luni, 27 august 2012

Gafele lui Victor Ponta devoalate de Alin Teodorescu -IMAS- bănuit a fi agent de influenţă maghiar

O parte din intervul din RL
Era prevăzută şi suspen­darea?
A.T.: Această situaţie a apărut după alegerile locale. USL s-a consolidat foarte mult, până şi UNPR a reuşit să ia un fotoliu de preşedinte de consiliu judeţean, ceea ce, dacă ar fi rămas cu PDL, nu s-ar fi întâmplat.
Suspendarea lui Traian Băsescu nu a fost declanşată din cauză că USL a devenit mai puternică, ci mai degrabă fiindcă liberalii - şi mai ales Crin Antonescu - au făcut presiuni în acest sens.
A.T.: Aş zice că totul a început la Consiliul European de la sfârşitul lunii iunie. E un celebru articol al lui Stalin din 1930 care a declaşat crima numită cooperativizare - „Ameţeala de pe urma succeselor", titlu care poate fi folosit şi pentru descrierea evoluţiei liderilor USL. Ei au vrut neapărat ca Victor Ponta să fie reprezentantul României la Consiliul European din iunie 2012. Ponta a primit de la Parlament o ţidulă fără valoare juridică, iar ajuns acolo şi-a dat seama ce se întâmplă, l-a sunat pe Traian Băsescu şi i-a cerut mandat, dar preşedintele nu i l-a dat. Ce s-a întâmplat după aceea a fost grav, fiindcă premierul român a participat la Consiliul European fără să aibă mandat, ceea ce ar fi putut duce la invalidarea tuturor deciziilor luate de cei 27 de lideri ai statelor UE. Au fost decizii extrem de importante şi toate ar fi putut fi invalidate din cauza prezenţei unui om care nu avea mandat să participe. Potrivit regulilor, deciziile Consiliului European se iau în unanimitate. Nimeni nu a zis nimic, fiindcă nimeni nu vroia să inaugureze o criză structurală, dar preşedintele Barroso a primit sarcină de la ceilalţi lideri occidentali să nu se mai întâmple aşa ceva.
De aici a început antipatia liderilor europeni faţă de Victor Ponta?
A.T.: Premierul român a mai făcut o greşeală incredibilă: a acceptat lista de obligaţii pe care i-a făcut-o preşedintele Comisiei Europene, deşi în relaţiile noastre cu Parlamentul European şi Comisia „to do list"-urile se făceau în România şi erau doar avizate de partenerii de la Bruxelles. Adică era un angajament al Bucureştiului, cum au fost, de pildă, moratoriul privind adopţiile internaţionale sau încheierea negocierilor de aderare. Aceasta a fost a doua eroare a lui Victor Ponta şi al doilea test la care a căzut.
Mai are şanse să-şi refacă imaginea în EU?
A.T.: Victor Ponta este văzut la Bruxelles ca o persoană care are o problemă de integritate. Din această cauză, punctul 6 din lista lui Barroso este să facă din integritate o prioritate politică. Nu este vorba despre plagiat, care rămâne o problemă internă a românilor, ci despre faptul că Victor Ponta se angajează să respecte regulile UE. Era normal ca liderii europeni să-l sprijine făţiş pe Traian Băsescu după derapajele lui Ponta în capitala europeană. Totuşi, nu cred că în campania pentru referendum ar fi avut vreun efect susţinerea occidentală pe care preşedintele suspendat a avut-o.
De ce?
A.T.: Pentru că publicul românesc se hotărâse din 6 mai 2010. UE ne-a dat un semnal politic formidabil, iar americanii au înţeles, la rândul lor, că oricine putea contesta Consiliul European din iunie 2012 şi ar fi putut anula nişte decizii politice foarte serioase.
La Bucureşti, Victor Ponta pare să fi înţeles o parte din mesaj. Crin Antonescu nu a înţeles nimic.
După cum cunoaşteţi partidul, credeţi că Victor Ponta ar putea avea probleme în PSD după eşecul demiterii lui Traian Băsescu?
A.T.: E într-adevăr un eşec al organizării de partid. În mod normal, imediat după rezultatele referendumului, PSD ar fi trebuit să facă o analiză şi să schimbe şapte-opt şefi care au avut rezultate foarte slabe. Un congres de etapă ar fi fost foarte util.

