miercuri, 30 mai 2012

O liberal-antinațională-Lilikk

Statuia lui Adrian Păunescu din Grădina Icoanei
Un obscur consilieraș juridic din București s-a strecurat  printre participanții la o ceremonie a dezvelirii bustului poetului Adrian Paunescu în parcul Grădina Icoanei, clamînd gălăgios că, el, cetățeanul Dragoș Marinescu  il consideră nemeritos pe Adrian Păunescu pentru o mică statuetă în acel parc. Cetațenii l-au ignorat cu milă pe cel care s-a trezit strigînd ca proasta în piață. Numai niste jandarmi l-au deranjat pentru a-l legitima,  rugîndu-l totodată să nu perturbe o adunare publică.
Trec peste faptul că, poate, nu era Onțanu îndreptățit să se folosească de imaginea lui Adrian Păunescu în campania electorală;  apreciez gestul de a aduce recunoștință publică unui mare poet.
Pentru marea bravură, avocatul(așa zice amfitrioana bloggeriță monarhist-liberală), cel care a încălcat legea adunărilor publice, a fost chemat la Cafeneaua Liberală din buricul Bucureștilor să țină lecții despre cît de anticomunist se dă el dacă  a strigat impotriva decedatului poet. De peste Ocean a primit laude de la un mare fost comunist, acum anticomunist, Tismăneanu, care și-a amintit cît de pitic se simțea pe lîngă Păunescu. 
Am considerat că trebuie să-mi exprim opinia de dezaprobare, față de un asemenea gest ofensator la adresa unui poet național, pe blogul propagandistei mai mult monarhistă decît liberală, Lilick, acolo unde am găsit și linkul unui material video, titrat porcos, cu Dragoș Marinescu în acțiune.

Iată cum și-a ridicat poalele-n brîu precupeața monarhistă.
Pentru ea românismul este sinonim cu țigănismul.
Dacă asemenea țațe românofobe  promovează politica liberală, recunoscută și ca națională, mă mai gîndesc dacă liberalul Crin Antonescu, istoric de profesie, va mai fi promovat pe acest blog în campania de a ajunge președinte.
Citat de pe blogul Lilicăi:

Lupuș spunea...

Protestul acestui consilier juridic este disproporționat! E dreptul dînsului să aibă o anume percepție despre opera literară a poetului și jurnalistului Adrian Păunescu. De ce are trufia să creadă că toți trebuie să avem aceeași percepție? Dacă 20 de ani de postcomunism nu l-au scos pe Păunescu din literatura română, nici vorbele de ocară rostite de Dragos nu vor mai fi simțite de metalul rece al statuii ridicate spre cinstirea celui care a cîntat în opera sa ROMÂNISMUL. Vorbele sale îi jignesc pe cei care simt românește.
Lilick spunea...
Puteti sa simtiti in intimitate rromaneste cat doriti, citind opera poetului porc in baie.
EPISTOLEpentru ZEUS spunea...
Lupus@, dar voua, sustinatorilor lui Paunescu voi de ce aveti trufia sa credeti ca noi, cei care nu-l iubim suntem obligati sa o facem sau sa acceptam ideile voastre. Ceea ce a facut AVOCATUL Dragos Marinescu se numeste libera exprimare a parerilor in spatiul public!!! Dansul fiind AVOCAT si cunoscand foarte bine sensul dpdv juridic al cuvantului "public" si-a permis sa-si exprime opinia! Daca nu stiati, CONSTITUTIA ROMANIEI NE GARANTEAZA ACEST DREPT. Ma rog, inca multe altele! Dar pentru informatii suplimentare va rog sa apelati cu incredere la AVOCATUL Dragos Marinescu!!!!
Lilick spunea...
Lupus, nu mai ai acces aici. Romanesc poate fi si un rahat. Mananca-l.

6 comments:

karadeniz spunea...

Auftakt-ul ăsta este un blog pe care eu îl trec la grupa celor de ”subțire”. Domnița face parte din categoria acelor 'telectuali bonjuriști, veșnic tineri, al căror crez este că lumea începe și se termină cu ei.

Lupus spunea...

@karadeniz
Bonjouriștii sunt oameni fini, au principiuri, nu se exprimă precum conlocuitorii din ferentari.

Cârcotaşu spunea...

Dom-le, observ şi la alţi bloggeri instalarea unor manifestări de conştiinţă a unei superiorităţi ce frizează aroganţa, imediat ce câştigă ceva în notorietate. E suficient să fie citaţi de vreun ziarist, să fie pomeniţi într-un fel sau altul în vreo publicaţie oficială etc, şi te pomeneşti dintr-odată că nu-ţi mai răspund la comentarii, exprimarea lor devine deosebit de sigură, emit sentinţe, au pretenţia de a emite adevăruri axiomatice. E normal pentru asemenea indivizi ca la cea mai mică tentativă de a-i contrazice să reacţioneze violent. Asemenea manifestări le putem vedea permanent şi nu de azi de ieri.

Lupus spunea...

@Cârcotașu
Eu am fost șocat de reacția vulgară și, nu știu dacă ea conștientizează, chiar antiromânească acestei doamne pe care o vedeam cu un comportament de lady dintr-o camarilă regală.
Valorile lumii din care provine ea sunt scrise în cele două scurte răspunsuri pe care le-a dat unui comentariu care exprima o altă opinie despre bravura acelui răzvrătit personaj.

Cârcotaşu spunea...

@ Lupuş,
Da, probabil aşa au perceput-o mulţi, inclusiv eu la un moment dat, cu diferenţa că am mirosit de mult talibanismul ce zace în ea, de la care te poţi aştepta la orice.
Face parte din categoria PNL-iştilor ce suportă greu ideea existenţei USL-ului şi nu scapă niciun prilej de a se manifesta în sensul ăsta. Sunt cei care poate vor vota USL-ul, nu e sigur, dar e sigur că vor da semnalul spargerii acestuia atunci când vor crede ei că nu mai e nicio sfârâială.

Lupus spunea...

@Cârcotașu
Nu cred că trebuie să-și facă nimeni iluzii că USL va rezista mult după ce Crin Antonescu va fi ales președinte și după ce conducerea PNL va fi luată de alt lider, de tipul Tăriceanu, Orban.
Pentru sănătatea democrației chiar este recomandată despărțirea, după ce alianța USL își va fi atins ținta.
Crin merită să fie sprijinit de majoritatea social-democrată pentru a ajunge președinte pentru că a înteles să părăseacă mentalitatea vedetelor liberale, care zic că se compromit alături de stîngiști, și, alături de Ponta, a creat pîrghia prin care regimul Băsescu va fi înlăturat de la putere.
Vedetele liberale, eliberate de povara alianței cu PSD, vor înțelege abia la următoarele alegeri generale, pe vot nominal pur, ce înseamnă să ai numai 20% din voturile exprimate.