marți, 17 iulie 2012

Institițiile europene s-au decredibilizat în fața românilor, în 2012, mai rău decît dacă ne-ar fi condamnat pentru alungarea lui Ceaușescu, în 1989

Instituțiile europene par a fi mai interesate de aparența democratică dintr-o țară decît de modul efectiv în care se manifestă democrația.
Așa s-ar părea după ce ce organismele populare ale Uniunii Europene s-au trezit strigînd ca proasta în tîrg că Băsescu ar fi fost etalonul democrației în România.
Cam așa se întîmplă cînd dezbaterile despre încălcările normelor democratice de către regimul Băsescu, timp de 6-7 ani,  s-au desfășurat în cadrul intern iar suspendarea-demiterea a fost expediată de mașina propagandistică cotrocenistă în afara granițelor.
In orice caz,  Băsescu și ai săi au dat o lecție de manual liberalilor și social democraților despre modul cum pot fi mințite instițuțiile europene.
Mai bine zis, instituțiilor europene le place să se lase mințite pentru că e greu de presupus că ambasadele europene și Serviciile de Informații occidentale nu cunosc realitățile politice din România.
Se tem comisarii europeni că România fără Băsescu nu va mai fi atît de slugarnică și că va consuma mai mult din fondurile europene care i se cuvin?
Propaganda băsistă este o armă cu două tăisuri: abia acum vor afla și europenii ce grozăvii anidemocratice s-au produs sub Băsescu.
In plus, Băsescu se compromite singur și în exterior  dacă mai continuă să vorbească prostioare pe le mitinguri.
Se pare ca avalanșă pornită asupra României de Comisia Europeană s-a poticnit în fața realității.

Roumanie : l'UE estime avoir obtenu satisfaction sur ses demandes

Le Monde.fr |


Le président de la Commission européenne, José Manuel Barroso (à droite), et le premier ministre roumain, Victor Ponta, le 12 juillet à Bruxelles.
 La Commission européenne a annoncé mardi avoir obtenu satisfaction sur toutes ses demandes concernant l'Etat de droit en Roumanie, et juge à présent "cruciale" leur mise en œuvre "effective et rapide".

Le premier ministre roumain, Victor Ponta, a "donné de nouveaux engagements écrits" sur les 11 points soulevés par la Commission, indique celle-ci. M. Ponta avait en effet été convoqué le 12 juillet à Bruxelles pour s'expliquer sur les récentes atteintes à l'Etat de droit dans son pays, et s'était vu énumérer 11 demandes par le président de la Commission européenne, José Manuel Barroso.

INDÉPENDANCE DE LA JUSTICE, RESPECT DES DÉCISIONS DE LA COUR CONSTITUTIONNELLE
Bruxelles demandait notamment à la coalition de centre-gauche de donner des garanties fermes sur l'indépendance de la justice et le respect des décisions de la Cour constitutionnelle. La Commission sollicitait l'abrogation de deux décrets d'urgence adoptés il y a dix jours, qui réduisent les pouvoirs de la Cour constitutionnelle et changent les règles du référendum prévu le 29 juillet pour valider la destitution du président Traian Basescu.
"La Commission continuera à surveiller la situation, également dans le contexte du mécanisme de vérification et de coopération. Le rapport sur la Roumanie qui sera adopté par le collège des commissaires mercredi sera actualisé de façon adéquate", a ajouté le communiqué.

Traducere

 România: UE consideră că a obţinut satisfacţie cu privire la cererile sale



Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (dreapta), şi prim-ministrul român, Victor Ponta, 12 iulie la Bruxelles.

 Comisia Europeană a declarat marţi a obţinut satisfacţie cu privire la toate cererile sale pentru statul de drept în România, şi consideră acum "crucială" punerea în aplicare "în mod eficient şi rapid."
Premierul român, Victor Ponta, "a dat de noi angajamente scrise", de pe cele 11 puncte ridicate de către Comisie indică faptul că. Domnul Ponta a fost chemat într-adevăr, pe 12 iulie la Bruxelles pentru a explica recentelor provocări la adresa statului de drept în ţara sa, şi a fost 11 cereri prin enumerarea preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso .

Independenţa sistemului judiciar, respecta deciziile Curţii Constituţionale

Bruxelles a cerut să includă coaliţie de centru-stânga pentru a oferi garanţii ferme cu privire la independenţa justiţiei şi respectarea deciziilor Curţii Constituţionale.Comisia a solicitat abrogarea a două decrete de urgenţă adoptată în urmă cu zece zile, care reduc competenţele Curţii Constituţionale şi de a schimba regulile din 29 iulie referendum pentru a confirma eliminarea a preşedintelui Traian Băsescu.

"Comisia va continua să monitorizeze situaţia, de asemenea, în contextul mecanismului de verificare şi de cooperare. Raportului privind România, care urmează să fie adoptată de Colegiul comisarilor de miercuri va fi actualizat în mod corespunzător", a adăugat declaraţia.

6 comments:

Robert Horvath spunea...

Aceasta postare trebuie citita...invers.
In curand Plano nu va mai avea bani de chibrituri si de timbre.
Salariile si pensiile se platesc din inprumuturi din occident
Cu alte cuvinte Plano are doua posibilitati..
Furat sau cersit.

Lupus spunea...

Incapabilul guvern Boc al hăhăitului Băsescu a contractat împrumuturi de miliarde de euro pentru îmbuibarea mafiei băsesco-portocalie. Imprumuturile vor fi plătite cu banii reținuți de la bugetari și pensionari.

alex parolea-moga spunea...

