duminică, 20 mai 2012

Băsescu catre românii din Chicago:rămâneți aici!

 rousa blogspot.com din Chicago
„O să vă dau un motiv pentru care să rămâneţi aici. Unul singur şi bun (...) O să vă spun foarte cinstit un lucru: toţi ne iubim ţara, dar viaţa nu este numai dragoste de ţară, mai este şi viaţă de zi cu zi. În momentul de faţă, România nu este în măsură să asigure cetăţenilor ei salarii, respectiv un nivel de trai, ca în statele care nu au trecut prin comunism, iar acest lucru trebuie recunoscut cinstit. De altfel, eu nu am niciun fel de înţelegere pentru demagogia politicienilor care se proţăpesc la televizor şi spun: v-au plecat românii din ţară"

23 comments:

admin spunea...

e o declaraatie de bun simt. prezinta realitatea

Lupus spunea...

@buzuc
Ar fi o declarație de bun simt pentru un oarecare cetățean român, însă este descalificantă pentru cel care se pretinde a fi președintele României.
Nu e prima gafă băsesciană în acest sens.

Livius spunea...

Ce cauta in fruntea statului un astfel de om? Daca nu poti sa faci nimic pentru poporul tau inseamna ca a ocupat locul de presedinte degeaba atatia ani. Si mai ar tupeul sa vorbeasca de dmagogia politicienilor.

CEZAR spunea...

Pentru PDLaci tot ce scuipa base sau udrea ..e nemaipomenit .e sublim!
De parca aia din SUA se pregateau sa vina si vroiau parerea lui ...

Robert Horvath spunea...

INTALNIRE INTRE SIE -BASESCU LA CHICAGO !

Basescu s-a intalnit cu reprezentantii serviciului extern care a fost numita
comunitatea romanilor din Chicago. Este o veche traditie . Acelasi lucru
facea si Presedintele Nicolae Ceausescu. La New York exiata o uriasa cladire de 24 de etaje cu diplomati in civili. Din fata cladirii de spionaj au plecat 4 autocare spre Chicago. Romanii neacoperiti care vroiau sa se intalneasca cu Basescu nu au fost acceptati . Ei puteau sa fie neprietenosi sau sa puna intrebari delicate. Din aceleasi motive nu a fost invitata presa diasporei romane-americane. Despre declaratie nu ma pronunt ....din motivele de mai sus.

Robert Horvath spunea...

PRECIZARI DE LA UN MARTOR OCULAR :
Dle Tapalaga,

Ma numesc Robert MIHAI si am avut ocazia sa urmaresc slujba de la Catedrala Sf Imparati Constantin si Elena din Chicago exact langa umarul dvs. Eram in partea dreapta, aveam un tricou albastru. Dnul Turturica va poate confirma schimbul de amabilitati avut cu dansul la finalul sedintei foto inainte ca Presedintele sa paraseasca sala unde s-a tinut slujba.
Pot sa va certific faptul de de aceasta vizita la biserica nu s-a stiut aproape deloc. Eu am aflat de intalnirea aceasta cu totul intamplator de la cancelaria bisericii in urma telefonului pe care l-am dat in cautarea unei invitatii la acea intalnire cu comunitatea de la hotel. La acea intalnire nu s-a intrat decat pe baza de invitatie iar acele invitatii au fost impartite la biserici, dar numai cateva la fiecare biserica ( asa cum mi s-a spus de la Cancelaria Bisericii Nasterea Domnului de catre o doamna " Noua nu ne-au ajuns decat 10 invitatii si aici la biserica suntem deja 6 persoane care dorim sa participam")

Daca nu ascultam cu totul intamplator declaratia de la Otopeni inainte de plecare nici nu stiam de vreo intalnire fie ea la hotel sau biserica, pentru ca nu s-a anuntat mai pe nicaieri.

Ma puteti gasi la robmih@gmail.com .

Toate bune !

Robert MIHAI

Chioru betiv must die spunea...

pai,daca erau prosti,betivi si lenesi se faceau subofiteri,vinea chioru betiv si le tripla pensiile.
treaba,cu criza,se pare ca ii o mare tzeapa,ca este de neinteles,de unde s-au gasit sute de milioane de euro in plus pentru pensiile militare(nimeni nu a cerut,pensii uriase pentru militari),cand nu gaseau 40 de lei pentru cass-ul ala,la niste amarati cu 800 de lei pensie,dar,s-au gasit 1400 de lei,in plus,pentru pensii de 2000 de lei.

Anonim spunea...

qed chioru si-a trait traiul si va pleca noi ce facem,,,,,,,,,,,,,,

Robert Horvath spunea...

