Discursul iresponsabil al liderului liberal L.Orban, la lansarea candidaților la alegerile locale din jud Ialomița, arată duplicitatea unor lideri liberali care nici acum după căderea guvernului basist nu înțeleg rostul USL în restabilirea democrației în Romania.
Se știe că USL este o alianță de conjunctură, dar exibarea unor astfel de atitudini sfidătoare la adresa partenerilor de coaliție, înainte ca liderul liberal Crin Antonescu să cîștige bătălia cu Băsescu pentru președinția României, reprezintă o prostie dacă nu un atac la conducerea propriului partid.
Iată ce a putut să spună Orban, zilele trecute, în județul Ialomița
“Când vin aici, în Ialomiţa, la Mihail Kogălniceanu în special, cu un ochi râd şi cu unul plâng. Râd pentru că PNL are un astfel de om aici, care nu numai că face cinste partidului nostru, dar este un exemplu pentru toţi candidaţii noştri, pentru toţi primarii şi pentru toţi cei care ocupă funcţii publice. Din cauza asta nici nu am fost în campanie pentru candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că, din păcate, la Consiliul Judeţean nu este un candidat al PNL. Sper ca în 2016 să mergem pe propriile picioare, să nu mai fim nevoiţi să ne aliem fie cu PD, fie cu PSD, amândouă partide rupte din fostul PCR şi FSN, care nu fac altceva decât să tragă România înapoi şi să împiedice dezvoltarea înainte a ţării. În 2016, am convingerea că Partidul Naţional Liberal va merge pe propriile picioare pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi va câştiga alegerile în judeţul Ialomiţa pentru a arăta că exact aşa cum se poate în Mihail Kogălniceanu, aşa cum se poate la Urziceni, la Feteşti, aşa cum se poate într-o mulţime de alte localităţi să aibă primari de 75%, să aibă şi aici, să putem ridica judeţul Ialomiţa din praful Bărăganului, din stadiul de sărătură şi să-l aducem cu adevărat la statutul de judeţ care să fie respectat, iar oamenii din judeţul Ialomiţa să trăiască, cu adevărat, bine", a spus Ludovic Orban, prezent în comuna Mihail Kogălniceanu, la lansarea candidatului la funcţia de primar.
UPDATE
Crin Antonescu îl trage de urechi pe trubadurul Orban, pe Ziare.com
„Pana la urma, este o declaratie normala sau aceasta parte a declaratiei sale este normala. Toti ne dorim, lucram pentru partidele noastre si ne dorim la un moment dat sa mergem singuri in alegeri, sa castigam singuri in alegeri, sa guvernam singuri.
„Nu sunt insa de acord cu o alta parte a declaratiilor domnului Orban si anume cele care inseamna un atac la partenerul nostru de coalitie actual. Asa ceva e de nepermis, voi discuta aceasta chestiune.
Crin Antonescu îl trage de urechi pe trubadurul Orban, pe Ziare.com
„Pana la urma, este o declaratie normala sau aceasta parte a declaratiei sale este normala. Toti ne dorim, lucram pentru partidele noastre si ne dorim la un moment dat sa mergem singuri in alegeri, sa castigam singuri in alegeri, sa guvernam singuri.
Cu asta sunt absolut de acord si este dupa parerea mea un pic superflu, pentru ca acum alta este miza.”
(...) Dar domnul Orban care are o experienta si o statura net superioara altor colegi, am alte asteptari si cred ca in acest moment primeaza cum castigam pentru USL, pentru Partidul National Liberal aceste alegeri, nu ce facem noi in 2016 si cum ii omoram noi pe pesedisti in 2016. Asta se va discuta la momentul potrivit!, a subliniat el.
