vineri, 24 august 2012

HERGHELIA- jud Mureș - Centru de Sănătate. Dietă total vegetariană



Centrul de Sănătate Herghelia, com. Ceuașul de Câmpie jud Mureș
Un sejur de terapie cum nu mai întîlniți în România.
Detoxifierea organismului prin dietă complet vegetariană, proceduri de saună, băi cu ceaiuri și masaj, gimnastică și fortificare la 12 aparate, mișcare în zonele împădurite din zonă, odihnă și rugăciune. Dacă sunteți de altă religie decît cea adventistă se roagă personalul Centrului (medici, dietecieni, terapeuți și
 profesori de sport) pentru sănătatea d-voastră.
Veți afla că nu stresul e dăunător sănătății ci distresul.
Pentru cei care vor să fie la curent cu știrile zilnice e bine să se înarmeze cu aparate de radio sau leptopuri.
Scăderea în greutate este garantată.
Puteți începe dietele vegetariene de acasă











34 comments:

mos alecu spunea...

Trebuie inteles ca pe un "regatean" din R. Vilcea il bate gindul sa se stabileasca in noua viitoare Republica Ardeal ?

Lupus spunea...

Republica Ardeal?
In cinci ani de absență a miticilor sudiști, mintenaș ar deveni provincie a Ungariei.

mos alecu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mos alecu spunea...

Am si uitat cum se procedeaza la postarea comentariilor ...


@Lupuș 24 august 2012, 19:07 :

Prima :
- la "miticilor" , accentul este pus pe primul "i" sau pe al doilea ?

Al doilea :
- termenul de 5 ani este ireal ... nu va dura mai mult de un an ... chiar si cu prezenta "sudistilor" care , ca minoritari , vor primi cu mare bucurie/sustinere asigurarile celor mai bune sentimente ale noii lor tari ...
- reiau spusele cuiva pe alte "meleaguri internetistice" : romanii din Ardeal "se dau NOI SINTEM ROMANI" numai la betie ; dupa ce le trece ... asculta , cu sfintenie , si fac ceea ce li se spune de la Budapesta ...

Lupus spunea...

Am constatat că în problemele politice ardelenii români sunt mai porniți împotriva regățenilor decît ungurii.
Am mai constatat și de ce basarabenii votează cu Băsescu; au convingerea că Traian le-a dat cetățenie română.
Nu treceți cu vederea dietele naturiste dătătoare de sănătate.
Nu strică să ținem 2 zile de post pe săptămînă. Nu neapărat miercurea și vinerea pentru cei care nu sunteți ortodocși.

mos alecu spunea...

@Lupuș 24 august 2012, 19:54 :
Poate ca ar putea fi luate in discutie unele mici reformulari :
- "...ardelenii români sunt mai porniți împotriva regățenilor..." ar putea fi citit : "...ardelenii români sunt mai porniți împotriva ROMANIEI..." care-i asupreste ... ei stiind , "din mosi stramosi" ca era mai bine "pe vremea ungurilor"...
- "...Traian le-a dat cetățenie română. ..." ar trebui citit : : "...Traian le-a dat ACTE DE IDENTITATE românesti ... " acte care le permit sa circule (sa se stabileasca) oriunde in Europa ... urmind ca acele acte sa devina simple "curpapiruri" pentru ei (impreuna cu "cetatenia romaneasca") .

tigri2 spunea...

Pai daca regatenii sunt hoti,mincinosi,spertari,spagari,smenari,puturosi si smecherasi ,ce-ati vrea ?ASa aveti slugi care sa fie prostite?

tigri2 spunea...

Pai daca regatenii sunt hoti,mincinosi,spertari,spagari,smenari,puturosi si smecherasi ,ce-ati vrea ?ASa aveti slugi care sa fie prostite?

karadeniz spunea...

@ Lupuș
Deci am devenit vegetarieni? Și noi care ne închipuiam cele mai sumbre scenari, răpiri, procurori, biblii, mascați, Jilava.
E o idee, mai ales pentru cei cu pensiile diminuate, compensează pierderea prin creșterea duratei de viață.

mos alecu spunea...

@karadeniz 24 august 2012, 20:34 :
La : "...compensează pierderea prin creșterea duratei de viață. " ... Dar asta inseamna "un mare pericol" pentru buget ... buget care se bazeaza pe ideea/speranta "iesirii din sistem" in cit mai scurt timp ...

karadeniz spunea...

