sâmbătă, 11 august 2012

Românii cu reședință în Italia și Spania

Câţi români au reşedinţă în Italia şi Spania
”Vă prezentăm două documente oficiale ale guvernelor Italiei şi Spaniei care atestă numărul corect al românilor cu drept de reşedinţă în aceste două state. Conform celei mai recente numărători a autorităţilor din Cizmă, în iunie anul trecut, în Italia aveau acte în regulă 968.576 de români, cu aproximativ 80.000 mai mulţi faţă de 2010. În Spania, ultimul recensământ al imigranţilor datează din 31.03.2012 şi autentifică faptul că 903.964 de români domiciliază pe teritorii ale regatului iberic. Totalul este de aproximativ 1,9 milioane de români (sunt număraţi şi copiii sub 18 ani). Însă acestora li se adaugă conaţionalii cu drepturi depline din comunităţi importante precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada sau Israel. Dacă, din cei 18.300.000 de alegători aflaţi pe listele permanente, diaspora va fi scăzută, consecinţa devine certitudine: Traian Băsescu este demis prin votul a mai mult de 50% plus unu din cvorumul necesar, cele 8,4 milioane de voturi exprimate fiind suficiente pentru validarea referendumului.„
Preluaredin  Ziarul Ring

22 comments:

gheo spunea...

Mda, daca romanii "domiciliati" de nevoie, "fortat" in strainatate, sa luam asa lucrurile cum sunt, pana in 1990 cei "fugiti" in occident "latrau" in gura mare ca sunt "exilati", mare prostie mare (sunt sau erau si oameni cu "carte" dar fara sa citeasca bine explicatia cuvantului exil" desigur intentionat), pentruca, nu ia fortat nimeni sa "fuga", asa ar fi trebuit sa fim "20 de milioane de exilati !!!, au "fugit de buna voie si nesiliti de nimeni !, ceilalti, am ramas sa suportam si sa pastram Romania, ce este mai de valoare, oamenii care au ramas sa suporte si sa pastrezwe o tara sau niste "fugari "???, deci romanii plecati la munca in "UE" au plecat de nevoie, fortati de incompetenta clasei politice romanesti, acum vor fi "pedepsiti din nou" refuzanduli-se dreptul la vot, asta este Romania clasei politice romanesti ? - niste natarai, corupti si hoti - sau Romania noastra inclusiv a celor 3-4 milioane de romani plecati de nevoie la munca in "lume" ?, si asta doar pentru "jocurile lor dezastruoase" de-a politica si cine-i mai "tare in parcare", care pe noi ne costa prea scump, pai ... "pe-a mamii lor"..., sa-si joace "jocurile" ... in alta parte, nu cu viata si destinul unui popor, asa, nici cetatenii Republicii Moldova care au si cetatenie romania, nu au drept de vot pentruca, voteaza si la ei acasa adica in Republica Moldova, sau, romanii fortati de nevoie sa munceasca "in lume" sunt cetateni romani de categoria a II-a ?, pai din nou ... "pe-a mamii lor" de nenorociti de corupti si salatani "politici", Romania ... suntem noi !!!.

Lupus spunea...

@Gheo
Esti în eroare totală sau ai căzut în plasa propagandei băsiste.
De unde ai înțeles d-ta că romanii care nu figurează pe listele permanente, cum sunt cei care domiciliază sau au reședința în străinătate, n-ar avea drept de vot?
Au drept de vot dacă fac dovada că au cetățenie romnână. Dacă se duc la vot sunt trecuți pe listele suplimentare.
Nu sunt trecuți pe listele permanente care contează în stabilirea cvorumului de 50%+1.
La alegerile locale cei din străinătate nu pot vota.
La alegerile parlamentare, nu pot vota decît pentru candidații din colegiul electoral din străinătate la care sunt arondați.Si la aceste alegeri votează pe listele suplimentare.

La referendumurile naționale pot vota oriunde dar nu sunt înscriși pe listele permanente.
Așa scrie în legile din România nu cum dezinformează propaganda băsistă.

tanta spunea...

E mai mult bulversaj pentru deruta,fiecare parte sustine ca are dreptate.In fond:
-erata e corecta deci lovitura pt usl,nu si permitea nimeni sa faca modificari,poate ca sa incercat la inceput si de aiaia a aparut erata,nu cred ca cineva i si mai permite dosar penal si sa si puna pielea in cui
-procuratura actioneaza corect si nu stiou de ce deranjeaza pe vineva daca se considera nevinovat,dar tocmai asta cred ca e buba
-interceptarile au fost aprobate de judecator,deci legala si pina la urma Rus si dobre o sa dea din casa
Antonescu cel mai destept ca nu l poate agatza cu nimic legal sau ilegal,Ponta este prostul care a pus botul si tare ma tem ca va fii acuzat de ceva grav,ca oricum basescu se intoarce
in cvorum intra toti cetatenii cu drept d4e vot,deci si cei cu domiciliu in strainateta,restul sunt comentarii aiurea
_multi functionari publici vor avea dosare penale daca fac greseala sa schimbe ceva pe listele deja folosite si in citeva zile apar si fraudele de vot multiplu dupa procesarea datelor
-oricum cartile sunt impartite,usl este pierdantul si clasa politica se va zguduii ca dupa un cutremur devastataor/nu mai este scapare,restul este latratura pe la colturi,televiziuni si bloguri.oricum la toamna se schimba si structura politica,cert usl va fii in opozitie,om traii si om vedea

-

alex parolea-moga spunea...

