul voturilor pentru demiterea lui Băsescu - 7,4 milioane. Nu-i supuneți pe europeni la calcule suplimentare că nu sunt atît de informați. Ca să-și dea seama de dimensiunea înfrîngerii lui Băsescu, ar fi trebuit să știe ce populație majoră are România. Cum să știe dacă nici autoritățile românești n-au știut?

7 comments:

Anonim spunea...

Cam aceleasi sentimente si aproape aceleasi pareri. CVT a rata ocazia sa isi intareasca pozitia politica, cred ca a mai pierdut si din ai lui

maiag spunea...

CTP s-a dezumflat,a devenit comun si replicile lui caustice nu mai au nici farmec si nici nu se potrivesc cu situatia la care se refera,a devenit un batrinel care nici macar sfatos nu poate fii,o vipera care nu-si mai gaseste locul,timpul lui a apus.

Lupus spunea...

Maiag

cine??????

maiag spunea...

Popescu,cum cine?e o vipera care se da profet.

Lupus spunea...

Esti rătutit rău!Era vorba de Vadim nu de Popescu!

tanta spunea...

Muyag,ce e cu tine de faci erori,ma dezamagesti,

maiag spunea...

se mai intimpla mama,asta e.