Există simpatizanţi USL care să fi abandonat această alianţă după criticile masive pe care Victor Ponta şi Crin Antonescu le-au primit din Occident?
A.T.: Victor Ponta a pierdut 10 procente numai pe seama acestor critici. Românii sunt foarte sensibili la umilinţa pe care o simţi când eşti desconsiderat de străini.
Dar de ce doar Victor Ponta a pierdut? De ce nu şi Crin Antonescu?
A.T.: Pentru că liderul PSD a fost văzut ca organizator al suspendării preşedintelui şi al referendumului. Antonescu este văzut doar ca beneficiar al acestor mişcări.
După cele aproape două luni petrecute la Cotroceni, Crin Antonescu şi-a consolidat poziţia sau şi-a fragilizat-o?
A.T.: Vom vedea în sondaje, eu cred că a pierdut din susţinători, pentru că nu s-a comportat ca un preşedinte şi nu a demonstrat că are o viziune: nu a căutat soluţii pentru problemele existente, ci a adăugat probleme la cele existente. Şi Băsescu a fost creator de probleme, dar a avut şase-şapte ani cea mai mare încredere publică.
Îşi poate reface o parte din capitalul de încredere dacă revine?
A.T.: Nu. Traian Băsescu a avut o şansă formidabilă: să fii preşedintele unei ţări, care a trecut prin momente grele în ultimii 50 de ani, chiar atunci când devine membră NATO şi UE. Să ai toate condiţiile: sprijin public, sprijin internaţional, să ai parte de o perioadă fastă din punct de vedere economic şi să ajungi să fii înjurat pe stradă...
S-a întâmplat din cauza crizei economice?
A.T.: Nu mai poate redeveni popular. Şi-a irosit şansa istorică pe care a avut-o. Eu aşa cred. A avut o platformă istorică pe care a ratat-o.
Această platformă istorică şi-a creat-o singur?
A.T.: Parţial. Un politician care s-a autodistrus.
Credeţi că plagiatul lui Victor Ponta i-a dat un ascendent lui Crin Antonescu?
A.T.: Plagiatul premierului e o mare problemă: o problemă a românilor, o problemă reală care se va răzbuna fără greş, dacă Victor Ponta nu o rezolvă.
Cum poate să o rezolve?
A.T.: Nu ştiu. Dar, dacă nu o rezolvă, riscă să fie considerat un om fără integritate, un hoţ.

19 comments:

maiag spunea...

Mare dreptate are.Azi se termina sper totul,ar fii o prostie boicotul sau alta incercare gen Ghise,o sa cada cu kuru in scaieti usl iar si posibil multe discutii interne intre pnl si psd,Ponta si antonescu au spus ca vor recunoaste hotarirea cc,in acest caz inseamna ca nu este unitate in cadrul usl sau limbaj dublu?e rau atunci,pierd total credibilitaea si de aici voturi la toamna

maiag spunea...

Cezare-ca sa te cred zii cine ti a fost diriginte la Breaza,sau numeste 2-3 profi,daca nu esti un mincinos.

CEZAR spunea...

m@/MUYAG - pentru tine sa-ti plezneasca felinarele:
Dirig si biologie- don prof. Ilina
Mate -Toma; Rusa -Jebi : Istorie -Manoliu :engleza -Marinescu + Viulet

maiag spunea...

