vineri, 24 august 2012

Comisia de la Veneţia: Codul de bune practici în materie de referendum. Recomandări încălcate de Curtea Constituțională

 Curtea Constituțională a dat în ulltima perioadă cîteva decizii, în materie de referendum, care contravin flagrant cu Codul de bune practici eleborat de Comisia de la Veneția, adoptat de Consiliul Ministrilor Consiliului Europei și recomandat statelor membre ale Consiliului Europei pentru a fi implementat în legislația internă.
Este un document complex pe care dacă-l veți citi mai jos veți constata cît de penibilă a fost Curtea Constituțională cînd a impus pragul de participare și inscrierea în listele permanente a celor stabiliti în străinătate pentru o perioadă mai mare de 6 luni.
Documentul nu este cunoscut nici de liderii USL din moment ce n-au știut să se impună în confruntarea cu uriașa mașină de propagandă a PDL și a penibililor populari din Comisia Europeană și Parlamentul European.
Legislația internă, respectiv Legea 3/2000, legea  referendumului, trebuie restabilită în forma avută înainte de aprilie 2012, formă care corespundea  Codului adoptat de Consiliul Europei.

Codul de bune practici în materie de referendum(întreg documentul Comisiei de la Veneția)






5 comments:

mos alecu spunea...

Ca si un motor care a fost nefunctional o perioada de timp ... si discutiile se repornesc mai greu ...

Poate ca n-ar strica a fi lasate discutiile "la liber" (fara restrictiile actuale) ... asa cum se procedeaza si cu un motor care , inainte de a fi pus "in sarcina" , este lasat sa mearga un timp "in gol" ... pina se incalzeste ...

GH.IONESCU spunea...

SANT UN CETATEAN EUROPEAN CARUIA I SA INCALCAT DREPTURILE ,INCA INAINTE DE 29 IULIE 2012 M-AM ADRESAT PRESEDINTELUI COMISIEI DE LA VENTIA IN PRIVINTA CVORUMULUI IMPUS( DE COMISIA EUROPEANA DL BAROSO SI A ALTOR IMPUNERI ILEGALE ) NOI 7,4 MILIOANE DE ROMANI PRINTRE CARE NMA NUMAR SI EU ,VREM SA ACTIONAM IN JUDECATA COMISIILE LA CEDO CARE ESTE CALEA DE URMAT NOI VREM SA CEREM DAUNE DE LA BAROSO DE I MILIARD DE EURO , PENTRU IMPUNEREA UNUI PRESEDINTE FARA VOINTA POPORULUI INCALCAND SUVERANITATEA ROMANIEI!

GH.IONESCU spunea...

PENTRU INCALCAREA SUVERANITATII ROMANIEI PRIN ANULAREA VOTULUI POPULAR DE LA REFERENDUMUL DEMITERII LUI BASESCU DE CATRE PRESEDINTELE COMISIEI EUROPENE BAROSO EU SI ALTI CETATENI ROMANI CARE AU VOTAT PENTRU DEMITERE DORIM SA SEZIZAM CURTE DREPTURILOR OMULUI DE LA STRASBURG , SOLICITAND DE LA BAROSO 1 MILIARD DE EURO DESPGUBIRI SI TRIMITEREA ACASA ALUI BASESCU!

GH.IONESCU spunea...

DOMNULE PRESEDINTE AL COMISIEI DE LA VWENETIA INAINTE DE 29IULIE AC VAM SESIZAT IMPUNEREA FORTATA A UNUI CVORUM ,INCALCANDUSE CONVENTIA DV. NU ATI RASPUNS INCALCANDUMI DRETUL DE CETATEN EUROPEAN, IN SCHIMB ,CURTEA COSTITUTIONAL A ROMANIEI MINTE ,APOSTROFATI GUVERNUL , FARA MINIMA CERCETARE ,VA ANUNTAM CA DV SANTETI GARANTUL CONVENTIEI SI PENTRU FIECARE INCALCARE SESIZATA RASPUNDETI DREPT PENTRU CARE EU CA CETTEN EUROPEN VA VOI ACTIONA LA CEDO!

CEZAR spunea...

Il doare in ...partile dorsale numite ..cour!!