Nu aici e pericolul. Se zice că vine acuși ordonanța de guvern privind reevaluarea pensiilor militare. De la 1 ianuarie 2013, alea mărite rămân așa, ale micșorate revin la cuantumul din decembrie 2010 și pe deasupra se aplică și HGS1019-2011 la toți. Or să fie ceva infarcturi la publicarea ordonanței. Mai ales că reevaluarea se va face după verificarea legalității și autenticității documentelor din dosarele de pensii și validarea acestora.

CEZAR spunea...

karadeniz - Si care-i pericolul ca nu am priceput??!!

mos alecu spunea...

Pericolul este intr-un presupus/probabil proiect de ordonanta de urgenta care spune :
"Art.5 (1) Reevaluarea prin recunoașterea drepturilor câștigate prin operațiile de recalculare sau revizuire, după caz, are loc după verificarea legalității și autenticității documentelor existente in dosarul de pensionare. inclusiv a condiților de valabilitate a acestora, cu validarea dalelor conținute.

(2) În situatia in care, in activitateta de verificare prevăzută la alin.( I ) se constată elemente care nu corespund realității sau pot determina nulitatea documentului, datele din documnent se exclud de la validare, iar dacă acest fapt conduce la stabilirea unui prejudiciu, recuperarea prejudiciului se face in conformitate cu prevederile legale."

In traducere libera , pentru cei cu mai putine lecturi de legi : "cei carora li s-au marit pensiile prin folosirea de date false/neconforme realitatii ... li se anuleaza acele majorari " ...
//ancmrr.ro/comunicat-proiect-ordonanta-de-urgenta-23-08-2012/

ELENA spunea...

@Lupus
Iata cum m-am decis unde sa imi petrec cateva zile din CO pe anul 2012!!!!!! Pot sa merg oricand, inteleg ca e functional tot timpul anului?
Sa inteleg ca ai fost acolo si te declari foarte multumit?
Trimite-mi, te rog, retele alea pe mail, ca nu le pot printa de aici. Vreau sa trec la fapte.
Multumesc.

Lupus spunea...

@ELENA
Trimiteţi-mi o adresă de mail pe adrsa blogului dacă nu puteţi să salvaţi pe calculator fiecare filă in parte

Lupus spunea...

@ELENA
Intraţi pe site-ul
http://herghelia.org/
şi vă faceţi planficarea- prin mail sau teefon- a sejurului de 10 zile.
Costă cca 1900 lei

CEZAR spunea...

@/mos alecu - multumesc ! Ce bine sa ai un pretin!!
Apoi daca-i asa NU E PERICOL _E DE FOARTE BINE si drept urmare zic -da-i Doamne

Flit spunea...

@mos alecu
"cei carora li s-au marit pensiile prin folosirea de date false/neconforme realitatii ... li se anuleaza acele majorari " ...
Actele-s la ei.Pot demonstra si ca Cezar ar putea fi destept!

mos alecu spunea...

@Flit 27 august 2012, 17:21 :
Includerea unei astfel de prevederi , in acel presupus proiect de OUG , ar putea insemna ca cineva/ciţiva/mai multi din personalul Casei de pensii (posibil si din alte sectoare de activitate) au rabufnit (si "au dat din casa") ca ar fi fost obligati sa faca "minareli" la stabilirea pensiilor ...
La fel ar mai putea insemna si ca aceste informatii sa fi condus la un numar foarte mare de "beneficiari" , si la sume importante ...
Pentru citiva "ciumeti" , si citeva milioane de recuperat , nu se emite o OUG - se aplica posibilitatile legale de recuperare a unor drepturi stabilite eronat ...

Treaba-i "cotoiosa" rau si pentru functionarii care "nu se autodemasca" .

Intr-adevar "actele sint la ei" , dar "piinea si cutitul" este la altii , adica :
- cei care vor fi pusi sa faca verificarile vor trebui sa aiba "rezultate"... adica sa gaseasca "minareli"
- cei care nu vor gasi numic , vor fi primii pe lista celor care "vor elibera ringul" in momentul restructurarii Casei de pensii ... a nu se uita ca aceasta Casa de pensii (a MApN) a crescut numeric "ca Fat Frumos" ... de la 40 la 120 functii ... odata cu "contributivizarea" pensiilor militarilor .

