duminică, 12 august 2012

Oficiosul ”Adevărul” se teme de rezerviștii lui Dogaru în caz de invalidarea referendumului.

Stenogramele convorbirilor dintre miniştrii Victor Paul Dobre şi Ioan Rus au arătat că Uniunea Social Liberală (USL) este gata să folosească orice mijloace pentru a-şi atinge scopul: validarea referendumului din 29 iulie şi pecetluirea demiterii lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.
Există însă şi soluţii de avarie. USL are o înţelegere cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), condus de colonelul Mircea Dogaru, care totodată este şi liderul Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere. Acordul prevede ca CNSC să susţină USL în toate acţiunile sale, în timp ce Uniunea Social Liberală s-a angajat să îndeplinească o interminabilă listă de revendicări, multe dintre ele foarte controversate.
Până acum, oamenii lui Dogaru şi-au făcut datoria, participând trup şi suflet la protestele anti-Băsescu şi anti-PDL din ultimele opt luni şi implicându-se inclusiv în campania electorală care a precedat referendumul din 29 iulie. Pe 1 august, imediat după referendum, Mircea Dogaru a emis un comunicat prin care soma Curtea Constituţională să amâne luarea unei decizii în privinţa referendumului de demitere a preşedintelui „până la soluţionarea tuturor aspectelor legate de numărul real al cetăţenilor României cu drept de vot". A doua zi, Curtea Constituţională amâna luarea unei decizii privind validarea sau invalidarea referendumului, cerând reverificarea listelor electorale.
„Vom cere desfiinţarea Curţii Constituţionale"
Acum, Dogaru continuă să pună presiune şi ameninţă cu declanşarea unor mişcări de stradă. „În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie. Din moment ce insituţiile statului nu mai funcţionează, înseamnă că trebuie făcut ceva. Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul. Şi aşa ţara este cuprinsă de haos. Mai rău decât acum nu se poate", spune colonelul Dogaru.
Liderul CNSC nu se teme că eventualele mişcări de stradă ar putea agrava şi mai mult situaţia României, aflată într-o situaţie dificilă din cauza crizei politice. „Cine ne acuză că vrem să destabilizăm, înseamnă că e cretin şi nu are creier. Ei sunt instrumente ale dictaturii, pe când noi apărăm democraţia. Dacă se ajunge la invalidare, vom cere Parlamentului să desfiinţeze Curtea Constituţională, pentru că nimeni nu are voie să fie mai presus de Parlament. Mai presus de Parlament este numai Dumnezeu", a mai declarat Mircea Dogaru

13 comments:

SCMD CAG spunea...

E tarziu, dar raspund tot eu. Cat timp USL nu face ceva concret sa readuca in acelasi cuantum pensiile diminuate ale militarilor ACUM si nu la PASTELE CAILOR, SCMD nu mai exista. De ce? Cei 26 500 de rezervisti sunt baza SCMD, iar SCMD e baza atitudinii civice nu doar a CNSC, ci si a USL. Ori in absenta nostra, a celor 26 500 de fraieri cu pensiile taiate, nu mai exista nici SCMD, nici CNSC si nici atitudine civica la USL. Noi nu sprijinim pe nimeni din moment ce tot cu pensiile taiate suntem, dl. Dogaru si USL nu se pot baza pe mai mult de 100-200 de rezervisti fara nicio forta civica, s-a dovedit pe 14 iulie cand 300 au fost tot CNSC si toata atitudinea civica a USL. Daca USL si dl. Dogaru nu au realizat ca si-au decimat garzile prin mentinerea taierii rezervistilor cu pensii diminuate, nu numai ca au consilieri de coma, dar conducerile SCMD, CNSC si USL sunt aeriene complet.

@ Lupus. Insist! Mai ai o postare retinuta la materialul despre tanti liberalo-comunista Campeanu, postare referitoare la cerintele militarilor activi. Cu intentie sau ce se intampla? Poate ii dai drumul, nu de alta, dar sunt cerinte reale.

Robert Horvath spunea...

@ Lupus
Americanii au ambasada, servicii, si multe alte instrumente de informatii.
Indrasnesc sa fac un pariu.
Vizita subs va avea 3 efecte
- INLATURAREA LUI SOVA DIN GUVERN 100%
- ACCEPTAREA INTOARCERII LUI BASESCU DE CATRE PONTA....
- CEARTA ANTONESCU -PONTA
iar pe o durata mai lunga debarcarea lui Antonescu de conducerii PNL
si probabil a lui Ponta.....

Lupus spunea...

@RH
Mai repede cred că se va întîmpla demisia lui Băsescu după Comunicatul Comisiei Centrale a Referendumului 2011, din data de 14 august 2012, cu privire la datele preliminare ale recensămîntului.
Dacă nu marți, demisia si-o va prezenta jurul datei de 23 august cînd vor fi evidente actualizările efectuate de guvern cu privire la numărul real al românilor cu drept de vot din listele permanente.
Nu va mai aștepta decizia CCR!

Robert Horvath spunea...

