Mircea Dogaru, președintele SCMD, intuiește că acțiunile sale din ultimul timp riscă să aducă un serios prejudiciu electoral USL. In ultimul său apel către pensionarii ale căror pensii au fost majorate prin revizuire, Mircea Dogaru încearcă să îi prostească pe pensionarii militari cu minciunele scoase din arsenalul specific dezinformatorilor.
Crede că astfel pensionarii militari vor rumega mai liniștiți catastrofele de proiecte de lege a pensiilor militare pe care dînsul le propune și pe care noua majoritate parlamentară ar trebui să le adopte.
Cum să-l mai bănuiești de bune intenții pe Dogaru, cînd amăgește prin proiectele sale cu pensii opționale, cu pensii NATO etc, dacă spune că pensiile pe Legea 263/2010 sunt ajutoare sociale sau că valoarea punctului de pensie în 2010 a fost de 738 lei și ar fi scăzut la 732 lei în 2011?
Că minte este usor să vă convingeți, citind doar Evolutia valorii punctului de pensie
Doamna Caloianu nu areușit nici acum să-i scoată din cap aberația că, potrivit Legii 263/2010, militarii ar beneficia de ajutoare sociale și nu de pensie în sistemul public.
D-le Dogaru, militarii pensionari vor spune DA la REFERENDUM dacă aceasta opțiune este convingerea lor, nu pentru că le adresați d-voastră îndemnuri pline de neadevăruri.
14 comments:
USL a depus ieri după amiaza o plângere penală împotriva a 15 persoane:
M.R. Ungureanu
Monica Macovei
Traian Băsescu
Sever Voinescu
Sebastian Lăzăroiu
Cristian Preda
Raluca Turcan
Andreea Paul (Vass)
Cezar Preda
Cristian Boureanu
Emil Boc
Vasile Blaga
Anca Boagiu
Nicuşor Păduraru
Ioan Oltean
Acuzația: “răspândire de informaţii false, pentru defăimarea ţării şi a naţiunii şi pentru periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei”.
Delictul de opinie a fost desființat in România, in 1989.
Si asta pentru ca libertatea de exprimare e garantata prin Constituție. Băieții din USL s-au întors in timp, tocmai pe vremea lui Ceaușescu! Așa ca, ce-o fi in mintea lui Ponta, nu-mi dau seama. Se crede in Cuba? Se crede Che Guevara?
@RH
Si tu ai început să ragi înainte de a te informa.
Cînd răspîndești zvonul că aplicarea unei proceduri constituționale este lovitură de stat, asta nu are nicio legătură cu libertatea de expresie.
Populistilor europeni le convine să se lase mințiți.Au motiv să mai taie din fondurile cuvenite Romaniei.De aceea va fi judecat si pentru înaltă trădare.
Vor fi arestate si doamnele Merkel si Clinton ?
De ce doamna Clinton?
Pe Merkel o doare-n ... de democrația din România!
Popularii europeni stiu ca fără Băse România va trimite puțini Preda-monicutzi în PE și ei vor pierde conducerea Comisiei Europene.
Esti manipulat si prost informat .
Socialistul Shultz la urecat pe Ponta....la fel si ceilalti.
Pareai mai informat. Complexat si provincial.
Dl. Dogaru spune foarte bine ce spune. Dupa alegerile din 1996 leul s-a devalorizat cu 123% fata de dolar in numai 12 luni, locuitorii ramanand cu aceleasi pensii ... in lei. In 2000 cu 25% in numai 12 luni si tot dupa alegeri si iar locuitorii au ramas cu aceleasi pensii ... in lei. In 2008 cu 13,2% fata de euro. In 2012 leul are deja deprecieri semnificative de la zi la zi, iar directia indica o depreciere abrupta in urmtoarele 12 luni, cel putin ca in 2000 ... iar locuitorii raman cu pensii ... tot in lei.
In decursul acestor ani, pe fondul inflatiei si al deprecierii cursului valutar, salariile au crescut cat de cat in ritm decent in raport cu inflatia sau cu deprecierea, pensiile niciodata. Pensiile militare permit actualizarea imediata cu soldele activilor, cele civile nu.
Asa ca dl. Dogaru are dreptate. In 12 luni pensiile desi in cifre numerice vor fi ca cele din acest an, ele vor fi realmente mai mici cu rata inflatiei si deprecierea de curs valutar ...cam cu 20%. Asta daca nu cumva leul se devalorizeaza cu 123% fata de euro ca in 1996.
Asa ca si un adolescent care n-a lua bac-ul se prinde ca e mai rentabil sa ai o pensie militara actualizata dupa soldele activilor, decat una civila inghetata pe veci in timp ce inflatia si cursul valutar galopeaza.
@Arges
Stați jos că vă copleșește aritmetica!
Cînd cresc salariile activilor crește si numărul punctelor de pensie, prin raportare la salariul mediu, crește și valoarea unui punct de pensie.
Vă convine actualizarea pensie cu soldele activilor și cînd unul ca Băsescu micșorează soldele cu 25%?
@Lupuș 21 iulie 2012, 15:40
Cind cresc soldele activilor ... INS calculeaza o valoare mai mare a salariului mediu pe economie ... deci nu creste numarul punctelor de pensie ... Si , chiar daca ar creste numarul de puncte , asta ar avea efect pentru viitorii pensionari , nu pentru cei in plata la acel moment ...
Cind cresc soldele activilor ... creste si valoarea unui punc de pensie ? Asta de unde mai este scoasa ? In 2011 si 2012 salariile medii pe economie au fost mai mari fata de cele din anii anteriori , dar valoarea punctului de pensie n-a suferit nici un fel de marire ...