CIRCUL S A TERMINAT.Base se intoarce,adevarata lupta abia acum incepe in usl cu listele pentru parlamentare,dupa ziua de azi se pare ca nu mai este unanimitate,se maninca intre ei,nu este exclus ca Antonescu sa dispara violent ,va fii mincat de pnlisti.

maiag spunea...

ponta a demonstrat ca e mai puternic decit kakarici,cu un sms a intors roata,pnl e debusolat sau bulversat?

Lupus spunea...

Liantul care a apropiat PNL de PSD şi a consolidat alianţa USL, nedemocratul Băsescu, continuă să existe.
Sansele ca USL să cîştige peste 50% la parlamentare sunt mai mari prn reduerea nedemocratică a lui Băsescu la Cotroceni.

tigri2 spunea...

Aplicatia lui ioan Ghise mi-a produs o repulsie totala.Am revazut Brasovul,in amanunt,dupa 20de ani locuind aproape 10zile printre oamenii lui ,printre necazurile si nevoile care-i impovareaza pe oameni.Tractorul,Rulmentul,Autocamioane si altele arata ca dupa bombardament,distruse si cu haurile geamurilor crapate catre nicaieri,oameni incovoiati denevoi,fara a schita un zambet te privesc pierdut din umbra lacrimilorce vor sa navaleasca,odata erau oameni veseli si mandri,dar acuma sub obladuirea unor oameni ca Ghise au ingenuncheat,i-au ingenuncheat lipsurile.Din perla Ardealului a ajuns un oras aproape in agonie.marele CET ,printre cele mai mari din tara a incetat sa mai incalzeasca apartamentele primilor revolutionari[adecvaratilor revolutionari din 1987]din lipsa de fonduri si dintr-o proasta administrare,preturile alimentelor sunt uriase in aceasta zona[cu 30% mai mari decat la Urziceni,iar Ghise ce face ,afiseaza un ranjet de satisfactie ca a descoperit o gaselnita sa-l impiedice pe base sa ia tronul...?Rusine !

Robert Horvath spunea...

Lupus
"Sansele ca USL să cîştige peste 50% la parlamentare sunt mai mari prn reduerea nedemocratică a lui Băsescu la Cotroceni."
Intradevar o scadere de 10 % va deveni 2o % ! Prima victima cuplul Antonescu- Voiculescu ! Sansele planoresti cresc in fiecare zi si cu fiecare
postare.

Robert Horvath spunea...

Lupus
Blondelul avea haz. Cezar nu. Lipsa de varietate in injuraturi si spume
este exasperanta. Depresant si fara de speranta.......

Robert Horvath spunea...

@ Lupus
Agenturile la care semnez condica zinic si ma umplu de valuta forte sunt
impresionate " IMAS- bănuit a fi agent de influenţă maghiar”. De unde
o fi aflat planoristul inaintea noastra ?

Lupus spunea...

Rob
Alin e bănuit, nu IMAS. Dă căutare pe net! Si... informează-i şi pe pensionarii CIA dacă şi+au pierdut deprinderea să se informeze pe net.

Zor albastru spunea...

Niste nenorociti cu totii!Meritam cu varf si indesat ce ni se intampla.S-a demonstrat inca odata ca democratia este o utopie.In democratie ca si in dictatura cine are puterea acela dicteaza. Vorbe in vant cuvinte ca patriotism, mandrie nationala, demnitatea de roman...Va urasc romani la fel de mult cum ma urasc pe mine. Suntem o nimicnicie. Se vor mai naste spirite ca Mircea, Stefan, Mihai,Avram Iancu? Atunci poate ca vom putea vorbi de aparatori si voitori de bine ai neamului. Pana atunci, privirea in jos si pecete la gura, ca asa suntem obisnuiti. Ne complacem in postura aceasta caci ni se potriveste perfect.

CEZAR spunea...