ELENA spunea...

@Lupus
Rog trimiteti retetele pe ecobuz@yahoo.com. Multumesc.

Lupus spunea...

@ELENA
Le-am trimis! Sper să vă fie de folos.
Fără sejurul de 10 zile la Herghelia parcă nu se leagă schimbarea.

karadeniz spunea...

@ moș alecu 25.08 18.50
E și acesta un pericol, pentru cei care au smântânit oala cu pensiile pe L.119 și OuG 1. Dar mai este unul, la care am vrut să mă refer eu, dar încă nu se postase proiectul de ordonanță pe internet, care le dă la gioale și celor care au luat caimacul nu doar smântâna și care-i cuprinde și pe cei cu L 164 .
Cum spuneam și în alte postări băieții aștia care împart banii la populime nu o fac chiar așa cu larghețea pe care o vrem noi. Iote ce zice art. 7 din acest proiect de ordonanță.
” (2) ACTUALIZAREA prevăzută la alin. (1) SE EFECTUEAZĂ NUMAI DACĂ CUANTUMUL PENSIEI ÎN PLATĂ NU DEPĂȘEȘTE ECHIVALENTUL VENITULUI LUNAR ÎNCASAT DE CADRELE MILITARE ACTIVE, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciarelor potrivit gradului militar/profesional și funcției maxime avute la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu”.
Adică dacă în 2003 un colonel pe funcție maximă avea 20 de milioane salariu lunar, colonelului(r) care are pensie 40 de milioane i se actualizează cel mult 20.
Și ca să nu fie dubii că după ce va veni noua lege, pensia le va crește iar, există la finalul acestui articol din proiect și o atenționare.
”(Atenție: acest alineat se poate scoate și se poate adăuga la capitolul,,Actualizarea pensiilar militare de stat”, eventual cu precizarea unei perioade până la care are loc actualizarea pensiilor).”
Acel ”eventual”, referitor la perioada de actualizare e iarăși un pericol ca parte dintre noi să prindă actualizarea ”la loc cu verdeață, unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin” și va deveni, cred, o certitudine ce se va întinde pe vre-o 2-3 ani de la intrarea legii în vigoare.

CEZAR spunea...

ELENA =nu mai vorbeste cu noi ! Se tine de tratamente ,,naturistice"!Mai mai!

mos alecu spunea...

Te duci in vizita la cineva si unul (unii ... cam dobitoci de felul lor) din invitatii de acolo sare si te scuipa in ochi ... Te mai duci , alta data , in vizita la acel cineva ?

ELENA spunea...

@ Lupus
Multumesc, da' tot nu le-am putut printa si am inceput a boci. Pret pt care azi la ora 9.00 am primit un cadou - Cartea de bucate a Centrului Lifestyle, scrisa de sotii Valentina si Nicolae DAN.
@Cezar
Vreau sa ies din sistem pe cale naturala cat mai tarziu cu putinta. Adica am .... de ani si vreau inca atatia ani sa mananc pensie. Poate chiar si un pic mai mult!
@mos alecu
DE ACORD CU PRINCIPIUL EXPUS.

Lupus spunea...

@Elena
Tare mă minunez că n-aţi putut să printaţi paginile de mai sus.
Reţetele de mai sus sunt ale dieteticianei Jeny Gheorghiţă, după care se găteşte la Centrul Herghelia.
Doamna are cursuri zilnice de bucătărie naturistă.
Cred că diferă de cele ale medicului Dan.
Printaţi din File, din Bară, dreapta, după ce daţi click pe fiecare pagină.
Păcat să nu le folosiţi şi pe acestea.

ELENA spunea...

@LUPUS
Voi incerca, da' nu am rabdarea necesara sa stau sa analizez fiecare amanunt.
Nu-i mai stergeti postarile lui Cezar la adresa mea, lasati-l sa se exprime. Cat mai poate si asta!
@cezar
De unde ai scos ca vreau sa slabesc? Port marimea 36! Vreau doar sa mananc sanatos. Si, tinand cont de faptul ca am o gradina de zarzavat + livada de vreo 2500 mp...

Lupus spunea...

