luni, 14 mai 2012

Guvernul Ponta, lăudat de ambasadorul britanic. Oare ce va zice macoveistul american?

Martin Harris vă invită la JOlimpice pe blogul său
Ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, laudă prestaţia noului Guvern al României, după prima săptămână de mandat, într-un comentariu publicat de Romania liberă.


„Noul Guvern al lui Victor Ponta a pornit cu dreptul săptămâna trecută, anunţând că politica sa economică se va desfăşura în continuare în baza programului stabilit de România cu UE, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.
Programul FMI stabileşte ce trebuie să facă România, atât în ceea ce priveşte consolidarea fiscală, cât şi reformele structurale, pentru a crea o cale spre o creştere economică sustenabilă. Într-un moment de nesiguranţă în privinţa economiei europene, asigurarea că România rămâne în cadrul acestui program este importantă pentru investitori şi pentru partenerii internaţionali ai României.
După cum arăta reprezentantul FMI Jeffrey Franks la încheierea misiunii sale, săptămâna trecută, priorităţile sunt în acest moment continuarea reformei companiilor de stat şi progresele în ceea ce priveşte arieratele guvernamentale.
Celălalt fapt pozitiv petrecut săptămâna trecută a fost adoptarea în unanimitate de către Parlament a noului Cod de Procedură Civilă. Acesta este unul dintre pilonii principali ai eforturilor României de a-şi reforma sistemul judiciar şi de a lupta împotriva corupţiei, prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare al UE.
Consider că această reformă este fundamentală pentru toate celelalte, pentru că pune baza unei economii de succes şi unui stat eficient. Au fost făcute multe progrese în ultimele luni, mai ales adoptarea legislaţiei privind confiscarea extinsă şi judecarea unor cazuri de mare corupţie. Una dintre priorităţile guvernului ar trebui să fie asigurarea că acestea sunt continuate.”

5 comments:

Robert Horvath spunea...

Se pare ca nu intelegi ....sau nu vrei sa intelegi.
Lauda se refera la CONTINUAREA ......programului stabilit de România cu UE, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional. Deci aceleasi imprumuturi....si aceleas priogram de austeritate. Nu este important ce citesti.....ci ce intelegi.

Lupus spunea...

@Robert
Rezervați-vă naivitatea pentru momentul cînd va deschide gura macoveistul american.

Robert Horvath spunea...

@ PROPUNERE PENTRU EDITORIAL
Eu ba sunt asociat cu ungurii, cu americanii si nu demult cu chinejii.
Maine cu extra terestrii. Cetatenii americani pot avea opinii personale......
Faptul ca soldatii romani sunt trimisi cu bocancii rupti in Afganistan fara tehnologia sau pregatirea necesara .....este si raspunderea aliatilor americani. De altfel a obliga pe romani sa cumpere avioane de la fier vechi in plina criza economica este o rusine.
In cazul in care te intereseaza subiectul .....pregatesc o noua scrisoate
Te asigur ca materialele rcomentatorilor...sunt mult mai interesante si mai pe intelesul decat articole de prin presa. Cu respect moderat.

Lupus spunea...

@Robert
Trimiteti materialul pe adresa de mail a blogului și dacă este interesant și nu este copy paste, ca de obicei, după cele scrise pe alte zeci de site-uri in ultimii ani va fi publicat.

Anonim spunea...

Pai cum sa nu fie laudat actualul guvern? In fiecare zi leul este tot mai puternic, benzina este tot mai ieftina, avem tot mai multe alimente ecologice, avem aer curat, ape curate, padurile nu se mai taie.....iata cate marete realizari.....si este doar inceputul......