marți, 24 iulie 2012

Consecințele invalidării referendumului și reîntoarcerii lui Băsescu la Cotroceni.

ianuarie 2012
Indiferent de rata  participării la vot, sondajele arată că Băsescu pierde referendumul cu peste 70% din  voturile exprimate.
Dacă se atinge și  pragul de 50%+1, stabilit cu rea credință de CCR, situația politică din România se va calma, chiar dacă ar urma alegeri prezidențiale și parlamentare. De calmul stabilit ar putea beneficia și PDL,  în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă, cînd și Băsescu  se va putea alătura campaniei  electorale.
In cazul în care Băsescu pierde catastrofal, dar referendumul se invalidează și președintele suspendat se reinstalează sfidător la Cotroceni, furia electoratului care nu-l mai vrea va fi atît de mare încît  un uriaș val de proteste de stradă va afunda România în următoarele săptămîni și nu se vor termina pînă cînd Băsescu nu-și va da DEMISIA. Consecințele electorale ar fi catastrofale și pentru PDL.
De aceea mi se pare că PDL face un joc periculos pentru propria soartă dacă îndeamnă la  boicotarea referendumului.
Bine ar fi ca electoratul să înțeleagă că singura modalitate de a scurta criza politică actuală este participarea masivă la referendumul de duminică.

18 comments:

CEZAR spunea...

PERICOLUL ESTE CHIAR MAI MARE!!CREDE CINEVA CA CELE CATEVA MILIOANE VOR ASISTA CUM SE INSCAUNEAZA SI NU VOR FACE NIMIC ????!!! ATENTIE ROMANI !!

nikkdell spunea...

NEWS ALERT - Servicile Secrete avertizează asupra unor incăierări violente
Conform unor surse din Serviciile Secrete, într-un raport confidenţial, pus vineri dimineaţă pe masa interimarului de la Cotroceni, Crin Antonescu, SRI atrage atenţia asupra faptului că, în săptămîna premergătoare Referendumului, organizaţiile judeţene ale PDL pregătesc ample mitinguri şi demonstraţii împotriva suspendării lui Traian Băsescu, care ar putea degenera în adunări cu caracter violent.
Astfel, PDL pune la cale o amplă manifestare în Piaţa Universităţii, chiar în perioada desfăşurării Referendumului, iar dacă rezultatul nu va fi favorabil lui Traian Băsescu, se va încerca o reeditare a fenomenului din anii ’90.
Experţii SRI menţionează în raport că, fiind gata să invoce fraudarea masivă a Referendumului, Traian Băsescu va avea posibilitatea de a refuza să predea Puterea, încercînd, prin forţă, să anuleze un rezultat defavorabil. În zilele următoare vor fi pregătiţi intens pentru acest pas toţi activiştii şi agitatorii pro-Băsescu, precum şi maşina lor de propagandă.
Aşa-zişii lideri ai PDL, precum Monica Macovei, Cristian Preda ş.a., cu oarecare trecere în mediile europene, vor recita partitura fraudei electorale. Nu în ultimul rînd, SRI avertizează că mişcarea va fi susţinută la nivel declarativ şi de „intelectualitatea” pro-băsistă, în frunte cu Patapievici, Liiceanu şi ceilalţi.

Ică Şt. O. Victor spunea...

Sigur, vom depasi pragul!DA!

maiag spunea...

ba da disperati sunteti,daca sunteti siguri de demitere de ce nu stati linistiti?dar teama e la voi.daca se intoarce se alege praful de usl.

Robert Horvath spunea...

REINTOARCEREA LUI BASESCU LA COTROCENI !
Singura consecinta este trimiterea lui Plano
la recuperare. Depresie grava si amenintari cu
cenzurare.

Robert Horvath spunea...

ULTIMA ORA : CEZAR SA SINUCIS.........POLITIC ....DEOCAMDATA !

CEZAR spunea...

RH+/Sa mi-o s..i ca-s aici.......

Emi T. spunea...

@maiag-ongura si pe ungurul horvath cu tine odata..si mergeti cu ungurenii vostri si..eventual peste granita, am fi toti mai linistiti.sugaci1

Emi T. spunea...

@maiag-ongura si pe ungurul horvath cu tine odata..si mergeti cu ungurenii vostri si..eventual peste granita, am fi toti mai linistiti.sugaci1

Robert Horvath spunea...

@Cezar..... grobian, marlan, golan. Fara sapte ani de acasa
cu gradinita facuta la seral.

CEZAR spunea...

Mai vrei o portie ..apatridule ? Iti mai Dau!!

Lupus spunea...

E ungurean măritat la Tokio, care execută indicățiile rezerviștilor CIA! Aia care cred că e tot ca pe vremea lor și că Războiul Rece nu s-a încheiat.
Au rămas tot cu Uniunea Sovietică...

Robert Horvath spunea...

Limba si gandire de lemn. Mie nici nevasta nu poate sa-mi dea
indicatii !!!!
Povesti cu CIA.
Si Marga s-a aratat admiratorul lui Putin care
vrea sa refaca URSS.

Robert Horvath spunea...

Gata toata lumea civilizata realizeaza cine sunteti.
National comunisti ! Puciul va fi infrant !

CEZAR spunea...

. Un,, Ungurean ''tradator de tara si neam !
Acum -il bagi in casa si el ca viermele incepe sa sape din interior!
Stabileste el ce si cum pentru Romania!!
Vezi sa nu infectezi Atlanticul daca te speli pe gura!!

CEZAR spunea...

...o explicatie ar putea fi-radiatiile de la Fuchusima!! Incearca sa-ti amintesti , daca mai este posibil - ai fost in perimetrul afectat?
Boala se trateaza dar greu _e boala lu ca-NACHEU ! Avem si noi unul pe aici !!
REcomand SAPAROL si CAZMAROL cred ca sunt si in USA sau daca nu in JAPAN ! Folosesc aia care au fost in zona O a exploziei ! Asa si sa nu uit - impachetari cu pamant cat mai galben ( se gaseste pri M, Canion) Succes APATRIDULE!!

Lupus spunea...

@RH
Vorbesti despre național comuniști ca si cînd ar fi ceva de ocară.
Crezi că e onorabil pentru un cetățean român să fie și anticomunist și antiromân?

Dar de ICR -istul Mirel Bran, cu care te potrivești în fapte împotriva României nu zici nimic,Robert?

alex parolea-moga spunea...

Oficial , domnul Băsescu - președintele României suspendat și domnul Blaga et comp - președintele și vicepreședinții PDL , au comis o greșeală impardonabilă - au cerut neparticiparea la referendum - .

Imoral , ilegal , antidemocratic .

Indiferent de situație , dacă votul va fi pentru demitere și va fi cu siguranță , mandatul la Cotroceni se va încheia în finalul acestui referendum . Eu personal nu am treabă nici cu unii nici cu alții - sunt legat direct și necondiționat doar de România . Dar , în asemenea situație excepțională , se impun măsuri excepționale .

Votul este indisolubil parte materială a democrației . Așa cum parte a democrației sunt însăși partidele . Recunoscute și alimentate cu bani publici .Ori ceea ce se întâmplă ar trebui să pună la lucru venerabilii și onorabilii judecători ai CCR .