marți, 28 august 2012

Bătălia cu gaşca instituţional-infracţională se reia pe 9 decembrie. Ce dramoletă va mai juca Băse ?

-Băsescu se întoarce la Cotroceni cînd vine de la crîşmă- zice Hrebe-
Nu demiterea lui băsescu era obiectivul USL-lui în acest an ci guvernarea. Obiectivul s-a realizat în avans, încă din luna mai .
A greşit cine a plusat suspendarea fără sa pregăteasca temeinic cadrul legislativ al referendumului. N-au fot ascultaţi vechii specialişti în proceduri parlamentare. Noii parlamentari juristi din USL şi-au aratat limitele de competenţă în tehnica de legiferare. Pe basescu nu-l demiţi numai din entuziasm.Hrebe jubilează că mai tinerii cîrlani UL şi-au zdrelit dinţişorii de lapte în mărul otrăvit care ar fi trebuit să-l ducă şi pe Antonescu înainte de vreme la Cotroceni.
Bătălia fusese pierduta deja din momentul în care, din neatenţie şi de teama lătrăilor populişti europeni, s-a acceptat, contrar recomndărilor Consiliului Europei, fixarea  unui prag de participare de 50%?+1.
Decizia finala a CCR este nedreaptă dar are acoperire legală; legea stabilită de gaşca infracţională.
Acum, este de inteles fustrarea, dar nu este cazul să demobilizăm pentru alegerile parlamentare din 2 9 decembrie 2012. Nu de grija lui Ponta sau Antonescu ci ca să nu ne trezim că băsescu ne instaleză al n`şpelea guvern Boc.
Pe mulţi, mai  slabi de înger, îi văd mai porniţi pe USL decît pe ai lui băsescu.
Sunt mai vinovaţi USL-iştii decît gasca băsista pentru deficitul de democraţie din România? Nuuu!
Staţi să vedeţi ce dramoletă va juca băsescu astăzi pentru frîngerea inimilor prea mulţilor români care-l vor dus.

4 comments:

maiag spunea...

Capra e moarta,se schimba si orientarile politice in mod cert.Vor aparea tensiuni interioare in usl ,nu este exclus nici probabi9litatea ca Antonescu sa paraseasaca scena dupa un conflict cu Ponta,aicicartile le face voiculescu.O sa apara scandal cu numirea procurorilor,conflict deschis cu mona pivniceru ca Base nu va numii ce propune ea in mod cert.
Dupa alegeri Ponta nu va mai fii numit primministru indiferent de rezultatul alegerilor,iar parlamentarii sunt la inceput de mandat sii doare in cot de ce vrea Antonescu,Ponta sau altii daca mai exista la data reespectiva.Acum s a jucat asa in parlament pentru ca e an electorakl si parlamentarii asteapta sa fie realesi pe aceleasi liste,o sa fie scandal si cu listele astea,sa vezi scandal intre psd si pnl.Maghiarii toamna,iar DDD va jubila,sa vedeti ce mutre face.El va decide majoritatea,o sa fie curtat la 15-20 la suta,sa nu zic mai mult.Plebea va vota DDD si nu usl.

Yorick spunea...

La prima vedere intoarcerea Vatafului sef la Cotroceni nu este doar o infrangere a celor 7,5 milioane de romani care au votat DA.In fapt s-au evitat multe lucruri rele care s-ar fi putut petrece impotriva romanilor si Romaniei(U.E = fonduri dezvoltare,USA= FMI cu alte fonduri,stare de incertitudine politica dar mai ales economica s.a.).Victoria lui Basescu este o victorie "a la Pirus".El a fost invins clar de catre popor d.p.d.v. politic si el este constient de acest lucru.E greu de inghitit dar asta este iar el stie ca in tarile care ne invata democratia si care deocamdata il tin in brate un conducator cu bun simt cu 90 % din votanti impotriva si-ar da demisia in secunda doi !Daca face un singur pas gresit nu il mai iarta nimeni!Mai ales dupa decembrie 2012. O astfel de victorie paguboasa a obtinut si PDL care si-a semnat condamnarea politica pentru alegerile parlamentare pentru ca la aceste alegeri romanii vor continua sa il vada pe Basescu prin partidul care il sustine la putere si pe care Basescu l-a ocrotit dandu-i liber la jefuirea tarii si a romanilor in asa fel ca daca nu vor ramane pe dinafara parlamentului nu cred ca vor intra mai mult de 10 portocalii.Desigur vor fi destui care sa poarte ranchiuna USL-ului pentru ziua de azi dar este timp pentru ca mare parte dintre ei sa inteleaga ca daca voiau parlamentarii USL puteau fi in sala 100 % nu doar cativa pentru cvorum ! Pur si simplu nu au vrut sa se "predea"din prima si in mod sigur nu pareau de loc afectati !Au vrut doar sa faca poze in fata electoratului. Problema cu Basescu se va rezolva legal si constitutional pentru ca motive se vor ivi data fiind firea permanent certaretz-conflictuala a vatafului-sef.Sunt convins ca a 2 a oara d-na Merkel mai nou numita in Germania de catre germani "sefa mafiei" nu va mai indrazni sa isi bage nasul in problemele interne ale Romaniei.Sunt convins ca mare parte dintre PDL-isti au inteles acest lucru chiar in momentul in care erau cu mainile sus(ce imagine frumoasa !)ptr. a vota impotriva propunerilor bietului Ghise care stia ca are dreptate dar nu mai intelegea nimic-de ex.de nu este sustinut de proprii colegi dar si de alianta!.Asa ca.....hai sa coabitam !!!!! p.s.-coabitare inseamna pentru portocalii spargerea USL-ului iar pentru USL refacerea imaginii pe pielea celorlalti care or fi ei !

Lupus spunea...

@yorik
De acord cu comentariul.D
De acord si cu ce a declarat Tăriceanu astăzi.Ar trebui, zice el, ca, în toamnă, campania USL să se axeze pe tezele de modificare a Constituţiei astfel încît cel care o încalcă să nu mai potă să revină în funcţie.
Si, neapărat, zic eu, controlul constituţionalităţii legilor să treacă la ICCJ.Să scăpm de zegreni,aspasii şi predeşti

Yorick spunea...

Sunt incantat ca avem aceleasi opinii !