duminică, 22 iulie 2012

L-au iertat pensionarii pe Băsescu pentru Legea 118/2010(diminuarea pensiilor cu 15%)? Il vor din nou pe BOC?

R E M E M B E R
Proiectul Legii 118/2010, pe care Guvernul Boc și-a asumat răspunderea, prevedea următoarele tăieri în domeniul pensiilor  și aistenței socilale.
Noroc cu Curtea Constituțională care a dat verdict de neconstituționalitate.
Art. VII – (1) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, în cuprinsul actelor normative în vigoare, sintagma „pensie socială minimă garantată” se înlocuieşte cu sintagma „indemnizaţie socială pentru pensionari”.
(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzută la alin. (1) se stabileşte anual, prin legile bugetare, şi poate fi modificat, în raport cu evoluţia indicatorilor macroeconomici şi cu resursele financiare.


Art. VIII - Articolul 27 din Legea nr.11/2010 a bugetului de stat pe anul 2010 se abrogă.

Art. IX -  Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale nu mai contractează bilete de odihnă în anul 2010.

Art. X – (1) Începând cu drepturile lunii iunie, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, se diminuează cu 15%.
(2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor ce vor fi stabilite sau acordate începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei.

Art. XI –Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi nu se mai acordă ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere sau la trecerea în rezervă.

Art. XII (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, în sistemul public de pensii, precum şi în sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispoziţiile legale privind înscrierea la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială nu se mai aplică.
(2) Cererile de înscriere la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială, depuse în condiţiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se vor soluţiona cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data depunerii.

Art. XIII Începând cu drepturile lunii iunie 2010, cuantumul drepturilor băneşti, acordate sau, dupa caz, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective, efectuate in conditiile prevazute de  actele normative enumerate la art.XVII alin.(1), lit.c) - g), cu exceptia indemnizatiei de somaj diminuate potrivit art.V, aflate în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi sau care se repun în plată după suspendare, potrivit prevederilor legale, ulterior aceleiasi date, se diminuează cu 15%.

Art. XIV (1) Cuantumul indemnizaţiilor acordate în temeiul art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care se află în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi, începând cu drepturile lunii iunie 2010, se diminuează cu 15%. Dacă din calcul rezultă un cuantum mai mic de 600 lei, se acordă 600 lei.
(2) Pentru naşterile survenite până la data intrării în vigoare a prezentei legi, precum şi pentru căsătoriile încheiate până la această dată, drepturile se stabilesc în condiţiile actelor normative prevăzute la art. XVII lit. h), j) şi k) şi se solicită la plată până cel târziu la data de 31 august 2010.

11 comments:

indianu spunea...

si totusi multi il vreti din nou, cu toata gasca de Boci, Udrea, Roberte. Pentru ca va avea grija sa ii aduca inapoi.
Armata dezbinata si umilita il vrea din nou cocotat in scaun ?
Si va continua cu jignirile gen "tiganca imputita", "v-ati bucurat sa luati ajutoarele cand ati fost disponibilizati", "subofiterii sunt baza armatei" etc, etc.
http://www.youtube.com/watch?v=H8zVG3a4Fb8

tigri2 spunea...

Personal.nu-l vreau inapoi,dar nici USL ul nu vad sa faca ceva ,de ce nu ia masuri radicale de urmarirea averilor si contrac telor necinstite si de urnirea economiei,asa cu povesti de adormit copiii si cu ganduri de a mai fura ce se mai poate..
Iar sintagma "tiganca imputita "mi se pare corecta ca vad ca noi platim politia ,justitia si alte sisteme de protectie pentru a-i sprijini si servi pe tzigani..Pe timpul lor s-au marit pensiile la militari in procente substantiale,chestia este ca au furat mult,au dus economia de rapa ,au fost aroganti si au cultivat partizanatul in promovarea cadrelor nu pregatirea si stiinta.
De la astialalti nu ma astept la nimic bun,de ce nu vin cu planuri concrete ,pepuncte si sa se tina de ele?Nu au si nu au capacitate,unde ne sunt inginerii,unde ne sunt economistii si oamenii de afaceri adevarati de c e nu sunt scosi la suprafata?

razerul spunea...

Poate ca trebuie schimbat pentru dezbinarea arunca in intreaga masa de romani dar, ce punem in loc, uitati-va bine "in jur", ... ce punem sau ce avem sa punem "in loc ?".

indianu spunea...

nu prea avem de unde alege dar sa fim seriosi...nu il pastram pe asta ca nu avem altul mai bun. Poate reusesc astia sa faca ceva. Au putin timp la dispozitie sa ne arate ce pot si daca nu se misca nimic ii putem taxa la urmatoarele alegeri. Nimeni nu e de neinlocuit.
Asa ca eu le acord o sansa USL-ului.
Unde sunt economistii,inginerii si alti oameni de valoare?
Buna intrebare ...dar eu stiu ca multi, poate prea multi doctori,ingineri, economisti, profesori ,IT-isti au plecat in lumea larga si aduceti-va aminte la un miting tinut de Basescu cand le spunea celor de afara ca nu poate sa le ofere nimic in tara.
Atitudine de presedinte.

tigri2 spunea...

