luni, 23 iulie 2012

Prostie marca CCR: Un singur alegător poate decide dacă 4 577 154 voturi DA sunt mai puternice decît 9 154 306 voturi DA

Democrație handicapată
Potrivit autorităţilor, în speță MAI, numărul persoanelor cu drept de vot este de 18.308.612.
Ca sa fie valid referendumul, potrivit deciziei CCR, ar trebui ca la vot să se prezinte 50% +1, adică nu mai puțin de  9 154 307 alegatori.
Dacă din acestia 50%+1, adică 4 577 154,  votează  DA, presedintele Băsescu este DEMIS.
În cazul în care se prezintă cu unul mai puțin, adică 9 154 306, referendumul este invalid și Băsescu se întoarce la Cotroceni, chiar dacă toți cei care se prezintă votează DA.
Iată cum, potrivit deciziei CCR, care prin pragul de participare fixat  încalcă și recomandările Comisiei de la Veneția în materia sistemelor electorale, se poate ajunge la aberanta situație în care datorită unui singur alegător, care se prezintă sau nu, Băsescu  să poată fi demis cu numai  4 577 154 voturi DA, dar poate să cîștige, prin invalidarea referendumului, chiar dacă  9 154 306 au votat DA.
Bătălia principală de duminică este pentru validarea referendumului.
Dacă referendumul este invalid, dar  cu un scor de 75% DA și 25% NU, are domnul Băsescu demnitatea să-și dea demisia?

4 comments:

ciumpalak spunea...

Cred ca traiesc un cosmar prelungit... Oare CCR are in componenta oameni normali (la cap?!?) sau roboti care fac ce li se spune? Decizii care concluzioneaza un lucru anul asta, alta concluzie peste 2-3 ani, directive europene interpretate dupa "ureche" amintite totusi in fundamentari, dar "uitate" in concluzii... Oare ce se intampla? Si, culmea! Pe banii nostri!

maiag spunea...

ciumpalak,pui de dac.infantilule,si tu ataci?

Bella spunea...

maiag-ongura si taci....faci base-le pe tine..pute rau, deschideti geamul....sa traisti bine, ..ca morcovul...sau varianta 2...la tepe, la tepe....pupa-l..sa nu turbezi !

CEZAR spunea...

Bravo BELLA !!