"ELENA
N-am băgat nimic la spam din cele ce a dialogat Cezar cu d-oastră.Nu a scris nimic îndecent.Cu ceilalţi comentatori e mai în vînă!
Purtaţi mărimea 36 la papuci?

micutzul spunea...

HI! HI! HI!
Lupus ai dat/o in bara.

Lupus spunea...

"1micutzul
Bără,bară? Cu ce?

ELENA spunea...

@Lupus
La sandale port chiar 35, iar la papucii de casa de iarna 37!
Pana in luna iunie, cand am probat cateva zeci de rochii, costume etc. nici eu nu stiam ca am ajuns la 36 si la imbracaminte.
Satisfacut de raspuns?

Lupus spunea...

@ELENA
Ați evoluat ascendent sau descendent în talie, dacă sunteți interesată de diete naturiste?
Nu uitați că Lifestyl include cumpătare și rugăciune către Tatăl.

CEZAR spunea...

@ Elena -asculta la mine (ca doar sti ca intodeauna am dreptate !!)
-Cea mai buna leguma-i porcul !

CEZAR spunea...

P.S.Nu tot ceea ce “ingrasa” este nociv si trebuie eliminat din dieta de zi cu zi. Exista alimente foarte calorice, dar al caror deficit din alimentatie poate sa conduca la aparitia unor boli serioase - iata un adevar pe care multe persoane il ignora si, “de dragul” siluetei, ajung sa-si compromita - intr-o masura mai mica sau mai mare - sanatatea.
6) Produsele din cereale integrale. Desi depasesc mereu 200 de calorii la 100 de grame (pastele trec chiar de 300), ele ne pot furniza o buna parte din pretioasele vitamine B, vitamine ce ajuta - printre altele - la buna functionare a sistemului nervos, la un tonus psihic si muscular corespunzatoare.
5) Leguminoasele - in special lintea, fasolea si mazarea. Bogate in proteine, in carbohidrati lenti, minerale (dintre care se remarca fierul) si fibre, ele sunt o hrana buna atat pentru refacerea tesuturilor, cat si pentru asigurarea unei energii sanatoase (care este eliberata treptat). Din familia leguminoaselor, soia detine suprematia la capitolul “proteine”, insa are dezavantajul de a contine (in cantitati mai mari decat celelalte leguminoase) si unele substante nocive.
4) Avocado. Caloric pentru un fruct (in stare cruda are intre 160 si 180 de calorii), avocado ne ofera grasimi sanatoase, potasiu si este o foarte buna sursa pentru o parte dintre vitaminele din complexul B (in special pentru B5, B6 si B9). De asemenea, avocado contine multe fibre.
3) Miezul de nuci - Sursa excelenta de acizi grasi esentiali (proportia intre Omega 3 si Omega 6 este practic optima, in conditiile in care majoritatea alimentelor sunt dezechilibrate sub acest aspect, in defavoarea lui Omega 3; concentratiile acestor grasimi sunt ridicate) si alte grasimi sanatoase. Consumul de nuci ajuta la mentinerea integritatii si functionalitatii tesutului cerebral. Nucile reprezinta si un aliat puternic al inimii. Miezul de la 8-14 nuci medii, consumat zilnic, este in general suficient pentru a contribui in mod semnificativ la sanatatea noastra.
2) Mierea de albine. Cu un continut caloric putin peste 300 de calorii la 100 de grame, mierea - consumata in cantitati moderate - este o sursa pretioasa de energie sanatoasa, de minerale si enzime folositoare organismului.
1) Uleiurile extra-virgine. Chiar daca (practic la fel ca si uleiurile rafinate) au un continut caloric ce depaseste 800 de calorii la 100 de grame, grasimile lor nesaturate si vitaminele liposolubile alcatuiesc un veritabil elixir pentru artere si vene. Aceste uleiuri, consumate in stare cruda, protejeaza inima, intarzie degradarea tesutului cerebral si reduc riscul de aparitie a bolilor colonului.
Pentru a profita de calitatile deosebite ale acestor alimente fara sa va ingrasati, “secretele” sunt moderatia si un minimum de activitate fizica.
Liviu Deculescu
-------------------------------------------------- A mai ..uitat un lucru ....Si sex ...cat mai mult sex!!! Sic!!