vineri, 11 mai 2012

Finala spaniolă a Europa League văzută de la București, nu de la Budapesta

Vă vine să credeți sau nu, dar peste 400 de suporteri din Bilbao și-au cumpărat bilete de avion cu destinația Budapesta pentru a urmări finala. Doar cînd au ajuns la Budapesta au aflat că finala se joacă la București.
Chiar și unii dintre spaniolii care  se îndreptau cu Metroul spre stadion nu erau siguri dacă sunt la București sau la Budapesta. 
Nici cei rămasi acasă, în Spania,  nu sunt mai deștepți.
 „Este vorba despre același oraș stupid, dar i se spune București în limba spaniolă și Budapesta în limba sârbă", s-a făcut de râs un  suporter spaniol pe un forum sportiv.
Facînd haz de necaz, alti spanioli critică guvernul lor că taie din bugetul pentru Educație.
Ce să mai zicem de fanii spanioli dacă însuși crainicul UEFA s-a adresat, în prima sa intervenție,  primelor mii de spectatori care au luat loc în tribunele National Arena cu: Bună seara, Budapesta! Bine aţi venit la finala Europa League!

Final de la liga española de Europa se ve en Bucarest, no en Budapest
¿Puedes creerlo o no, pero más de 400 aficionados en Bilbao y han comprado entradas para ver el destino final de Budapest. Sólo cuando llegaron a Budapest se enteró de que la final se juega en Bucarest.
Incluso algunos de los españoles que se dirigían hacia el metro hasta el estadio no estaban seguros de si se encuentra en Bucarest o Budapest.
Incluso los que se quedaron en España, no más inteligente.
  "Es la ciudad misma estúpida, pero se dice en español Bucarest y Budapest en Serbia", se reía un defensor español en un foro deportivo.
Burlarse de los problemas, otro grupo español criticar a su gobierno debido a los recortes presupuestarios para la educación.
¿Qué decir de la afición española, si el locutor se dirigió la UEFA en su primera intervención, los primeros mil espectadores que se sentaron en las gradas de la Arena Nacional: Buenas noches, Budapest! Bienvenido al final de la Champions!


                           



Nu e Bilbao, e Piața Muncii din București înainte de meci

Arena Națională cu o ora înainte de meci

ARENA, cu cîteva momente înainte de începerea spectacolului

 Galeria din Bilbao, mult mai numeroasă




Galeria Atletico Madrid
 Incepe Spectacolul de deschiderea a finalei de la București

Steaua, printre marile echipe ale Europei













 Atletico Madrid și Athetic Club  Bilbao sunt aliniate pentru a incepe FINALA
Echipele se îmbărbătează înainte de fluierul arbitrului

 Lovitura de începere

S-a terminat!  Atletico Madrid a învins cu 3-0 Athletic Club Bilbao

2 comments:

alex parolea-moga spunea...

Cu siguranță , ceea ce s-a întamplat în capitală a fost o demonstrație de lucru bine făcut .
Incultura , superficialitatea de masă a popoarelor lumii este marcată de realități uneori jenante și profund evidente chiar dacă istoric unele au hotărât destinul altora . Am crezut în parcursul vieții că Poporul Român nu este o gloată , un conglomerat al imbecilității și servilismului în ciuda conducătorilor pe care i-a și i-am avut . Puteam fi departe .Timpul nu este pierdut .Cele patru milioane de compatrioți ,,obligați,, să emigreze temporar vor fi coloana vertebrală a ceea ce cu siguranță timpul va fi rezervat Romaniei . Nu toți sunt cerșetori , curve ,hoți și pierde vară - NU ! Oamenii aceștia avand deja ascendentul supraviețuitorilor , vor cunoaște limba , obiceiurile lumii , cultura ,vor înțelege cutumele care structurează acumulările de orice fel și vor aduce ACASA prinosul unei vieți în care nu se va regăsi zădărnicia . Cu siguranță , Budapesta va rămane ceea ce este și unde este dar noi , vom fi ceea ce predestinat ne-a fost hărăzit - un Popor cu inși isteți , cu minte ageră , concreți , plini de imaginație și har ... chiar dacă uneori apatici , mămăligari de conjuctură și adesea prea flecari ... Nu vom spune însă că Madridul este capitala Portugaliei și nici că, Parisul este capitala ...Belgiei !
Felicitări București , felicitări Romania !!!

Lupus spunea...

Mi-amintesc de jocurile din copilărie cînd jucam „Tarile”, cu mingea, în care fiecare copil își alegea un nume de țară, dar era strigat după numele capitalei acelei țări. Cei care nu știau capitalele europene n-aveau șanse să cîștige jocul.
Investiția în Stadionul Arena este cea mai eficientă acțiune de promovare a României din ultimii 20 de ani.