Eu , tu , el - ROMANIA suntem noi , indiferent unde ne-am afla - tineri , maturi , vârstnici - bărbați și femei , toți cei care avem în noi rădăcinile neamului acesta dăruit și urgisit , bun și răbdător , umilit prea mult , mințit cu nerușinare și furat mereu .

Guvernul acesta, în procedură de urgență , oficial, prin Ministerul de Externe poate cere țărilor din UE și nu numai , numărul celor înregistrați de autorități . Surpriza ar fi colosală și cu neputință de a fi contestată . Indiferent de situație , prezenta stare este dovada clară a amatorismului unei pleture de funcționari incapabili , fără minte , predispuși corupției - conduși de alți indivizi promovați paralel meritrocratiei , sub bagheta unor grupări politice înțesate de politicieni cu mult sub necesitățile timpului . Venali , fără conștiință , lipsiți de sentimentul empatiei .Nu trebuie neglijată nici trădarea .

Votul este expresia indubitabilă a democrației . Indiferent unde , când , cum - finalizările prin vot presupun majoritatea . Restul sunt vorbe .Un sfat - nu vorbiți despre cei care au ales bejenia. Sunt mai nefericiți decât v-ați putea imagina și cu mult mai singuri decât suntem noi , cei opt milioane și jumătate care am respectat democrația .

De trei ori am votat pro Băsescu . De astă dată am votat contra .
Declar , susțin și semnez .

Lupus spunea...

@tanto
Aici nu se discută după urechi băsiste ci după lege.
Pune mîna pe carte și citește, nu mai repeta prostiile debitate de fostul președinte sau de cei de la B1.
Băse are un interes ca să mintă; își apără imunitatea. Tu ce interes ai să te face de rîsul cititorilor acestui blog?

Robert Horvath spunea...

GATA PLANO....MANIPULAREA VA LUA SFARSIT !
PUNE DRAPELUL PLANORIST IN BERNA !
Asistentul Secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon vine duminica la Bucuresti pentru discutii cu reprezentantii guvernului ca urmare a ingrijorarilor generate de "slabirea institutiilor democratice" si "dezechilibrele" inregistrate in Romania.

"Pe 12 august, Philip Gordon va fi prezent la Bucuresti unde se va intalni cu oficiali guvernamentali de nivel inalt pentru a discuta despre ingrijorarile pe care SUA le au referitor la recentele actiuni ale guvernului, care ameninta evolutia si echilibrul democratiei si slabesc institutiile independente.

maiag spunea...

ce nu ti convine frate?daca esti corect spune unde gresesc eu,ce nu e adevarat din ce spun,tocmai ca am si citit legile invocate si am urmarit si stirile la zii.nu fii rau si partinic.ma suporti numai daca atunc petarde?hai sa fim seriosi,nu divaga vere,ca te faci de kko cind se intoarce base,oricum marti curtea va da tonul si ne lamurim,nu cred ca vor anula acea ERATA

CEZAR spunea...

Toanto , dupa ce ca esti proasta precum o rata ,mai esti si analfabeta !

maiag spunea...

eu nu am niciun interes,vreau comentarii partinice si nu putem da tara pe mina nebunilor si puscariabilor.de ce nu pleaca din parlament cei cu dosare penale ca sunt destui?unde este cel mai cinstit guvern cu atitea puscariasi si puscariabili?alooooooo-domnul Fenechiuuuuuuu.stapt drept la replica de la VOICU.

CEZAR spunea...

..Fix si la fel ca Muyag !!

CEZAR spunea...

Radu Humor

Merkel nu mai are curajul să-l apere pe Băsescu, care-i promisese că dacă revine el la putere va avea grijă să nu se deschidă nici un contencios privind datoria Germaniei, deoarece își dă seama că individul este urât nu numai la propriu, ci și la figurat de peste 90 % dintre români. Este din ce mai evident că susținătorii lui Băsescu sunt doar cei un milion care l-au votat, și javrele astea speriate de moarte care scheaună pe la TV sau se smiorcăie prin ziare. Este incredibil ce sistem de șantaj și teroare, bazat pe faptele penale ale amărâților ăstora portocalii, a putut să instituie matrozul , ajutat de servicii românești și străine ! !

CEZAR spunea...

De trei ori am votat pro Băsescu . ... FELICITARI DOMNULE alex parolea-moga - ce ne faceam daca NU ERAU DE_AI CA DUMNEATA!!!????

Lupus spunea...