Si din alte tari s-a plecat in masa ,exemplu:Italia,Turcia ,China,dar cand situatia politica din tarile lor a fost favorabila dezvoltarii economice au revenit si au facut treaba ,ca oricare dintre cei plecati are radacini adanci aici si o sa revina ,dar dupa cum vad astia n-au nici un plan.numai un exemplu simplu :la invatam,ant de ce au pus-o din nou pe cucuveaua aia ,chiar nu au gasit un BARBAST bine pregatit si care sa puna 'obiectul'peei sa faca treaba??
Ce numai daca esti memebru[al unui partid] esti bun -dimpotriva in partide au intrat toate[numai]javrele si incompetentii,sunt buni de dat cu gura si treaba IOC.Asa nu se mai poate...

tigri2 spunea...

...sau la ministerul muncii...ne rad si curcile..numai pe criterii politice ,sa fimsiguri ca nu se va face nimic bun cu acewsti oameni nepregatiti

Moraru Dan spunea...

Victor Ponta:In 24 ianuarie 2011,Sindicatul Cadrelor Militare a declansat la IASI demiterea lui Basescu !
El a spus că în urmă cu un an şi jumătate, în 24 ianuarie, Traian Băsescu, “preşedintele trădător al României”, a venit în Piaţa Unirii din Iaşi, iar primii care i-au spus “pleaca acasă, trădătorule, au fost cadrele militare disponibilizate.“Apoi întreaga piaţă i-a spus «pleacă acasa, coruptule şi tradătorule, apoi întreaga Românie i-a spus «pleacă acasă, coruptule şi trădătorule».
Eu şi Crin Antonescu ne-am dat seama atunci că datoria noastră faţă de dumneavoastră este să îl aducem pe Traian Băsescu în faţa judecăţii românilor, iar pe 29 iulie veţi judeca şi veţi spune «da» pentru demiterea lui Băsescu”, a mai spus premierul.
Aceste cuvinte rostite de premierul Romaniei la marele miting al romanilor care nu mai suporta batjocura si badarania ridicate la rang de virtute ( jandarmeria ne spune,peste 25 de mii de paricipanti) care a avut loc azi 22 iulie in capitala Moldovei,recunosc oficial ceea ce se stia de mult: Sindicatul militarilor este si va ramane (?) un important factor de influenta in plan social.Depinde de noi.

Cu detalii despre participarea SCMD Filiala Iasi la miting,in zilele urmatoare.

Multumiri speciale camarazilor Filialelor Iasi si Botosani care au fost acolo ,cu noi,in primele randuri. Multumiri si colegilor din Focsani,Galati,Vaslui, Husi, Bacau ,Neamt,Suceava,Tecuci si Barlad care au inteles sa fie acolo,in locul in care moldovenii si-au scris singuri,intotdeauna ,istoria.

razerul spunea...

Asa este insa, nu luati partea unui sau altuia din clasa politica, mizeria din curtea tuturor partidelor politice este atat de "neagra" incat dupa cum vedeti, "istoria" nu ne iarta, daca basescu a aruncat intreaga romanie - si nu e singurul de fapt, intregul spectru politic, dar el cel mai pronuntat - intrun "cazan" de ura, dezbinare chiar si intre rude, ceilalti au si ei destule "bile negre" si cel mai dureroas, va place sau nu, intrebatii pe cei care au de platit luna aceasta rate la banci, facturi, etc., cum se simt la o valoarea a euro de 4,55 lei, asta este opera intregului spectru politic dar ei, au de unde, pentruca, ii platim "gras", si atunci, este vreunul mai "alb", lasati naibi "brasoavele" cu pdl si usl, sunt toti in aceasi oala, doar noi ceilalti "fraieri" de vre-o 21 milioane, avem "oala si soarta noastra trisata !" de care lor nu le pasa.

Lupus spunea...

@razerul
Avusesem impresia că stiți ce inseamnă alternanță la putere într-o democrație.
Dacă toți sunt răi, asta e propagandă băsistă deghizată, d-ta ce ne propui din punct de vedere politic?

karadeniz spunea...

@ Lupuș
Când politicienii se schimbă dintr-un partid în altul ca izmenele soldaților, alternanța la putere e doar în vorbe. Trebuie schimbate multe lucruri în țara asta pentru a limita derapajele celor ce dețin pârghiile puterii, prin constituție, legea partidelor, justiție, etc. Dacă așteptăm autoreformarea clasei politice doar sub posibila sancțiune prin vot, mulți dintre noi vor muri până atunci.
Eu aș propune o chestie asemănătoare cu cea din alt stat UE, Islanda, în care dezastrul provocat de criză a făcut ca la presiunea pașnică a populației, guvernul să fie demis, marile bănci să fie naționalizate, s-a decis prin referendum să nu se plătească datoria către Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup de cetățeni pentru a rescrie constituţia ( au fost selectați 25 de cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care și-au depus candidatura, pentru care s-a cerut sa fie la vârsta majoratului și să aibă recomandarea a 30 de persoane).

Lupus spunea...

@karadeniz
Islanda nu e la doar două decenii după dictatura unui singur partid ca la noi.
La noi n-ai să găsești numai 522 de candidaturii pentru rescrierea Constituției, ci milioane.
La noi ar ieși un haos în toată regula și o anarhie generalizată de care ar profită cei cu gînduri dictatoriale.
Cam asta ne paște și dacă Băsescu rămîne duminică la Cotroceni.