marți, 28 august 2012

N-ar fi mai bine ca preşmierul României să fie ales de Washington şi Bruxelles?

Editorial CTP în Gândul
"Salutară revenirea  la raţiune a parlamentarilor USL, raţiune care l-a părăsit pe Ion Iliescu. Cu cât mai repede se întoarce Traian Băsescu la Cotroceni, cu atât mai puţin rău.
Dar tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni ridică o întrebare. Cauza principală a convulsiilor în care România intră periodic mi se pare a fi alegerea preşedintelui ţării de către poporul român, urmată de numirea premierului de către preşedintele şi parlamentul României.
Prin urmare,  n-ar fi mai bine ca preşedintele, care să fie şi prim-ministru, ca în America, să fie numit de Washington şi Bruxelles?
N-am mai cheltui atâţia bani cu alegeri şi referendumuri de demitere, precum şi cu fraudarea sau boicotarea lor.   Candidaţii la funcţia de preşmier al României să facă o deplasare pe cont propriu la Bruxelles,  unde vor fi triaţi.
Cei câţiva selecţionaţi se prezintă apoi la ambasada SUA din Bucureşti, unde sunt primiţi la interviu.
Dacă rămân în final doi candidaţi, aceştia vor fi trimişi la Departamentul de Stat.
Îndată ce Washingtonul va  da fum alb, se poate organiza o manifestare populară de bucurie la aterizarea preşmierului ales pe Otopeni.
Ce părere aveţi?"

11 comments:

Robert Horvath spunea...

UNICA SOLUTIE PENTRU ROMANIA !
Plano publica aceasta postare.....de la un agent.

@ Dupa terminarea facultatii am lucrat la televiziune.
Am filmat gospodaria unui taran roman de la margine de Brasov. Ea era prospera si nu se deosebea de vecinii
sasi. Convine sau nu..... era cu vreo doua sute de ani inainte..... de gospodaria unui taran din.........sa zicem ....din Oltenia.
ARDEALUL MOTORUL ECONOMIC AL ROMANIEI
Dece traiesc polonezii, cehii si chiar ungurii mult mai bine ? Economiile lor sau integrat in economia germana. Ardealul va schimba economia si mentalitatea
romanilor. In caz contrariu vom asista la o lume orientala....cu o economie de felul .....
Eu nu vorbesc de autonomie ci invers. Romania sa devina un Ardeal civilizat si european. Sper sa fiu corect inteles.

maiag spunea...

CTP se da jmecher dar este fluctuabil,nu mai dau 2 bani pe spusele lui,s a uzat si nu mai prezinta interes,e virulent si se muta alunecos dintr o barca in alta,nimic nu se adevereste din zicerile lui.parca tot Cristoiu e mai realist.

Robert Horvath spunea...

Daca tovarasul Ceausescu nu ar fi fost impuscat putea sa iasa presedinte
in alegeri libere si democratice. Pana in acest moment pe filiera Iliescu , Constantinescu, Basescu, Antonescu toti conducatorii au fost dezastre si Romania a ajuns in fundul prapastiei. Propunerea glumeata....are un fond de adevar. Poate unul din afara.....chiar cu sange albastru sa fie mai bun.
Experimentul cu .....escu trebuie sa ia afarsit in interesul tuturor.

radud spunea...

Masele considera ca cei ce conduc Romania sunt presedintele si partidele de la guvernare Nimic mai fals . Acestia sunt in fapt doar marionete ascultatoare ale PAPUSARILOR din umbra . De aceea esicherul politic nu este de fapt decat o unitate in diversitate .
Odata ajunsa la putere , casta conducatoare din Romania ( in fapt marionete ale PAPUSARILOR mondiali ) ce se tot roteste la guvernare de aproape 23 de ani ,
a instrainat pe nimic sectorul energetic si de materii prime ( strategic pentru orice stat ), a distrus industria si agricultura ( pentru a devenit o tara consumatoare bazata aproape strict pe importuri ) ,
a distrus unul din cele mai bine puse la punct sisteme de irigatii , vinde lemn si importa mobilier , etc.
Tot ce s-a privatizat pana acum in Romania a costat aproximativ 12 miliarde dolari . Se gandea cineva cat de ieftina este o tara ? Ba ne-am si grabit sa dam drepturi peste drepturi homosexualilor pe chestia asta , pentru ca aceasta era una din “ conditiile de baza ale aderarii “ la NATO si UE .
Azi multi recunosc ca nici acum nu s-a reformat ce trebuia si totusi am intrat in cele doua organizatii . Si asta pentru ca pe stapanii vestului ii interesa cu totul altceva . Privatizarea sectoarelor strategice bancar , energetic plus eventual maruntisuri . Iar asta autoritatile romane au realizat . Si asta era tot ce conta , tot ce interesa . Interesul “ investitorilor “ din vest in Romania este minim in alte domenii . Sperantele romanilor indoctrinati cu himerice iminente masive investitii in tara noastra , s-au spulberat . Doar cate un mastodont isi mai deschide din cand in cand cate o sucursala aici , deoarece isi permite sa plateasca mana de lucru locala in bataie de joc.

tanta spunea...