@mos alecu
Aci se discuta ipotetic de ce ar fi convenabil sau nu Legea 263/2010 pentru viitorii pensionari din cadrele Armatei.
Goourkha spunea că soldele activilor ar crește mai abitir decît salariile civililor!Trebuie să recunoști că în acest caz, la calcularea pensiei, viitorii pensionari ar fi avantajați la numărul de puncte, chiar dacă treptat crește stagiul complet de cotizare.
In viitor, poate chiar de la anul, se vor respecta dispozițiile Legii 263 privind actualizarea valorii punctului de pensie.
@ Lupuș. In L. 164/2001 era o chestie desteapta:
"Art. 48. - (1) Cuantumul pensiilor militare se actualizeaza dupa cum urmeaza:
a) ori de cate ori se majoreaza solda de grad si/sau solda functiei maxime ale cadrelor militare in activitate, potrivit gradului militar avut la data trecerii in rezerva (...)".
Niciun articol nu spunea ca se actualizeaza "ori de cate ori SE ACTUALIZEAZA solda de grad si/sau solda functiei", ci doar canD se majoreaza solda, fiind exclusa ACTUALIZAREA PRIN DIMINUARE.
In rest, imi dai dreptate fara sa vrei. Afirmi: "In viitor, poate chiar de la anul, se vor respecta dispozițiile Legii 263 privind actualizarea valorii punctului de pensie."
POATE - ZICI BINE, AI DREPTUL SA VISEZI. DEOCAMDATA PENSIILE PE OUG 1/2011, SUNT INDEXATE CU ZERO LEI DE LA APARITIA LOR, FIIND INGHETATE CHIARC DE LA 1 IANUARIE 2011. CU ALTE CUVINTE, SUNT MAI MICI CA VALOARE REALA ACUM DECAT LA 1 IANUARIE 2011 CU EXACT 3,14% (INFLATIA IN 2011) + 3,5% (INFLATIA IN 2012)= ROTUND CU 7%. IN CONDITIILE CRIZEI ECONOMICE, INCA MINIM 3 ANI DE INGHETARE SUNT CA SI GARANTATI, IAR IN CONDITIILE DEVALORIZARII LEULUI, IN 2015 CU O PENSIE PE OUG 1/2011 SE POT CUMPARA MAXIM O INGHETATA SI CATEVA LUMANARI.
@Arges
Vedeți că la 01.01 2011, cînd v-a transformat pensia militară în puncte, ați beneficiat de creșterea valorii punctului de pensie pentru civili, din perioada 2008-2010, perioadă în care pensia militară nu mai fusese actualizată, din motive de Băsescu-Boc.
@ Lupuș. Zici ca ma copleseste aritmetica. Hai sa iti vand un pont: stii ca pensia ta (daca esti pensionar), nu conteaza ca esti civil sau militar, e platita acum din retinerile din salarii ale angajatilor care platesc 10,5% din salariile lor pentru pensiile noastre. Pontul este urmatorul - de fapt cei 10,5% nu mai ajung tot 10,5% la fondul public de pensii inca din anul 2008 si se subtiaza din 2008 an de an, intrucat cei 10,5% sunt dispersati pentru populatia activa sub 45 de ani varsta (majoritara). Finalul subtierii: din 2014 la fondul public mai ajung 4,5%, iar 6% la fondul privat obligatoriu.
Si atunci problema care apare, a aparut deja: daca sistemul are probleme cu 10,5% colectare la stat, realizezi ce se intampla doar cu 4,5% colectare? Din astia vom primi noi pensie de fapt si mai vrei si indexare si punctaje si altele? De unde, la 4,5% fondul public sistemul nu ne mai poate sistine? Este deci si un motiv de aritmetica elementara sa fie extrasi militarii cu tot cu gradati/soldati din sistemul public si sa mearga pe pensii militare.
Eu iti maispun ceva care stiu bine: integrarea militarilor in sistemul public a avut in spate o afacere si inca o are, cea a pilonului II pensii private cica obligatorii (nicaieri nu exista in lume pensii private OBLIGATORII, doar in Romania). Acesta este motivul pentru care au fost desfiintate pensiile militare, iar in afacerea de lobby sunt implicati politicieni care si-au tras comisioane grase de milioane de euro, doar sa faca cumva sa ii bage pe militari in sistemul public sa le ia banii fondurile private obligatorii.
@Lupuș 21 iulie 2012, 17:13 :
La : "...soldele activilor ar crește mai abitir decît salariile civililor!..." . Nu am date/n-am verificat ... dar , cind se va aplica L.284/2010 (salarizarea unitara) soldele militarilor vor creste foarte "ABITIR" fata de cele din prezent .
Din acel moment (aplicarea L.284) vor creste (cit de puternic , asa cum am spus , nu stiu) si salariile (toate) din intreaga economie . Ca urmare salariul mediu pe economie (calculat pe datele reale de catre INS) va fi mai mare .
Deci cresterea de punctaj anual a militarilor nu va fi proportionala cu cresterea (abitira) a soldelor ... o parte din aceasta crestere fiind "mincata" de cresterea salariului mediu pe economie .
Iar cealalta parte din cresterea "abitira" a soldelor va fi mincata (in exprimarea ei in puncte de pensie) de catre cresterea stagiului complet de cotizare ... cu perspectiva ca , la multi , aceasta crestere a stagiului sa "manince"si din acumularea de punctaj anterioara .
Trimiteți un comentariu