JOCURILE SUNT FACUTE......NEBUNIA VA FI OPRITA ,

@ Lupus
Cu tot respectul pentru opinii diferite. Nici un politician dela al doilea razboi mondiali nu si-a facut atati dusmani deodata. Europenii, americanii
si acum evreimea mondiala. Sova a pus capacul.
Basescu nu se bucura de vreo simpatie....dar asigura o anumita stabilitate.
Acesti doi au alarmat o intreaga lume. Obama....place sau nu.... a dat un ordin secret. Jocurile sunt facute.
Nu se va accepta intrarea Romaniei in zona de influenta ruseasca.

CEZAR spunea...

SCMD CAG _ alias GOURCHA (de pe infomondom>)
Esti si sunteti de-adreptul penibili!!
Singura problema pentru care fiinteaza USL este...sa va readuca voua pensiile !! Singura treaba a ministrului Dobritoiu este sa va readuca voua pensiiile .....Si asa a facut prea mult V_A AMNISTIAT FINANCIAR!! PunanD tot timpul aceasta problema ati reusit sa ofticati societatea civila si multe voturi au zburat sau vor zbura la DD.
DOGARU abia acum are ocazia cu ai lui ,,revolutionari" sa faca ceva maret !! Dar sigur apare Gourcha ..si pensia lui !
De cate ori v-am spus ca ..contributivitatea ii sfanta!!!???

CEZAR spunea...

Robert Horvath zice :- ACCEPTAREA INTOARCERII LUI BASESCU DE CATRE PONTA....
Cine sa accepte ? Nu cumva cei7,5 milioane de votanti DA??

SCMD CAG spunea...

@ CEZAR. Toti romanii infractori au fost "amnistiati" fiscal. Tuturor li s-au dat insa si veniturile inapoi asa cum au fost in 2010. Singura exceptie: militarii, ceea ce inseamna discriminare, infractiune pedepsita de orice stat. Exceptia e reala, exista, asa ca si USL va fi exceptat de votul nostru, fii sigur. Cat priveste contributivitatea, asa sa fie, dar completa:

"În concluzie, pentru eliminarea discriminării noastre în raport cu drepturile şi libertăţile cetăţenilor civili alături de care am fost declaraţi doar formal sau parţial ca fiind „unitari”, în lipsa unor legi specifice de salarizare şi de pensionare pentru militari ca elemente suficiente pentru a crea un echilibru legislativ, noi – militarii activi, solicităm să nu mai fim discriminaţi faţă de ceilalţi cetăţeni români şi să ni se aplice acelaşi regim „unitar”, dar în volum complet, după cum urmează:

- solicităm recunoaşterea şi încadrarea profesiei noastre conform normelor internaţionale stabilite de ISCO-08;
- solicităm salarizare la un volum de muncă de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână, respectiv plata la „tarif orar” a muncii noastre precum tuturor celorlalţi salariaţi “unitari”, respectiv solicităm să nu mai fim forţaţi să lucrăm gratuit după programul de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână;
- solicităm aplicarea integrală a prevederilor Codului Muncii precum celorlalţi salariaţi “unitari”;
- solicităm eliminarea tuturor limitărilor şi interdicţiilor de drepturi şi libertăţi constituţionale din Legea nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare), precum şi din Legea nr. 384/2006 (Statutul Soldaţilor şi Gradaţilor Profesionişti), după modelul celorlalţi cetăţeni „unitari”;
- solicităm protecţia familiilor noastre, respectiv să nu mai fim niciodată obligaţi să ne mutăm mereu în alte localităţi, la fel cum nici ceilalţi cetăţeni unitari nu sunt obligaţi de către stat să facă acest lucru;
- solicităm eliminarea oricăror atribuţii militare după trecerea noastră în rezervă, după modelul celorlalţi cetăţeni pensionaţi “unitar”.

Am spus si repet ca va urma o toamna incendiara. Acuzatii de incalcare flagranta a drepturilor omului adresate statului roman. Tinta discriminarii: militarii atat activi, cat si in rezerva. Acuzati: statul roman, reprezentat acum de USL. Responsabili penali: regimul Traian Basescu care a instaurat discriminarea si regimul Ponta-Antonescu care au mentinut-o.

maiag spunea...

Face pe el kakarezla prima strigare a parchetului

Robert Horvath spunea...

Cezar
Intoarcete imparate pe pamant. Inceteaza cu injuraturile si invata sa te comporti in afara toaletei de la cazarma. Milioane au votat pentru plecarea
lui Basescu nicidecum pentru cei de la USL.

mihai spunea...

e posibil ca cc sa ia o decizie de invalidare azi?

mihai spunea...

De ce sa nu accepte?e dupa el.nu are nimic de pierdut,cel care pierde definitiv este Antonescu si Voiculescu,si multi altii care au dosare penale,pierde si Pivniceru ca nu ajunge ministru si poate pierde si functiile de acum daca a demisionat,posibil sa nu fie numita de Basescu

mos alecu spunea...

Hei ! Mai traieste cineva pe aici ???

karadeniz spunea...

@ Lupuș
E inchis pentru inventar ?