miercuri, 5 septembrie 2012

Ziua în care Traian Băsescu a suspendat Parlamentul



Ziua în care Traian Băsescu a suspendat Parlamentul„În fața Corpului Diplomatic Român, Traian Băsescu a lăudat instituțiile de forță ale statului. Pentru dânsul, statul de drept se rezumă la DNA, Parchet, servicii secrete și CSM. Sigur, printre toate astea are loc și Curtea Constituțională, nu încape însă în înșiruire forul legislativ, despre care președintele nu suflă un cuvințel, chiar dacă în Constituție la articolul 61 se spune clar că ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”
”Suprem” și “unic” sunt atribute neesențiale, nefolositoare și pe cale de consecință îl încurcă rău de tot pe domnul președinte. Suprem și unic nu poate fi Parlamentul sau vreo altă instituție din România, așa ceva e periculos întrucât submineaza unicitatea și supremația domnului Băsescu.
 Articolul 61 e un articol prost ce trebuie sărit la lectură sau modificat în sensul înlocuirii forului legislativ la alegere cu Parchetul, DNA sau direct cu numele Băsescu.
 Președintele ne-a reamintit astăzi cum gândește și e clar că așa cum gândește și acționează. Pentru dânsul, Parlamentul e excelent doar atunci când îl poate controla și folosi după bunul plac. Nu a fost bun când l-a suspendat în 2007 și nu avea cum să fie bun nici când l-a trimis acasă în 2012. A fost însă perfect începând cu iarna lui 2009 și până la instalarea guvernului Ponta, când numărau voturile Anastase Alma Roberta și Voinescu Cotoi Sever.
 Pentru Traian Băsescu, instituțiile sunt de fapt grămezi de indivizi ce pot sau nu pot fi controlate. Dacă  pot fi ghidonați, oamenii ăia intră pe lista scurtă și bună a domnului președinte, cu tot cu instituția pe care o reprezintă. Dacă nu,ți-i taie din carnetel cu tot cu numele și adresa clădirii în care grupul ăla de bezmetici ce nu pot fi influențați își au locul de muncă și dă drumul și unui perdaf public ,așa ca să se simtă nevrednicii care nu se lasă stăpâniți. Furia președintelui trebuie făcută publică pentru ca cei ce nu s-au speriat încă să tremure la gândul că instituțiile alea verticale, cum sunt Parchetul și DNA ar putea intra în acțiune!”
 Intreg articolul pe DeCenews

1 comments:

tanta spunea...

La ora actuala declartaiile facute de politicieni sunt controversate,dubioase,nesigure si schimbatoare,o babiloniada din care nu alegi nimic real,numai in noembrie se va stii adevarul,pina atunci sunt supozitii si lupta pe viatza si pe moarte prin toaate mijloacele.nimeni nu poate sa prevada exact,se pot schimba multe,chiar si structura si calitatea parlamentului,restul sunt dorintze si aberatii.