5 comments:
Pe cineva l-am contrazis si imi cer scuze , asupra faptului ca nu ar fi posibil sa se intareasca doctrina de dreapta printr-o coalitie almagam stanga+dreapta , asa cum este azi USL. Insa, dupa cum evolueaza scena politica , se pare ca este posibil. Asadar , domnul L. Orban nu spune ceva nou , el intareste convingerea multora. Daca sondajele preelectorale care apar tot mai des si care dau ca majoritara USL , sunt adevarate , este posibil sa ne trezim in noiembrie cu un Parlament monocolor . Fiindca in democratie o structura monocolora a unui Parlament ar fi ceva ridicol , atunci , printr-o intelegere politica, culoarea aparent monocroma se va diviza in doua componente rosu si galben ( PC nu stiu ce culoare are , asa ca el va oscila fie la rosu , fie la galben , dar mai sigur va trece langa rosu fiindca rosii dau guvernul).Culoarea galbena va trece in opozitie , pentru putin timp , pana la legerile prezidentiale ( care pot fi mult mai devreme decat prevede Constitutia), cand portocaliii de azi , ramasi orfani se vor asocia cu mic cu mare cu galbenii iar pc-istii din Parlament sau o noua grupare Oprea , se vor/se va alatura parlamentarilor liberali , se va crea o criza parlamentara , ceva precum criza din primavara acestui an si toate se vor rezolva in mod democratic. In asa fel se va realiza si visul lui Traian Basescu de a restructura clasa politica in doua mari grupari politice , distincte , stanga rosie si dreapta galbena. Aceasta ar fi calea cea mai lunga. Calea cea mai scurta ar fi ca actualii PDL-isti sa inteleaga ca vremea lor a trecut si ca ar trebui sa treaca ,dupa alegerile locale din iunie 2012,din interes national , cu tot cu bagaje , in caruta PNL , asa cum si-au dorit ei cu liberalii prin 2005 sau 2006.Alegerile din noiembrie vor fi castigate, mai mult ca sigur, de dreapta , cu toate pomenile preelectorale ale guvernului Ponta.
As vrea , in incheiere , sa-l rog pe domnul CAESAR sa-si exprime opinia pe acest subiect , chiar si in stilul sau , daca acest lucru nu-l oboseste prea tare , dar nu monosilabic fiindca monosilabic mi-ar raspunde , daca l-as intreba, perusul meu .
@Socrate
Competiția electorală dintre PSD și PNL se va relua, competiția politică există și în prezent,numai după ce Antonescu va fi ales președinte și va ceda conducerea PNL către inflexibilul Tăriceanu.
Ponta își va păstra cuvîntul față de PNL, îgnorîndu-i pe flecarii de tipul lui Orban.
Si dacă vor ramane în noiembrie, după alegeri, cu 15-20 de parlamentari, PDL-isti se vor regenera prin puterea economică fantastică a baronilor lor locali. Prin asta se deosebesc de fostii țărăniști.
Cît despre PC, acesta va rămăne partid distinct atît timp cit va exista Grupul de Presă Intact. Vor fi agreați mai mult într-o alianță cu viitoarea dreaptă decît cu PSD-ul condus de Ponta.
Dece Orban este iresponsabil ,iar Plano spunand cu alte cuvinte acelasi lucru, nu ?
Despre ce competitie vorbeste planoristul daca au acelasi prtogram si bineintele aceleasi ...."succese " . Domnul Socrate a tintit perfect....planorul
fesenist ....este in deriva.
@Robert
E greu pentru un boem ca d-voastră să distingă între liberalism ți social-democrație.
Cele 2 partide n-au spus niciodată că renunță la doctrinele lor politice, chiar dacă s-au aliat pentru restabilirea democrației în Romînia.
Domnilor,
Dl Antonescu a înţeles foarte bine că PNL nu are, oricât şi-ar dori, forţa de a deveni partid de guvernământ altfel decât într-o coaliţie. Are doar două variante:
1. Alianţă cu PDL,
2. Alianţă cu PSD.
Asta-i totul. Tăriceanu nu a înţeles asta în decembrie 2008, după ce 3 ani guvernul lui a existat numai cu sprijinul PSD, şi îi datorăm cei 4 ani de teroare portocalie.
Restul e poezie, iar folkistul Orban le are pe astea! Nu-i vorbă, pe acolo mai există mulţi urechişti!
Trimiteți un comentariu