duminică, 6 mai 2012

Ospătarul supraviețuiește în funcție lui Sarkozy

Fr. Hollande
Se sarkozesc!!!
Pe vremea cînd Ponta nu era premier desemnat, nu demult, se bucura că Sarkozy va pierde alegerile în Franța, inventînd un halucinant motiv de bucurie : tumultosul Sarko l-ar fi  tratat, la o reuniuneUE, pe Base al nostru ca pe un h`ospătar .
Astăzi, exit-poll-urile la ieșirea de la urne au arătat că noul președinte al Franței va fi socialistul Francois Hollande. 
Fără să se teamă de mînării sarkoziene care să-l ridiculizeze, așa cum Băsescu  a făcut-o cu Romania și cu Geoană, Hollande s-a declarat invingător înainte de numărătoarea oficială. 
Intr-o intervenție televizată, Ponta  a salutat victoria socialistului Hollande și, surprinzător, a prezentat scuze lui Sarkozy pentru limbajul nepermis pe plan internațional folosit pentru  a defini relațiile dintre două țări. Ponta a spus că regretă limbajul împrumutat din politica nostră internă. 
Ce spusese Ponta despre Sarko?
"Simbol al politicianului demagog, populist fără limite, lipsit de valori şi scrupule, cu grave concepţii autoritare şi antidemocratice, exhibiţionist şi chiar bufon, adică un Băsescu al Franţei".
Fără să fie amenințați cu amenda, francezii s-au prezentat din nou la vot în număr foarte mare, peste 80% .
Si încă un lucru pe care îl putem adopta și noi: francezii din America de Nord, Centrală și de Sud au votat cu o zi înainte astfel încît după închiderea scrutinului în Franța, ora 20,00, niciun francez, de pe întreg Mapamondul, nu mai introduce vreun vot în urnă.

1 comments:

Filiala Mangalia spunea...

Asta apropo de cum a castigat Base mandatul in 2009!