luni, 30 iulie 2012

Estimări spre validarea referendumului

 BEC a comunicat o estimare pentru ora 23,00 de peste 46 %, ceea ce poate să însemne la numărătoarea efectivă, în care intră și listele suplimentare și voturile din străinătate,  peste 50%.
Din cele constatate de mine personal, la orele 20.00 reprezentanții USL din exteriorul Secțiilor de Votare știau exact, pe fiecare secție, numărul celor care au votat. 


USL apreciază că prezenţa finală la referendum va fi 52% şi că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, joacă "un teatru sinistru" bucurându-se de faptul că la ora 21.00 nu a fost întrunit cvorumul, în condiţiile în care votarea s-a încheiat la ora 23.00.
"Am văzut - şi se pare că îndelunga experienţă pe care o are Traian Băsescu nu-l scuteşte de a juca un teatru sinistru - l-am văzut împreună cu pedeliştii care au mai rămas pe lângă el, bucurându-se de faptul că la ora 21.00 nu se întruniseră 50% din români să voteze pentru schimabre. Îi amintesc, dacă nu ştie, că scorul final va fi cel de la ora 23.00. Cred că în câteva ore vom fi în măsură să vă spunem exact scorul cu care Traian Băsescu a fost demis", a spus duminică seară vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu.
El a precizat că la ora 21.00 aproximativ 45% din români votaseră, iar potrivit numărătorii paralele a USL de la ora 22.00, fără a fi numărate voturile din absolut toate secţiile, apreciază că scorul final va fi de aproximativ 52%.
"Toate acestea sunt doar evaluări, vom afla în această noapte scorul real

1 comments:

gheo spunea...

Peste tot sunt calcule "politice", pana si la cei mai saraci, oare de ce romanii nu se intreaba, de ce ii costa atat de mult pe ei acest "razboi al lor (al politicienilor) in lumea noastra", am devenit si noi "contaminati" atat de mult incat, nu ne mai intereseaza soarta ?, doar daca unii sau altii dintre politicieni si-ai atins/gadilat amorul propriu ?.