vineri, 3 august 2012

Curtea Constituțională a mai scurtat cu 12 zile mandatul lui Băsescu

Va fi o decizie de validare sau invalidare.
Comisia Europeană a reiterat că decizia trebuie să fie conformă cu regulile stabilite de Curtea Constituțională. A stabilit legea prag electoral, decizia trebuie să ia în calcul pragul electoral.
Pe baza actualizării listelor electorale permanente, Curtea Constituțională va decide și pragul electoral, exprimat în număr de alegători, în baza căruia referendumul va fi validat sau invalidat.
Probabil, vom asista la un nou boicot din partea autorităților locale subordonate PDL, care vor tergiversa actualizarea listelor electorale permanente pe secțiile de votare. 

COMUNICAT DE PRESĂ
În ziua de 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale s-a reunit pentru a lua în discuţie preschimbarea termenului de 12 septembrie 2012 stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor acestuia.
Tinând seama de faptul că termenul acordat Guvernului, pentru transmiterea listelor electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012, este 31 august 2012,
În vederea asigurării soluţionării, cu celeritate, a cauzei cu care a fost învestită Curtea Constituţională,
În temeiul art.3, art.14 şi art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi al art.153 din Codul de procedură civilă,
Plenul Curţii Constituţionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat în cauză, de la data de 12 septembrie 2012, la data de 31 august 2012.

9 comments:

Cârcotaşu spunea...

Mda, e prima "instanţă" care-şi dă cu stângu-n dreptu', modificând un termen de judecată.
Da' la urma urmelor cu 12 zile mai puţin, tot râsu' lumii este! Băsescu' acasă!

Sorana spunea...

De ce n-or fi decis asta ieri? Chiar mai trebuiau sa ne arate (pentru a nu stiu a cata oara) ca institutiile romanesti, oricare ar fi acestea, sunt un fel de laba trista!

Lupus spunea...

@Cârcotașu, @Soran(a)
Contează cît de profesionist se face reactualizarea listelor permanente.
Si așa, termenul va fi prelungit pentru că PDL-băsiștii vor contesta copios listele reactualizate.
Procedura de contestare va putea fi folosită, după caz, și de susținătorii demiterii președintelui.

Sorana spunea...

@ Lupus, 3 august 2012, 16:30

Avand in vedere termenul destul de scurt pentru acest mini-referendum, coordonat de MAI, s-ar putea ca situatia centralizata sa fie inaintata CCR chiar in dimineata zilei de 31 august - la o saptamana dupa termenul propus de ministrul de interne pentru finalizarea listelor permanente. Va urma o periada de manipulari, posturile de stiri vor face raiting, lumea va uita de alte necazuri, baietii destepti vor continua sa faca bani, beizadelele se vor da cu Rolss-urile, Maybach-urile si Ferrari prin Primaverii, la Neptun, Nice, Cannes si Monte-Carlo, iar staff-ul portocaliu va risca ridicolul contestand in blind. In tot acest timp, presedintele suspendat va trece prin starile psihice cu care ne-a obijnuit de atatia ani: de la crize paranoice extreme, amenintari, scenarii mafioto-securiste la gesturi "parintesti" mustind de fatarnicie, de un penibil extrem, scarbos, deseori abatut si fara idei. Iar noi vom constata - pentru a nu stiu cata oara - ca "traim in Romania si asta ne mananca tot timpul!" (unii vor castiga ceva bani, iar altii glorie!)

Lupus spunea...

@Sorana
Acestea sunt constatări! Ele sunt posibile pentru că avem instituții ale administrației locale și centrale piratate de incompetenți sau de crima organizată.
Dacă un pușcăriabil a putut să acceadă fraudulos, de 2 ori, la funcția supremă în stat cu sprijin din interiorul instituțiilor statului, ce să mai vorbim de cei care trebuiau să actualizeze listele electorale.Era în interesul lor să voteze și morții.

Ghinionul care a scos la suprafață lenea, incompetența, superficialitatea și slugărnicia politică a funcționarului public din administrație poartă numele „ cvorum de 50%”+1” dintr-o necunoscută.

Sorana spunea...

Fully agreed!

Lupus spunea...

@Sorana
Ca să înțeleagă și francofonii!

Entièrement d'accord !!! :):)

Sorana spunea...

Sincer, eu nu l-am votat niciodata pe PUSCARIABIL nici la primarie, dar nici la presedintie! Ei si? Ce daca am respectat dictatura majoritatii dintr-o democratie si am considerat cu onestitate ca fiecare poate gresi o data. A gresi e uman; insa a o tine langa cu aceleasi tipuri de greseli e jenant, daca nu grotesc de-a binelea.

Lupus spunea...

@Sorana
In democrație fiecare votează cum îl duce mintea sau interesul.
Important e să participe la vot, nu să trișeze.
Procedurile electorale sunt astfel reglementate încît au cîștig de cauză cei care participă, nu cei inactivi sau sau cei care boicotează.
Referendumul din România, însoțit de boicot, va intra ca exemplu în manualele sistemelor de vot ale Comisiei de la Veneția pentru a demonstra ce se poate întîmpla cînd nu se respectă recomandările sale de a nu se fixa un prag de participare la consultările prin referendum.