luni, 2 iulie 2012

Sfatul care s-ar fi vrut cel din urmă

Omul politic Adrian Năstase, scos mîrșav din viața politică de o liotă de servitori ai celui mai detestat sef de stat dintre cei pe care i-a avut România în ultima sută de ani, își sfătuieste fiul, inainte de încercarea nereușită de a-si  lua viața, să nu facă niciodată politică.
Blestemul care răzbate din  cuvintele testament țintește către cei care numai din ură, micime sufletească și iresponsabilitate  l-au dus pe continuatorul diplomației lui Nicolae Titulescu în pragul sinuciderii.

5 comments:

alex parolea-moga spunea...

Este încărcat de emoții , acest vrut ultim cuvânt către unul din feciori ... ca părinte îl pot înțelege până la un punct . Psihologia sinucigașilor este extrem de complexă și variază funcție de subiect .L-am cunoscut pe dl Năstase , am stat de vorbă în parcursul unei emisiuni TV dar și în afara ei ... Ar fi multe de spus dar cred că nu este nici omenește și nici bărbătește să mai pui povară pe un om căzut ... Și totuși - ,,liota ,, despre care se vorbește , există exact în forma citată, ea însă își are germenele în cei care au fost primii între chemați . Fărădelegile au punctul de plecare în primii ani care ar fi trebuit să fie anii democrației românești . Nu-l plâng pe dl Năstase , nu pentru că bogățiile acumulate frizează realitatea națiunii , nici pentru împărțirea emoțională a grupurilor ce alcătuiesc partidele din România profund corupte și continuu coruptibile , nu ... Spun doar că este la fel de vinovat și la fel de responsabil pentru ceea ce suntem de fapt astăzi ca Țară și Popor - material , moral , spiritual , educațional - adăugând și masiva imigrare datorată disperării individuale ori de grup .
Cât despre Titulescu , v-aș propune o mai atentă căutare în istoria recentă și veți înțelege uriașele falii care îi despart ...În rest , împărtășesc opinia .

CEZAR spunea...

DUMNEZEU II SUS SI NU DOARME !Le vine randul la fiecare!

Lupus spunea...

@Parolea-moga
Averea acumulată de Năstase după 1990 este o firimitură pe lîngă averea familiilor Băsescu, Udrea,Videanu etc, care nici nu se pot lăuda că au contribuit cu ceva la dezvoltarea și prestigiul României.
Diplomatul Adrian Năstase lasă o vastă operă de Drept Internațional.
Năstase a împlinit dorința ilustrului său predecesor, Nicolae Titulescu, de a-i fi aduse osemintele în România, la Brașov.
Năstase conduce și Fundația Nicolae Titulescu sub egida căreia este facută cunoscută opera și ativitatea marelui diplomat din perioada interbelică, refugiat din țară de teama pistolarilor legionari și a intrigilor țesute de Carol al II-lea.
Oare tot întîmplarea a făcut ca și osemintele regelui Carol al II-lea, adversar al lui Titulescu, să fie aduse în Tară, de la Lisabona la Curtea de Argeș, tot de Adrian Nastase?
Cu ce vor rămîne în istoria Neamului liota de neisprăviți din jurul intrigantului Băsescu?
Amintiți-vă gestul Patriarhului Teoctist care nu i-a acordat Binecuvîntarea lui Băsescu la investirea din 2004!

CEZAR spunea...

@ Lupus - va obositi degeaba sa aduceti argumente unor ,,intelectuali" care au contribuit la aducerea ciumii portocalii . I-au adus prin votul lor si i-au garantat cu conditia lor de asa zisi oameni cu carte !
Ce sa zica - faca prostimea daca asa zisii intelectuali , au fost in fata , pentru a primi in cap,sticla cu sampanie aruncata de ,,Mesia" sa a hahai la fel de blasfemitor ! Ha , ha, ha ....am scapat de comunisti ...mi-e scarba!

CEZAR spunea...

E atat de revoltator ! Toti inca vad DOAR BOGATIA LUI NASTASE (a nu se uita ca nu provine dintr-un neam de sarantoci ca alti PDLEI) care este la degetul mic fata de Videanu ,Basescu, Elba , Ioana vanzatoare de case ca sa ajunga la apartament de 1milion euro ,urdea blesnar si multi alti Pedelaci nesimtiti!!