Ce-i facem domnului zăgrean , RH ? Pensia domniei sale se apropie de ... DOUA SUTE MILIOANE PER LUNA !!! Și nu este singurul . De unde le-o dăm ? Aceasta-i intrebarea . Despre restul ... fără comparații , fără comentarii ... părerea mea .

Robert Horvath spunea...

Trimit spre stergere acest comentariu exploziv.....

“Armata Romana cere respectarea democratiei si se ridica impotriva loviturii de
stat parlamentare. Orice actiune de scoaterea Romaniei din EU si din perimetrul democratiilor occidentale se vor lovii de vointa militarilor. In fiecare zi la conducerea armatei sunt numiti ofiteri rusofili,sau fosti ofiteri de securitate.”
Asa incepe un document care circula in randurile ofiterilor…………….
C.I.A : SEMNALE DE REVOLTA IN ARMATA ROMANA
RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE
Se observa la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice.
Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva. …………………………… In armata romana functioneaza sute de celule secrete care se pregatesc de revolta. S-a pus pe picioare un program politic de actiune. I
In manifestul politic al ofiterilor se spune :
“Asistam in ultima perioada la un atac asupra imaginii Armatei in scopul firesc al discreditarii acesteia si desfintarii ca si componenta importanta a statului roman. Actiunea este coordonata de clasa politica romaneasca. De ce este necesara aceasta campanie de discreditare? Pentru ca Armata a ocupat, in mod constant, un loc de frunte in topul increderii populatiei, pe cand clasa politica s-a aflat in permanenta la coada acestuia. Astfel, Armata ramanea singurul opozant al unei clase politice incapabile sa-si defineasca optiunile, altele decat cele politicianiste: punerea mainii pe putere……..
GRUPUL PATRIOTIC AL OFITERILOR PROPUNE
Militarilor sa li se acorde drepturile constitutionale ce se cuvin fiecarui cetatean roman:
- dreptul de a face politica si dreptul de a fi ales;
- dreptul de a desfasura activitati economice;
- dreptul de a lucra doar 8 ore;
- dreptul de asociere, crearea de sindicate care sa aduca in dezbatere si aprobare: desfintarea de unitati militare, dislocarea acestora, organizarea sau nu a aplicatiilor, participarea sau nu a unitatii in teatrele de operatii la misiuni.
- infiintarea de organizatii de partid (a oricarui partid) in fiecare unitate pentru coordonarea de buna calitate a muncii si vietii in unitatile militare.
Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolta este la doi pasi

Robert Horvath spunea...

UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT ! GUVERNUL GERMAN CERE INCHIDEREA ANTENEI 3 SI DEMISIA PRESEDINTELUI CRIN ANTONESCU !
AM PRIMIT UN MESAJ OFICIAL DIN PARTEA AMBASADORULUI GERMAN IN SUA
" UN ATAC NEPERMIS LA ADRESA POPORULUI GERMAN "


Revin cu un fapt uluitor . La principala statie de televiziune din Romania Antena 3 afiliata la CNN sa organizat un atac fara precedent impotriva poporului
german si al doamnei Merkel. Aceasta actiune fara precedent sa bucurat de participarea Presedintelui Romanie Antonescu. S-a mers atat de departe incat s-a afirmat direct ca Cancelarul German a facut parte din Stasi, echivalentul german al securitatii lui Ceausescu. Antonescu nu a infirmat acuzatia facuta de Victor Ciutacu dand chiar de inteles ca este de acord cu afirmatia acestuia.
In calitate de jurnalist am luat legatura cu atasatul oficial al presei germane de la New York. In cursul acestei dimineti am
avut convorbiri telefonice cu consulul german la New York
Busso von Alvensleben care m-a asigurat ca acest caz a intrat
in atentia autoritatilor germane .
Am trimis in calitate de cetatean SUA, un cetatean al lumii libere am trimis un protest anbasadorului german la Washington, Peter Ammon .
Romania face parte din E.U si din NATO. Asistam la o incercarea unui grup anti occidental de a reintoarce istoria si a introduce Romania din nou in sfera de influenta rusa. Nu ramane decat sa amintesc declaratiile fara echivoc al
agentului KGB , Andrei Marga in fata parlamentului roman.
"Vladimir Putin este un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti."Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier
Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care imi spunea ca rusii cred ca vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie "
Nu ramane decat sa adaug ca acest bun prieten detine gradul de general si sef de departament in serviciul secret rusesc.
La Vorbe Grele Citez din memorie
Ciutacu : Sunt nepot de rabin ...aproape ingropat de viu de germani. Poti avea incredere in poporul german si in doamna Merkel.............
...................
In partea doua a interviului ATENTIE ATENTIE ATENTIE
CIUTACU : ...ESTE ANUL IN CARE CANCELARUL DE AZI AL GERMANIEI DOAMNA MERKEL A SEMNAT CONTRACTUL CU STASI
PRESEDINTELE ROMANIEI CRIN ANTONESCU : NU STIU...POATE.
Robert Horvath Deva Nipon PRESS

Lupus spunea...

@RH
Răspîndești informații false!
Eu înțeleg din ce scrii că d-ta ceri închiderea Antenei 3, nu ambasadorul Germaniei.
Neamtul e suficient de democrat ca să-și dea seama ce ar însemna cererea de închidere a unei televiziuni.
Pe cînd d-ta!!!!! Vai și amar!

N-am înteles care ofiteri au revendicările de mai sus!
Cei din SUA sau cei din Japonia?