miercuri, 23 mai 2012

E clar: după scurtarea șuviței vor să-i scurteze și mandatul

Suviță în vînt
 După adoptarea uninominalului pur și într-un singur tur, USL-ul, ajuns la guvernare mai înainte de vremea sorocită, pregătește pas cu pas suspendarea si demiterea lui Băsescu Traian pe motiv că, de vreo 8 ani, se tot joacă cu șuvița pe chelia Constituției. Declarația de la Chicago prin care a spus că guvernul nu e convenabil pentru el a fost picătura care a umplut paharul.
Geaba il suspenzi dacă după o luna revine la Cotroceni din motiv că referendumul de demitere a fost invalidat pentru că nu s-au dus la vot suficienți romani care să pună DA pe vreo 9 milioane de buletine de vot, cum își luase Băsescu măsuri de prevedere  cu numai o luna în urmă, cînd poporul băsist din Parlament a  votat   Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, stabilind că demiterea preşedintelui României să fie aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale.
 Senatorul PSD Georgică Severin și deputatul PNL Cornel Pieptea au depus luni în Parlament inițiativa de modificare a Legii referendumului în sensul că demiterea președintelui este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul țării, ale cetățenilor care au participat la referendum.
Mai trebuie modificată legea de organizare a Curții Constituționale astfel încît să fie scoasă din competența acesteia examinarea constituționalității Hotarîrilor adoptate de Parlament și totul este pregătit pentru suspendare.

Daca se grăbesc, referendumul de demitere va fi concomitent cu alegerile parlamentare.

11 comments:

Anonim spunea...

O idee foarte buna aceasta cu "Referendum la parlamentare"...
Ba'secu s-a folosit cu supramasura de arma referendum-ului (pe diferite teme populiste) pentru a se ajuta pe sine si pe clica sa, un referendum care sa-i incheie cariera (de marlan sef si sef de clan mafiot) ar fi un act de dreptate!

Anonim spunea...

Apropo ce se mai aude cu diferentele de bani la pensiile care au fost majorate cand se vor da sau mai bine zis se vor mai da.

Biliuţă spunea...

Treaba cu nouă milioane de DA s-ar fi rezolvat dacă, să zicem, ar fi numărat Roberta voturile, după ce, bineînţeles, ar fi trecut la USL

Lupus spunea...

@anonim
am făcut excepție și v-am publicat deși nu puneți întrebarea unde trebuie.
Asteptați să vă trimită decizia de regularizare.

Traznea spunea...

Sa-l trimitem pe mare!

gicu fudulu spunea...

clarisimo.toti sunteti postaci platiti de uslisti.huoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa banditil;or.o sa o sugeti la toamna derbedeilor.stiu ca o sa stergeti asta.de aia sunteti platiti infantililor

CEZAR spunea...

Nu-l trimiteti nicaieri ! L-ati votat acum inghititi pana la fund paharul cu cucuta!
Luati de aici:
Te-am votat ,batu-ne-ar vina,
Te-am votat,pica-ne-ar mana!
Hahaind ,cu sticla tu ne-ai dat in cap !
Razand ca tampii ,cu stampila noi, te-am votat!!

RăspundeţiŞtergere

Anonim spunea...

O idee foarte buna aceasta cu Referendum de demitere a lui base odata cu parlamentarele....si apropo, el de ce si-a propulsat/platit cu banii romanilor, copiii pe functii in tara, si pe noi ne trimite la munca in afara....

Biliuţă spunea...

@ gicu fudulu:
Gicule, nu putuși și tu să-ți găsești un pseudonim mai ca lumea? Ăsta de ți-l luași mă duce cu gândul la proverbul: ”Gicu dacă nu-i fudul, parcă nu-i Gicu destul”

Traznea spunea...

@Biliuta
Eu cred ca ,,Gicu tristu' '' i se potrivea mai bine.

Costachel spunea...

@Lupus
Asteptarile noastre (ale militarilor in rezerva) sunt mari de la la noua echipa de guvernare. Va spun ca un pensionar militar careia i s-a ciuntit pensia (modesta) obtinuta legal,conform legislatiei aflata in vigoare atunci! Dar , se pare ca cei care isi exprima parerile pe acest blog au dreptate. Nici actualul guvern nu-si va ideplini promisiunile. Ei sustin ca nu sunt bani! Bine , asta auzim de mult timp de la fosta guvernare.De ce i-ati dat jos? Domnul ministru Dobritoiu daca nu-si onoreaza promisiunile facute fata de militarii tarii (activi si in rezerva) la momentul investirii, ne va dezamagi total. Noi mai speram ! Vom vedea ce ne va spune vineri la Buzau.Cu mult respect!