maiag-ai un muyag spurcat,le cam nimeri sau ai inspiratie de moment ca prea se intimpla cum zicpurcata,de aia si te injura astea pe aici,sa nu crezi ca te vor iubii netotii astea infantili,mai ales ca iubitul de toata lumea si din interior si mai ales din exterior,sa reintors la Cotroceni,vad ca si el tace,cred ca ,si uslistii de frunte,oare ce se petrece?liniste innainte de furtuna?sa nu ai tu o declaratie la virf,nu e semn bun.

maiag spunea...

tantza de erai cinstita,azi erai si logodita,tu stii ca gura pacatosului adevar graeste.Vad ca Patriciu a scapat de moment,nea Traenel bea o bere rece la kotroceni,kakarau tace ca porcu in papusoi,plagiatorul este la negrese cu geanta pe umar ca ultimul golan.O parte din parlamentarii urla cu cartoane la git in jurul kotroceniului,la tv latraii nici acum nu inteleg ca au pierdut,asta este Romania si traim cu drag in ea

Yorick spunea...

Articolul d-lui CTP sau macar ideia seamana izbitor cu un comentariu postat de mine pe Ziarecom la articolul "Proteste anti Basescu si anti SUA in Piata Univrsitatii....."
Aveti dreptate,cei 7,5 milioane de romani impreuna

"Aveti dreptate,cei 7,5 milioane de romani impreuna cu cei din familiile lor sub 18 ani si cei care nu au mers la vot,***,cei 500000 fara acte de identitate care nu au putut vota etc etc etc AU PIERDUT in fata restului(!), si anume: a lui Basescu,a etnicilor maghiari,a UDMR-ului,a primului ministru al Ungariei Victor Orban,a lui Barosso,a lui Merkel,a Departamentului de stat al SUA,a "onorabililor"(!) CCR,cu ajutorul cozilor de topor si a masinatiunilor acestora din "servicii",justitie si magistratura s.a.Nu vi se pare rusinos ba chiar gretzos sa vezi cat de multi s-au aliat impotriva romanilor care in 22 de ani au invatat ca a merge la vot inseamna democratie.Saracii de noi,am inteles gresit! Dupa cum merg lucrurile la alegerile parlamentare din noiembrie romanii nu vor mai fi "deranjati" sa mearga la Vot ! NU ! Va fi simplu de tot !Listele cu parlamentari "periate" de Comandantul Suprem Arbitru si Jucator(?!)vor fi trimise Ambasadei SUA,UE si lui Merkel(Heil!)pentru aprobare. Romani, dormiti linistiti procurorii nu vor mai veni pe la porti...Si nu cumva sa uitati ca Primul ministru al Ungariei Victor Orban,c.urvele din UDMR dar poate si ceilalti isi asteapta tainul...."
-

Yorick spunea...

Un escroc chior cu slugile lui toti platiti de noi , un orb cu pensie de h.andicapat de gradul 2 de sute de milioane dar care,culmea,"munceste"in continuare ,presedinte la CCR, si un Parlament majoritar antiromanesc dar cu toti cetateni romani(!)si autodeclarati patrioti au decis soarta acestui popor nu dupa Constitutia Romaniei ci la alba-neagra ca la talcioc ! Au castigat Merkel,Barosso,Obama si nu in ultimul rand Victor Orban premierul Ungariei care acum isi asteapta tainul(care o fi acela oare autonomia Ardealului ?). Sa iti fie de "bine" popor roman,tu ai ramas ca intotdeauna la urma !Tie nu ti s-a promis sa traiesti bine ci jmechereste ai fost salutat cu cashcheta pe o parte:"sa traiti bine !" Nu suntem un popor de oameni responsabili si nu avem mandrie dupa asemanarea conducatorilor pe care ni i-am ales.Vom sfarsi cand vom fi aruncati afara din casele noastre cand ni se vor lua si hainele de pe noi pentru ca restul a fost furat sau distrus ! Cine pleaca capul nu si-l va salva ci il va pleca din ce in ce mai mult pana la mocirla ! Nu suntem uniti ca alte popoare care ies in strada cu sutele de mii doar daca aud ca este posibil in viitor sa le fie incalcate drepturile, nu suntem uniti nici macar cum sunt uniti tiganii !Oare polonezii cum ar fi actionat intr-o astfel de situatie ?!Ma indoiesc ca si-ar fi plans de mila.Pentru ce s-a intamplat si pentru halul in care a ajuns Romania noua trebuie sa ne fie rusine pentru ca ticalosii oricum nu au asa ceva !

maiag spunea...

Daca CTP e plagiator ,cheama l in judecata,de fapt sa nu te miri.aici plagiatul este aparat,plagiatorul de onoare te salveaza.

tanta spunea...

toata lumea vorbeste de plagiat,a devnit boala nationala,asta e decind lumea,cine spune ca nu a copiat niciodata ca nu l cred.acum se copiaza orice,chinezii au copiat tot ce se poate din lume,sunt plagiatori?bravo lor,numai noi romanii nu sunte in stare sa pastram si ce avem,pina si tuica ne au copiat o altii si nu o mai putem vinde ca fiind romaneasca.

cornel.blog spunea...

Ce parere sa mai vaem stimabililor ! nu s-a vazut ??? Alex lapusneanu - revenirea domnului !!!