marți, 31 iulie 2012

Validarea Referendumului s-ar putea bloca la Curtea Constituțională

Blocarea s-ar putea produce din cauza art. 47 din LEGEA Nr.47/1992, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale “Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului “. Adică e nevoie de opinia a 6 din cei nouă judecători ai CCR. Iar potrivit unor surse 5 din cei nouă judecători sunt apropiaţi fostei Puteri.
Cu un asemenea scor de 6 din 9, s-ar putea, în condițiile contestațiilor introduse de Parlament, cu privire la numărul real al votanților și valabilitatea OUG 41/2012, și a rezultatului dezatruos pentru Băsescu, de 88%-11%, ca judecătorii CCR să nu poată lua nicio decizie, nici de validare, nici de invalidare.
In caz de imposibilitate de decizie cu 6 voturi din 9, referendumul nefiind nici validat, nici invalidat, nu se constată nici intrarea în vigoare a demiterii, nici încheierea interimatului, atunci răspunderea ajunge la Parlament, care “va decide asupra procedurii de urmat".
Aceeași procedura  va urma și în cazul în care referendumul va fi invalidat dar dispozitivul Deciziei nu cuprinde nici intrarea în vigoare a demiterii, nici încheierea interimatului.

5 comments:

Robert Horvath spunea...

Regulile nu se pot schimba dupa inceperea meciului si nici dupa.
Cu parere de rau. Va piede-ti timpul si energia.

CEZAR spunea...

Nu se schimba -SE APLICA RH+

Lupus spunea...

Deontologul RH, care spune că e și ziarist, nu ia atitudine împotriva declarațiilor iresponsabile ale lui Băsescu la adresa unui post de televiziune?

tulceanul spunea...

declaratii corecte la adresa antenei 3 ! http://www.timesnewroman.ro/monden/7524-atributiile-curtii-constitutionale-vor-fi-transferate-catre-sinteza-zilei

tanta spunea...

Nu cred ca si va permite CC sa valideze referenumul.se lucreaza cu materialul clientului,adica datele puse la dispozitie de ministerul de interne innainte de alegeri si ordonanatza cu 50 +1/asta e viatza.graba strica treaba,chiar daca vrei sa faci ceva beton se mai intimpla si erori de prevedere,oricum usl a jucat la maxim.Acum urla degeaba,au pierdut si vor fi presiuni pe Antonescu sa demisioneze.