@RH
E foarte bine ca vine Gordon la București.
Va avea o foarte mare surpriză.
Materialele care îi vor fi puse la dispoziție il vor cutremura și SUA vor face presiuni asupra lui Băsescu să demisioneze.

tanta spunea...

CEZARE iubitzel,nu ma deranjeaza ,esti un om lipsit de cultura si nu simt jignirea,esti un tip frustrat,te inteleg,la o anumita virsta faci un bilant si frustrarile vietii si copilarieie te au ajuns,cunosc sentimentul asta ca si eu am frustrari,de pilda foarte tirziu am inceput sa recunosc timpitii,idiotzii si prostalaii,in tinerete ma amuzau dar acum i imi provoaca scirba,de tine nu,tu esti un amarit care vrea sa iese in evidentza prin injuraturi si insulte,poate esti un singuratic,undeva intre 4 pereti si rabufnesti aci.dumnezeu sa te ierte ca nu stii nici ce faci si nici ce spui,ai putea sa profitzi de situataia asta si sa soliciti un certificat de handicap,mai esti scutit de o taxa,mai iei un ban,altele,etc.de fapt ca ai cam 60 de cuvinte pe care le folosesti,pe toti ii injuri.demonstreaza ca ai cuvintele la tine si scrie 10 rinduri fara sa repeti cuvintele.sa fii iertat,prostia e innascuta si nu dobindita,te a mincat in fund s a te iei de mine,nataraule,tu nu esti in stare sa ma faci pe mine din vorbe ca te las mut.hai---pa si pu....

Bella spunea...

domn LUPUS...ai perfecta dreptate in ceea ce spusesi..in toate cele 3 interventii....asa trebuie interpretata legea/ legile...dar portocalii la inima...nu vor ca le e frica de ,,legea,, besista.

CEZAR spunea...

Toanto , dupa ce ca esti proasta precum o rata ,mai esti si analfabeta !

alex parolea-moga spunea...

Stimate domnule CEZAR , înțeleg că democrația presupune să respectăm opțiunile tuturor celor care au dreptul de a alege . Cu siguranță raționamentele mele au avut un anume fundament . Admit că m-am înșelat . Se întîmplă și la case mai mari .

Dacă votul meu a contat atunci , cu siguranță va conta și acum ... Am voie să cred ?

Vă doresc zile bune cu sau fără dl Băsescu președinte .

tigri2 spunea...

@alex parolea-moga
ai pretentii sa rationeze un fascist?Sezi bland amice.

CEZAR spunea...

De trei ori am votat pro Băsescu . ... FELICITARI DOMNULE alex parolea-moga - ce ne faceam daca NU ERAU DE_AI CA DUMNEATA!!!???? Doar atat am zis care-i problema??

CEZAR spunea...

PS. Domnule Parolea - nu ati observat inca faptul
ca mult prea alesul dumneatale , lupta pe toate fronturile ca VOTUL dumitale si al altor 7,5 milioane sa fie hartie de sters la cur??!!
Dumneata CE FACI ACUM???

CEZAR spunea...

@COLTI -BELITI (ai milogit pana i s-a facut mila si-te-a publicat!!)
TU STAI PE LUNGIMEA DE UNDA A BUDAPESTEI SI VEZI CE ORDINE MAI DA V. ORBAN IN LIMBA LUI TAC-TU!!

CEZAR spunea...

Gourkha says:
August 12, 2012 at 12:27 pm
Iti spun eu care e cauza principala, nu mortii, nici cei din afara. Cetatenii care se muta dintr-o localitate in alta, raman in listele electorale din vechea localitate si intra pe listele electorale si din noua localitate – aceasta e cauza. M-am verificat pe mine, la 3 din 4 localitati schimbate cu casa vanduta cu tot. In toate cele 3 localitati sunt pe listele electorale, probabil si intr-a 4 e la fel, dar nu am putut sa verific. Deci la cvorum eu fac cat 4, dar am doar un CNP si pot vota o data fiind un singur alegator. Cand pleci dintr-o localitate, nu ai legatura nici cu evidenta populatiei, nici cu listele electorale, pleci si gata si asa apari pe 2 liste. Daca ai vandut casa in vechea localitate, doar la primarie apari in evidente ca ai plecat iar in 22 de ani e clar ca nimeni de la primarii nu a actualizat listele electorale pe baza vanzarii de locuinte – lipseste veriga intre BEC, primarii si evidenta populatiei. Cei care nu au avut locuinta proprie fiind in spatiu la parinti, au plecat care pe unde, ramanand si in listele electorale din localitatile natale de domiciliu si in cele in care si-au stabilit domciliul (sotia mea e in situatia asta, figureaza si acum in localitatea ei natala pe listele electorale desi nu mai locuieste acolo din 1992).

Solutia e simpla, nu necesita recensamant: centralizarea tuturor CNP din listele electorale si eliminarea celor in dublura astfel incat sa pe liste sa ramana un singur CNP. Ies lejer 2,5 milioane de CNP in dublura din motivele mentionate de mine.

Reply