Zice Motanelu KKacios si un pic Schizoid ca si RH_.,,,Tractorul,Rulmentul,Autocamioane si altele arata ca dupa bombardament,distruse si cu haurile geamurilor crapate catre nicaieri,oameni incovoiati denevoi,fara a schita un zambet te privesc pierdut din umbra lacrimilorce vor sa navaleasca,odata erau oameni veseli si mandri,dar acuma sub obladuirea unor oameni ca Ghise au ingenuncheat,i-au ingenuncheat lipsurile.Din perla Ardealului a ajuns un oras aproape in agonie.marele CET ,printre cele mai mari din tara a incetat sa mai incalzeasca apartamen"..Da pe astea cine le-a facut ? Nu unii pe care-i injuri putin mai sus ...adica aia rai ..comunistii

Robert Horvath spunea...


LUPUS LA ORA ADEVARULUI .......
Alin este coleg cu mine ? Refuzi sa raspunzi la o intrebare fundamentala. Dece un maghiar este luat in brate si laudat.....
Dece sunt favoritul nationalistilor romani ? Coja, Vadim, Goma etc.
..........Sunt corespondentul extern al Tricolorului
CORVIN LUPU EDITORUL SEF AL PRESTIGIOASEI REVISTE TRANSILVANIA DEDICA UN NUMAR SPECIAL ADEVARURILOR ROSTITE DE ROBERT HORVATH DEVA !


Numărul 8
www.revistatransilvania.ro/arhiva/.../numarul8.htm - Translate this page
20+ items – Centrul Cultural Interetnic Transilvania - Revista Transilvania.
• 1 – Corvin Lupu – Robert Horvath – Holocaust ...
• 2 – Robert Horvath (Deva – Românii, criminali sau eroi?" (Scrisoare deschisă ...
• 3 – Robert Horvath (Deva – Istorie cu jumătate de măsură la Institutul Cultural ...

Robert Horvath spunea...

Lup
Pensionarii serviciului american sunt extrem de bine informati. Ai m-ai ajut
si eu. Stiu si numarul tau de la pantofi. Sunt prieten si cu cei tineri care se lupta la baionata cu cei rusi infiltrati.....Puciul pro rusesc a esuat lamentabil.
O zi buna pentru democratia romana !

Robert Horvath spunea...

@ Prea domnilor nationalisti. Independenta se poate castiga fara lupta. Continuati pe drumul ales si Europa va respira usurata. Nu vreau sa jignesc.... dar credeti ca occidentul are nevoie de milioane de tigani care ...
Hai sa fim seriosi si sa ne pastram simtul umorului !

anonim spunea...

Horvath, tu nu intelegi ca nu esti pe listele permanente? Poate pe alea igienice...

Yorick spunea...

Da d-le Alin T. ca asta vrea si Marinelu ca USL sa se destrame.Tu al cui joc il faci ?!

emillian123 spunea...

D- l A. TEODORESCU brodeaza..., cateva adevaruri, cateva minciuni; cred ca de fapt FSN=PDL + PSD="...BLATEAZA...",TRAGAND DE TIMP,PT. A-SI GASI UN CANDIDAT PREZIDENTIAL PROPRIU; PE C. ANTOESCU- "IL DUC DE NAS...!" In ceea ce priveste "sustinerea" lui Basescu de catre U.E....si Co... ,de fapt =E UN TROC WEST- EST, avand MIZE ECONOMICO- POLITICE...{PRETUL GAZELOR SI ENERGIEI ELECTRICE LA IARNA; (NU UITATI CONSORTIUL RUSO- GERMAN ENERGETICO- POLITIC = CA IN TRATATUL MOLOTOV - RIBBENTROP....=E O UP-GRADARE !!!,...BASESCU FIIND DIN... ZONA ACEASTA...=GARANTUL ESTULUI !!!...) } NOI NU VOM SCAPA NICIODATA DIN ACEASTA ...ZONA. NU UITATI PRIVIREA FIXA ALUI PUTIN- CAND I S-A ADRESAT -LA TELEVIZOR- LUI BASESCU=DACA E MULTUMIT...!!!(ACUM CATIVA ANI ..!)