sâmbătă, 25 august 2012

Instituțiile statului, puternic băsescizate, au lucrat împotriva voinței electoratului.

In multitudinea de opinii politice, sunt puține situațiile în care un număr atît de mare de români , 7 400 000, să fie de acord cu același lucru.
Și totuși, 7 milioane și jumătate de români l-au demis pe Băsescu.
Băsescu a fost salvat de proceduri de ultimă oră impuse de instituții ale statului, chemate într-o țară normală să aplice corect legislația țării și pe cea europeană nu interesele proprii ale unor funcționărași care-și văd funcțiile puse în pericol dacă dispare Băsescu.
Prima mișcare odioasă s-a petrecut în luna aprilie 2012 cînd majoritatea portocalie din Parlament, la cererea lui Băsescu, a modificat art. 10 din  legea referendumului, Legea  3/2000, astfel încît Băsescu n-ar fi fost demis nici dacă se prezentau  la urne 50%+1 din cei înscriși pe listele permanente, pentru că s-a mai introdus o condiție;toți cei peste 9 milioane care s-ar fi prezentat era  necesar să voteze pentru demitere, altfel referendumul era invalidat.
Deștepții juristi din USL s-au repezit si au modificat art. 10 din Legea 3/2000 dar au uitat de art. 5, cel care, de fapt, impunea, încă din 2000, cu intrerupere în perioada 2007-aprilie 2012, pragul de participare de 50%+1. Aici cred că a fost vorba de nepriceperea juriștilor USL, de nestiința de carte, cum rîde Băsescu de ei. Dacă prin acea lege însoțeau modificarea art. 10 de sintagma „ Prin excepție de la art 5”, așa cum a fost textul pînă în aprilie 2012, nici CCR n-ar fi putut să decidă ulterior tîmpenia cu pragul de participare, pentru că pe o asemenea formulare se pronunțase în 2007. 
Observ că și presă favorabilă USL trece cu vederea această gafă  de tehnică de legiferare a parlamentarilor USL. Incercarea Guvernului de a îndrepta gafa printr-o ordonanță de urgență a fost ușor spulberată de CCR pe motive de predictibilitate și stabilitate a legislației electorale în preajma alegerilor.
Mașinăria de propagandă băsistă a fost acompaniată de impardonabila comportare mămăligară a încetului de minte Ioan RUS, ministru de Interne pus de Ponta, care a mințit o nație întreagă că a actualizat, conform legii referendumului, listele permanente. Nici atît n-a observat că pe listele permanente, pe care funcționarii leneși i le-au bagat pe sub nas, erau mai mulți votanți decit pe listele de la referendumul din 2003, cînd s-a votat Constituția.
Institutul de Statistica a tăragănat, în complicitate cu conducerea Ministerului de Interne, publicarea datelor preliminare oficiale ale recensămîntului din 2011, tocmai pentru a nu se cunoaște numărul populației stabile din  România. Datele au fost publicate ieri, la cîteva zile după decizia CCR de invalidare a referendumului. Ele confirmă ceea ce știa toată lumea; populația stabilă rămasă în România este sub 20 de milioame.
In asemena condiții aiuritoare, decizia finală a CCR, de invalidare a referendumului, a fost o formalitate.
Pentru Băsescu a lucrat serios întreaga rețea a Serviciului de Informații Externe care a intoxicat cancelariile occidentale și organismele europene cu prostia loviturii de stat. Dacă  acest serviciu n-a făcut propagandă împotriva intereselor României de ce nu informează decidenții în stat cine se face vinovat de trădare.Implicarea sa în jocuri murdare băsiste este comparabilă cu frauda electorală din 2009 de la Ambasada României de la Paris.
Pentru Băsescu a lucrat și Procuratura, cea care a declanșat o mulțime de anchete pentru intimidarea celor care s-au prezentat la referendum.
In aceste condiții te întrebi: cine guvernează România?
Ponta are doar impresia că guvernează. Cu Băsescu și cu instituții subordonate mafiei instituționalizate de acesta  decontează doar ponoasele guvernării.

16 comments:

maiag spunea...

Nene-nu mai e nimic de facut,in democratie majoritatea dicteaza,borfasii astea au facut tot ce era posibil legal si ilegal sa scape de Base,dar e puternic,are noroc si v a le a dat muie si de data asta,voi vorbiti prostii-nu la voi in mina sunt toate institutiile?pe voi justitia va doare sa scapati pe banditi de puscarie,asta este institutia la care va referiti.In curind o sa vedem pe Felix,si toata gascalui jucind tabinet cu Nastase care vad ca mai are un dosarel,asta e.
Cu toata manevra cu madam Pivnicieru nu va iesii nimic,Base nu va numii procuror pe cine vrea ea
si oricum PONTA nu va mai fii Prim menestrel dupa alegeri,chiar daca prin absurd vor fii majoritari usl,ceiea ce nu mai este posibil.DDDDDDD-la munte si la mare va fii in floare.Hai noroc--nenorocitilor de uslesti

Robert Horvath spunea...

