luni, 24 septembrie 2012

OLTCHIM, " privatizat" prin capușare

OLTCHIM, " privatizat" prin capusare

Articol publicat anul trecut de PLANO10, pe acest blog, confirmă situația prezentă; 

Roibu, portocaliii și firmele lor căpușă „privatizaseră” deja, prin furt, Oltchimul. Prin măsura de închidere, Guvernul Ponta  n-a făcut altceva decît să amintească statului că, totuși, este investitor majoritar și trebuie sa-l facă profitabil pentru  România. 

Episodul Elodia, în varianta vîlceană, este o etapă în deposedarea portocaliilor de ancora lor electorală  în Vîlcea. Cine nu s-a îndoit pînă acum de șarlatania lui DDD are suficient timp să mediteze pînă pe 9 decembrie.

 vineri, 9 septembrie 2011

C-tin Roibu, zis Oltchim
Salariatii Oltchim si, mai ales, ai firmelor capusa, firme care au prosperat pe seama cunoscutului combinat chimic, au fost, in ultimii ani,  principalii agenti electorali ai lui Basescu si ai PDL-ului in municipiul  Rm Valcea. Numai asa se explica victoria lui Basescu si a PDL in Rm Valcea in timp ce, per total, judetul a fost social democrat in Sud si liberal in Nord.
Permanent s-a mentinut psihoza ca, fara Basescu si PDL, combinatul va intra in faliment si ramnicenii vor ramane fara locuri de munca. Insusi Boc, in putinele vizite elctorale pe care le-a efectuat la Rm Valcea, a promis sprijinul guvernului sau pentru redresarea OLTCHIM.
Situatia de la OLTCHIM confirma, e drept ca mai tarziu, zicala ca, dintre toate metodele de privatizare a economiei socialiste cea mai eficienta a fost FURTUL.
Oltchimul a trimis in august peste 1000 de muncitori in somaj tehnic, l-a inlocuit pe Constantin Roibu din functia de presedinte al Consiliului de Administratie si este in pragul declansarii procedurii de faliment.
OLTCHIMUL falimenteaza in timp ce firmele capusa ale acolitilor lui Roibu "prospereaza". Ce au produs ele? Nimic! Doar... au comercializat produsele chimice fabricate, prin sudoare, de cei de la Oltchim.

Iata reteaua firmelor care au prosperat pe langa OLTCHIM, asa cum este prezentata in Evz:


Related Posts Widget for Blogger

8 comments:

CEZAR spunea...

Ce este de remarcat ? Domnul directoir ROIBU nu lipseste de nicaieri ! Saracutul cand sa mai aibe grija si de OLTCHIM??

maiag spunea...

asa a fost peste tot,intimplator am vazut si noi acum,Macar DDD a dat alarma si ne-a deschis ochii,cu ocazia asta se vor afla multe magarii si e bine innainte de alegeri sa vedem cine este cel mai curat guvern

CEZAR spunea...


Premierul României, Victor Ponta, a avut una dintre puținele abordări serioase a scandalului Oltchim, spunând, luni, că Videanu și Diaconescu au o înțelegere pentru ca acesta din urmă să ascundă fraudele comise la Oltchim de fosta guvernare. De asemenea, Ponta a precizat că "după ce se epuizează toate procedurile prin care constatăm că aşa zisul câştigător nu a avut nici banii şi nici intenţia de a achiziona acţiunile Oltchim, vom demara procedurile pentru a găsi un investitor serios. Domnul Diaconescu a intrat într-o operaţiune de ascundere a fraudelor. Videanu şi toţi ceilalţi vor trebui să răspundă pentru fraudarea combinatului". Premierul a tras concluzia întregului scandal iscat în jurul privatizării Oltchim, spunând că: "A fost o încercare a oamenilor de afaceri din PDL, Videanu e hoţul hoţilor dar mai sunt şi alţii, de a încurca lucrurile la Oltchim".

alex parolea-moga spunea...

acest vâtaf al combinatului , al orașului și al județului , ,,acoperit,, de ani buni , ar trebui să răspundă penal pentru toate mizeriile pe care le-a patronat și din care și-a umplut teșchereaua cu diamante ... Dl doctor în chimie roibu - fie-i numele în pustiu , ar rebui să ia aminte la ceea ce știu și nu spun mulți DOCTORI adevărați - un județ plin de cancer datorită dioxienei expirate pe nările combinatului , impotență majoră , probleme endocrinologice devastatoare și multe , multe alte afecțiuni ...Iar ministeriabilii , incepând cu un alt mare hoțoman - DIP - DAN IOAN POPESCU - niște combinatori ai jafului din care au adunat atâta bănet încât nu-l mai știu număra . Cândva , într-o emisiune TV - DESTEAPTA-TE ROMANE , am afirmat faptul că 27 de familii din Vâlcea concentrează atâta avere cât restul muritorilor din urbe ... Dar , pentru că suntem un popor neterminat încă , vorbele au zburat iar șacalii și-au continuat festinul . Păcat , mare păcat - Oltchimul nu este o feudă și nici o pereche de izmene marca roibu ...

alex parolea-moga spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Lupus spunea...

@parolea-moga
Cîte ziare și televiziuni din Valcea au trăit din sponsorizările vătafului Roibu!!!!
Dacă sunt atîtea probleme de mediu, această fabrică de ceață(odinioară)și de impotenți ar trebui să dispară.
Ințelegem acum de ce v-ați mutat spre Curtea de Argeș! :):)

alex parolea-moga spunea...

Sponsorizările erau de fapt MITA - un aranjament în masă pe bani publici .A existat vreme de zece ani o publicație REPORTER care nu a avut astfel de combinații reușind autofinanțarea și evitând compromisul . S-a stins decent atunci când posibilitățile financiare nu i-au mai permis editarea și când nevoia de ziar s-a diminuat .
Problemele de mediu au existat din start . Aveau un preț . Acceptat de miile de angajați , de familiile lor , de concitadini ... era întocmai unei devize arhicunoscute - toți pentru unul , unul pentru toți - . Ceea ce se întâmplă de câțiva ani și ceea ce se întâmplă acum ne obligă să credem că este vorba de o fabrică de HOȚI . Și lucrul acesta nu mai poate fi acceptat , domnule Lupuș .

maiag spunea...

La ora actuala orect ar fii sa se faca o ancheta clara a procuraturii si comisiei de audit si toti cei vinovati,indiferent de partide sa plateasca si material si penal,e clar acum,daca DDD nu facea circul asta niciodata nu se afla adevarul.in mod cert se pune capac la oala ca sunt interese mari si multi implicati la toate nivelurile.plus relatiile de cuscrie si amicitie,imbirligari economoce si interese intre ei indiferent de culoare,asa ca dormiti linistiti.