joi, 2 august 2012

Comunicatul de presă al Curții Constituționale. A respins toate sesizările, dar l-a supendat pe Băsescu pînă pe 12 septembrie

COMUNICAT DE PRESĂ

În ziua de 2 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia, următoarele:
I. Verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului.
II. Sesizările cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, formulate de Liga Internaţională a Românilor, cu sediul în Bucureşti, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, cu sediul în Bucureşti.
I. În ceea ce priveşte prima cauză, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012.
Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. (Adresele prin care Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Autoritatea Electorală Permanentă au transmis datele solicitate de Curtea Constituţională sunt anexate prezentului comunicat de presă)
       - Adresa 1
       - Adresa 2
       - Adresa 3
       - Adresa 4
II. Cu privire la celelalte sesizări, în urma deliberărilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, contestaţii formulate de Liga Internaţională a Românilor, cu sediul în Bucureşti, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului cu sediul în Bucureşti.
Hotărârea este definitivă şi general obligatorie.
Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

29 comments:

tanta spunea...

mi se pare pe undeva decizie prudenta.Rezultatul va fii acelasi ,dar usl a demonstrat disperarea.

micutzul spunea...

Decizia de astazi a CCR este una de bun simt mai ales acum cand nu poti sa te joci cu votul a opt milioane si ceva de romani.
Anexele , toate denota lipsa de competenta a persoanelor din acele institutii , abuzuri in functii in sensul neandeolinirii voite a atributiunilor de serviciu si o profunda spalare pe maini.
Toti cei din institutiile statului care se spala pe maini aveau si au , din pacate , atributiuni clare in ceea ce priveste planificarea, organizarea, desfasurarea si CONTROLUL activitatii de evidenta a populatiei.

mos alecu spunea...

Orice animal , "cu mintea la purtator" , atunci cind este prins intr-o capcana isi smulge/rupe/roade piciorul prins in laţ .

Probabil ca din cauza lipsei mintii (necunoasterea legilor) reprezentati ai USL continua sa-l sustina pe "membrul" Rus , desi acesta nu a cazut in laţ ... a furnizat munitie (date exagerate privind numarul de votanti) inamicului ...

Nu inteleg de ce animalul USL nu-l demite/impusca/spinzura/castreaza pe membrul sau Rus care "a stabilit" cu de la sine putere (fara sa verifice ? constient?) o suma de neatins a numarului de votanti in Romania ...

Nu numai ca nu-l "spinzure" , dar ii aduc si osanale ... cum ca numarul populatiei Romaniei nu trebuia sa-l stie MAI . Acest numar trebuia sa-l stie INS , Casa de asigurari de sanatate , CAP-urile din fiecare comuna , centrele de colectare a laptelui de magarita , si bineinteles Maica Tereza ... in nici un caz MAI (care emite , si gestioneaza - prin structuri proprii si prin structuri ale primariilor - cerificatele de nastere , certificatele de deces , precum si orice alte acte de evidenta a populatiei) ...

Lupus spunea...

@mos alecu
Da, sunt penibili!Si cînd il apără pe Rus, de parcă Primăriile ar aparține de un organism de pe Marte, și cînd nu-și recunosc greșeala că ei, nu CCR, au impus, din necunoașterea tehnicii de legiferare, pragul de 50%+1. Aici au intrat în capcană si ziariștii care, din superficialitate, tot repetă că, da, CCR a impus pragul.

mos alecu spunea...

Alta idiotenie care se tot vehiculeaza de "presari" , dar si de reprezentantii "politicului" : pina pe 30.08.12 nu se poate face verificarea/actualizarea listelor de alegatori ; pentru ca acei lucratori trebuie "sa ia la mina" pe toti cetatenii Romaniei si sa-i inscrie in acele liste ...
Băi , idiotilor ... exista o structura a MAI care are lista tuturor cetatenilor "romanesti" ; categoric a tuturor celor carora le-a emis buletine/carti de identitate ; in acea lista au ramas , din vina primariilor , cei care au murit si nu au fost comunicati la "lista" ; in acea lista nu sint cei recent nascuti pentru care , tot primariile , nu au facut iscrierea in "lista" . Deci treaba este a celor vreo 3.000 de primarii care trebuie sa transmita - informatic - datele din , sa zicem , ultimii 20 de ani ; eventualele dublari de transmitere fiind refuzate de "lista" . Se mai pling indivizii ca primariile tin evidentele pe hirtie , si ar dura introducerea manuala a datelor ... sa lucreze zi si noapte (futu-i in c.r de puturosi ... daca nu si-au facut treaba la timp !) .
De asemeni ... la munca ... jigodiile din ministerul sanatatii care nu si-au facut treaba sa transmita la "lista" pe toti "dilimanii" care nu au drept de vot pe motiv de "defectiune la hard-disk" ; la fel jigodiile din ministerul justitiei pentru cei cu "restrictii" de vot pe motiv juridic ; la fel jigodiile din MAI (pasapoarte) pentru cei care au renuntat la cetatenia "romaneasca" ...

tigri2 spunea...

deci noi am votat pe liste false pana acuma si la alte alegeri,sa reluam de la inceputuri.

Flit spunea...

Nu te-am suspectat de IQ peste medie.Sper sa te mentii macar pe plus.

tigri2 spunea...

@Flit
eu nu te suspectez de nimic,sunt convins ca esti NEVINOVAT!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Lupus spunea...

Comentati pe subiect!
Pentru chat folositi alte canale !

mos alecu spunea...