PLANOARELE IN BERNA CU ARIPA FRANTA !
Lupus
Am pronisticat inabusirea loviturii de stat. . Onorabilitatea minima ar trebui sa te faca sa recunosti....... ca am castigat parul. Nu pot sa fiu alaturi la durere .....dar ma bucur din suflet.

Robert Horvath spunea...

@ Cezar
Condoleante politice .....deocamdata !

Lupus spunea...

Mare provocator esti Robert!
Ai umplut netul cu așa zise mesaje de mazilire a băsescului, pentru a pune botul fraierii, dar, cînd s-a îngroșat gluma cu suspendarea te-au pus la treabă AVO-ul maghiar și pensionarii CIA.
Te-ai devoalat!

maiag spunea...

RH-ai tu pacatele tale dar cind ai drptate ai vere.Trebuie sa intelegem si pe cei invinsi,sperantele lor s au naruit,erau sigur pe cei 2 borfasi ca nu vor scapa momentul asta unic.basescu le-a intrat in oase,singe,creier,ca un virus netratabil la momentul asta.Daca kakarau nu fortza nota sigur stateau altfel lucrurile,dar in prostia lor s au facut si de kkt.pacat ca multa lume nu inte;ege sau nu vrea sa inteleaga ca cei 2 borfasi nu fac 2 bani.2 marionete in slujba lui felix motanelu,care au nascut citeva sute de kakarezi care vor sa intoxice.la toamna nu mai auzim de ei dupa alegeri.sa vezi scandal in interiorul lor acum ca trebuie sa faca listele parlamentare si la primari nu a fost nimic,unpr vrea tainul din portia psd.o sa fie distractie si dezbinare la maxim,multi vor pleca pe listele de dreapta alui blaga si mru.se convertesc ca si cum nu au mincat cirnati cu usturoi.si sati sa dea din casa rus,marga,etc/chestia cu iesitul in strada nu mai tine,au luat o pe coaje de la ai lor.Dogaru nu mai are credibilitate,latra degeaba si nu l mai baga in seama nici ponta sau kakarici/latratorii nu mai au succes ca lumea s a cam lamurit.daca la referendum au votat bosorogii,taranii si infantilii dusi cu remorca ,la parlamentare vin intelectualii.si astea nu au treaba cu plagiatorii si mincinosii,cu intrusii si panglicarii.si kakarezii trebuie sa schimbe stilul de propaganda ca cu stil;ul asta mai mult fac rau,nu mai merge cu prosteala si intoxicarea.latraii din latrina maotanului sunt deja uzati si ragusiti.in rest-nimic nou pe teatrul de lupta.stai sa vina base si sa vezi atunci imbirligari intre ei.eu le spun condoleante mortaciunilor usliste

Lupus spunea...

Băi prosteală, hotărăste-te, semnezi tigri sau toiag?
Analfabeții îndrăgesc mediocritățiile băsiste sau elodiste, nu intelectualii.

tanta spunea...

Bine v-am gasit domnilor,va simteam lS-au intimplat atitea,ma asteptam sa vad explozie de nemultumire si bucurie,dar cind colo,tacere muta,dezastru tovarasi,inamicul ne ainvins prin invaluire,multi tradatori de schleahta,rusine sa le fie si sa ne fie,tara de rahat in care toti nenorocitii cred ca ei fac legea si dreptatea e de partea lor.Sa ne economisim fortzele ca vine toamna si numaram parlamentarii,alte furturi,alte batalii,alte autocare si dosare/bafta,azi e zii de slujba si ma duc la biserica sa pun o luminare pentru antonescu si ponta.dumnezeu sa i ierte

Lupus spunea...

Maiag
Nu mai copia texte de pe alte site-uri care cuprind și linck-uri de publicitate. Să nu te miri dacă intră la spam.
Cine crezi d-ta că este prost să se ducă în formațiunea MRU, care se vrea înlocuitoare a PDL, tocmai acum înainte de alegeri. Cîți să se aleagă acolo parlamentari dacă speranța nu trece de 15-20% din voturi?

maiag spunea...

Vere Alupus,eu nu copiez nimic,asta e acuzartia ta ca sa ma bagi pe spam ca nu ai taria sa suporti atitudinea mea,prosteala pe fatza,nu sunt plagiator ca cei pe care i sustii,lasa vrajeala.si mai e ceva-eu sunt MAIAG si nu toiag sau muyag,asta ca sa stii ce scriu eu sau nu,tigrii e cu totul alta persoana,daca nu pricepi nici macar asta inseamna ca te ai degradat rau,nu mai ai nici rabdare si nici delicatetze,--hai Noroc si.....a calului,butoi de a dura si usl sa beleasca...,de aia sa dam uslului un cal si un butoi,sa aiba ce sa dea de a dura si ce sa beleasca.

Lupus spunea...

@toiag
Dacă nesimțitul refuză să desemneze premierul propus de formatiunea/alianța care a cîștigat alegerile va fi suspendat mintenaș și interimarul îl va numi pe cel care trebuie, potrivit Constituției.

tanta spunea...

DEPINDE de structura noului parlament,tu poti avea dreptate,dar daca se misca el mai repede si dizolva parlamentul?cine l poate oprii/mi se pare riscul cam mare pentru ambele parti.Dar nu cred ca se ajunge aici,pina atunci e cale lunga,nu se stie ce miscari vor fii pe scena politica,la momentul asta si Antonescu poate avea probleme,atentie la CHILIMAN,si VOSGANIAN cam miriie,e destuladunarea din 6 septembrie sa scoata capul 3-4 si vocile imediat se asociaza,Antonescu nu aduce un viitor PNLului.Si mai e ceva,nici PSD nu mai e dispus sa sustina prostia din capul lui,sunt destule voci sa opreasca pe PONTA.ca nici el nu sta bine,daca in spetembrie se va dovedii ca MINISTRA de la invatzamint este incompatibila?[proces de recurs pe rol cu termen in septembrie],sa vezi atunci piine si circ cu plagiatul lui.Plus ca este plingere in instantza cu plagiatul.Lantul se stringe.daca il condamna pe patriciu la peste 10 ani?va fii cutremur mare.Imaginati va sa nu reuseasca sa puna procurorul lor la DNA si in locul lui koves.va fii dezastru.Puscaria se umple ca se afla la final cam toate dosarele usl in spl vezi pe FENECHIU la puscarie.un fel de nASDTASE la pnl.asta e.multe carti sunt inca nefacute.

Lupus spunea...

@tanta
Ar avea un haz comentariile d-tale, dar dacă afirmi că Băse poate dizolva Parlamentul, cînd vrea el, nu prea mai avem ce discuta.
De regulă, aici comentează cei care au cît de cît habar de legislație și nu fac doar politică sau spămuială.
Celor neobișnuiți cu democrația, ca în PDL,li se pare că diversitatea de opinii din USL este o pară mălăiață în gura nătăfleților portocalii.
Nu se dizolvă USL pînă nu pleacă Băsescu.

CEZAR spunea...

INCEARCA CINEVA SA RASPUNDA!!!
Special pentru idiotii gen MUYAG si tradatorii -sovini gen Motanelul Cacacios! Si pentru TANTA

Deci toti(noi )picam de fraieri ! Problema-i ca pe varianta Chiorpec am luat-o si inca o mai luam cel mai tare in freza !
Intrebari
1.De ce il vor americanii (anumiti americani)cu atata ardoare ? Sa nu-mi spui ca au descoperit in el un geniu carpatin!!
2 De ce il vrea hoasca de Merkel ? Sa nu-mi spui ca s-a indragostit !!!
3 Cel mai tare !! De ce-l vrea ungurimea din tara si budapesta?? sa nu-mi spui ca stie sa faca gulas!!!~
Sa nu-mi spui ca a crescut euroiul cat a lipsit el !euroiul reflecta starea economiei si a fost tinut artificial cu bani imprumutati etc.....
In tara-i clar ! Il vor- camarila si cativa care au afaceri pe filiera PDlac ! Mai sunt si cativa prostovani care cica-i scapa de comunism!! Asa zisii intelectuali - pentru sinecuri babane !Ex. Patapievici - o ora de latrat la tv cultural=20 milioane??!! Basca salariu , deplasari sa ne faca de ras , cu femei in pula goala etc..
Astept raspuns ,nu numai de la voi ...care ma rog aveti probleme cu razele de luna !!hi,hi

tanta spunea...

LUPUS-geaba vrei sa ma convingi ca PONTA va mai fii prim ministru,nici curcile nu mai cred asta,face el pe dracuu pe pacaliciu asta,ar fii absurd

tanta spunea...

CEZARE,daca cei 2 borfasi aveau credibiliate , nu se baga nimeni,dar s a vazut de pe luna ca forteaza si graba e mare,au facut greseli de necontestat,daca erau altii,Basescu nu mai era acum la kotroceni,dar astea 2 sunt slabi,nu au nimic in spatele lor,sunt discreditati si manipulati si e firesc sa se considere ca tot marinelu e mai tare si mai sigur,astea prea au vrut tot si repede,plus ca sunt manipulati si manipulabili,asta este explicatia,nu vezi ca nu recunosc nimic din ce spun si nimic nu au facut pentru economie si oameni?lasa vrajeala cu datul innapoi al pensiilor si salariilor ca astea erau prevazute,ceva nou daca ai sa spui.

maiag spunea...

Miine se termina povestea,lingem ranile si asteptam toamna sa scapam de neghiobi.ca nu o fii tara asta blestemata.si nici poporul prost,tare curios sunt sa vad ce si cum se stampilleaza.din cite vad in jurul meu se cam sucesc pensionarii,tare ma tem ca voteaza pe invers sau de loc.baza e la rural ca acolo sunt dusi la vot cu japca.