"Listele" nu sint false .
Acele liste sint "PREA COMPLETE" ... cuprinzind si :

- cetateni care nu prea mai pot sa voteze (din cauza de deces prin moarte) ;

- cetateni care nu prea mai au dreptul sa voteze :

---- din cauza de functionare defectuoasa a hard-disk-ului - aici intra si cei cu IQ masurabil numai "pina la genunchiul broastei" ;

---- din cauza de dragoste exagerata pentru fapte care au generat o interdictie pe motiv de hotarire judecatoreasca ;

---- din cauza ca "si-au bagat piciorul" in cetatenia romaneasca si s-au alipit cu "trup si suflet" altui stat din lume...

Lupus spunea...

@mos alecu
Mai este o categorie destul de numeroasă care umple listele lui Rus:
-persoanele care și-au schimbat numele prin căsătorie, divorț sau din alte motive.
Vă dați seama de cîte ori este Bahmuțeanca pe listele electorale!

mos alecu spunea...

@Lupuș 3 august 2012, 08:37 :
Eii , pe-astea le uitai ...
Da' acuma trebuie deschisa o noua categorie de "eliminabili" din tabelele rusiste ...

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Flit spunea...

Ce treaba au listele,false,nefalse cu alegerile la care conteaza numai cei care participa efectiv la vot? Daca figureaza ca au votat decedati,votanti multipli ori persoane inexistente in realitate inseamna ca cineva a fraudat alegerile,dar numarul voturilor nu se raporteaza la totalul celor cu drept de vot decit pentru ,,palmares".
La referendumul din 29 situatia a fost diferita.

Flit spunea...

165 ai la masina.
Anvelope TIGAR WINTER 1
165/70R14

CEZAR spunea...

Iarasi are dreptate MOS ALECU - ce ma fac?!!!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
karadeniz spunea...

@ Flit
Cam au, la locale numărul de consilieri locali se stabilește funcție de numărul de locuitori. La paralmentare numărul de parlamentari este funcție de numărul de locuitori, idem și la europarlamentare.
La referndum unde se cere participare de 50+1 sunt iar importante.
Dar elemental principal îl reprezintă faptul că niște oameni sunt plătiți din banul public pentru a face această treabă și nu o fac. La fel cum nu fac multe lucruri pentru care sunt plătiți și pentru care de cele mai multe ori suferim ori suntem afectați noi oamenii de rând.

mos alecu spunea...

Pentru ca nu-i frumos sa lasi omul "sa latre la luna" ...

Motanele cacacios , nu ti se pare ca esti cam jigodie ?
Ma ataci din senin (tigri2 2 august 2012, 22:22 //www.plano10.com/2012/08/basescu-mai-someaza-peste-40-de-zile.html#comment-form) , dupa care vii aici si te dai "fata mare" ... cum ca eu ma leg de tine ...

Legat de problema cu IQ ... presupun ca ai auzit de retard/intirziere mintala (imbecilitate , oligofrenie...) .
Dar , daca ai IQ peste 70-80 (asa cum spui tu) , nu-ti fie frica ... nu te taie de pe listele electorale ...

tigri2 spunea...

@Mos Alecu & Cezar
..."s-au alipit trup si suflet unui alt stat"pai ce vroiati sa moara de foame in RRomanica,sa le fie demnitatea calcata in picioare,copiii lor sa nu aiba viitot,sa fie furati ,mintiti si exploatati de o sleahta de nemernici,sa stea si sa sufere intr-o tara batjocorita de proprii ei conducatori si huliat pe la toate portile lumii?
Sau ce vroiati in numele unui patriotism fals si desuet sa-si vanda viata si sufletul lor si al urmasilor lor?Sunteti MESCHINI,amandoi,mi-e rusine de rusinea voastra.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Mergi in Ungaria si ...traieste fericit!!!

tigri2 spunea...

Pai asa a zis si presedintele tau;plecati din tara ca sa ramanem numai noi ca mai este ceva de shmanglit.

karadeniz spunea...

@ tigri 2
S-au lipit acolo unde le e bine și unde își pot face un viitor, pentru ei și mai ales pentru copii lor.
Că nu-și pot face un viitor în țara în care s-au născut nu e vina lor. E a noastră, a celor care deși ajunși la limita răbdării stăm pasivi și așteptăm ”democratic”, cum spune Lupuș, ca ” fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,bâlbâiţi cu gura strâmbă” să-și facă niscai procese de conștiină și să scoată țara asta din haznaua în care o tot bagă de 23 de ani. Și tot așteptăm, și tot așteptăm, dar nu ne mai oprim din coborâre. Se pare că vorbele trebuie schimbate cu faptele. Dialogul parului este, se pare, singurul pe care-l înțeleg și cred că până nu vom dialoga în acest fel nu avem șanse să ne mai vedem copii și nepoții înapoi. Nu îndemn la revoltă, dar dacă va fi să se producă voi fi printre cei care vor cere "brazdă îngustă și adâncă". Decât să văd zeci de mii de români morți în mizerie, sărăcie și promiscuitate prefer să fiu călăul celor care ne-au adus și continuă să ne mențină în această stare.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Latra unul/@Mos Alecu & Cezar
..."s-au alipit trup si suflet unui alt stat"pai ce vroiati sa moara de foame in RRomanica,sa le fie demnitatea calcata in picioare,copiii lor sa nu aiba viitot,sa fie furati ,mintiti si exploatati de
Oricat de bine le va fi tot venetici si dezradacinati se vor numi!(bozgori-adica fara tara)
TIE si la altii ca tine CINE ITI PLATESTE PENSIA ? Prostii care au ramas AICI si muncesc din greu - adica ai mei copii si multi altii ca ei!!~
Flit facea ceva referire la IQ la genunchiul broastei--oare la ce s-o fi referit? Ca dreptate avea !!

mos alecu spunea...

Uite asa ia nastere folclorul ... cineva spune ceva ; altul preia ... si-si aduce contributia proprie ... inclusiv redenumirea celui de la care a preluat acel ceva ...