PROPUNERE PT EDITORIAL :

Tom Gallagher: Cel mai periculos membru al Guvernului Ponta

Cu 21 de ani în urmă, un istoric de la Universitatea Babeş-Bolyai îmi mărturisea temerile sale legate de consecinţele pe care ascensiunea extremiştilor ruşi cu ocazia primelor alegeri parlamentare postsovietice le-ar putea avea asupra României. În 1991, cu puţine luni înaintea dezmembrării URSS şi a desfiinţării Pactului de la Varşovia, primul preşedinte postdecembrist al României se grăbea să semneze Tratatul de colaborare, bună vecinătate şi prietenie cu marele vecin de la Răsărit.
Deşi gestul lui Ion Iliescu a rămas relativ singular în fostul bloc comunist, am conchis atunci amândoi că impulsul pentru reînscrierea României pe orbita Rusiei va fi venit în mod cert din exterior. Reamintindu-mi de discuţia de atunci cu ocazia osanalelor pe care noul ministru de Externe al României, Andrei Marga, le-a ridicat ţarului Putin şi „competenţei” sale net superioare abilităţilor liderilor occidentali, încep să cred că această concluzie a fost una eronată – pesemne că nici nu e nevoie de stimuli externi.
În pofida creşterii spectaculoase a ponderii Rusiei pe piaţa energetică europeană o dată cu ascensiunea lui Putin, Kremlinul nu a putut masca niciodată faptul că sistemul său de putere a rămas la fel de viciat şi monopolist ca în vremuri sovietice, fiind incapabil să înscrie ţara pe traiectoria dezvoltării moderne. Rusia lui Putin mizează pe augmentarea influenţei Moscovei prin frică şi intimidare, nu prin dinamism şi inovare. Moldova vecină, divizată la propriu şi la figurat, a plătit până acum un preţ enorm pentru amestecul Moscovei în treburile interne ale fostei republici sovietice, iar cecul în alb acordat acum de Marga cezarului de la Kremlin va fi băgat categoric groaza în guvernul de la Chişinău.
Cariera lui Marga seamănă oarecum cu cea a lui Putin. Aidoma acestuia, Marga s-a proiectat mai întâi ca modernizator pentru a urca scara puterii.
Mai nou este un vajnic susţinător al lui Dan Voiculescu. Iar acum s-ar zice că se pregăteşte să susţină cauza unei Rusii total nereformate în cancelariile europene, preferând să uite inclusiv de cazuri flagrante cum ar fi uciderea brutală a jurnalistei Anei Politkovskaia şi a avocatului Serghei Magnitski.
Noul ministru de Externe va aduce însă, categoric, servicii mai mari Moscovei decât României cât timp dă de înţeles că Europa trebuie să accepte Rusia aşa cum este, fără a mai insista asupra unor fleacuri gen reforme, democraţie sau drepturile omului.

alex parolea-moga spunea...

Dacă ar fi după mine , ce curățenie s-ar face în țara aceasta și cum ar veni înapoi munții de bani furați în ultimii 22 de ani ...
Există un inventar strict la debarcarea lui Nicolae Ceaușescu - rezerve valutare , creanțe , zestre națională , populație , parte activă , inactivă ,totul negru pe alb - inclusiv evidența femeilor gravide , a natalității , a mortalității , a terenului agricol, a irigațiilor , a șeptelului etc ...
Avem evidența strictă a celor care 22 de ani s-au succedat în ierarhii de stat ,administrative , de decizie locală și centrală ,inclusiv a celor din Justiție ,Minister Public și Interne . Statul a fost reprezentat pe toate nivelele , se presupune că a funcționat , portofoliile fiind ocupate ... Au fost drepturi - este vremea răspunderii - nu colective - ci a răspunderii uninominale . Zelul cu care au fost judecați doi bătrâni depășiți ,bolnavi , manevrați de sistem este notoriu și intrat în anale - acum LEGEA trebuie să facă lumină . De jos până sus - până la președinte . Doar atunci Romania va putea oferi oportunități conaționalilor emigrați aiurea și doar atunci ne vom câștiga suprema demnitate - aceea de POPOR ROMAN .

Lupus spunea...

@a parolea
Dacă s-ar face curățenie prin tragerea la răspunderea uninominală, ar curge din nou acuze în presa internațională și în cancelariile occidentale ca nu se respectă drepturile omului, cum deja vedem că încep și acum după debarcarea boc-macoveiștilor de la putere.

Robert Horvath spunea...

Alex
Corect. Eu a-mi dedic fortele recuperarii banilor Ceausescu. Am contactat
firma canadiana angajata de statul roman. Am documentul in care se cerea arestarea de urgenta a lui Voiculescu. Sunt ardelean........cand ma apuc de o treaba ......

karadeniz spunea...

@ Lupuș
Acuzele din presa internațională și de la cancelariile din toate punctele cardinale curg oricum. Când ești mic, sărac și stai la mâna altora cam asta îți e soarta. Pe o temelie putredă nu se poate clădi o casă nouă. Problema nu se pune ”dacă”, ci când și mai ales cum vom face această curățenie

gabi spunea...

Rad ca nesimtitii cei din sala! Bufon nu presedinte! Tupeu nemarginit ca Romania nu isi permite. Dar ii permite analfabetei de Eba sa umfle cardul de la Parlamentul European, aialalta mare notar are mil. de euro in conturi si toata gasca lui PDL-ista isi tine odraslele in puf, lix, studii inafara ca aici cica sunt persecutati. Rusineeeeeeee matelot matol si impostor! Huuuuuuuuoooooo

Anonim spunea...

Mai exista un alt presedinte de tara membra a UE care sa faca un lobby atat de agresiv si nerusinat pentru o firma privata?

Anonim spunea...

@Chioru betiv, 20.05.2012 ora 22.09.
Atunci cand faci afirmatii despre subofiteri, imi intaresti convingerea ca esti un paranoic, un dezaxat, un rebut uman. Pretinzi ca ai fos ofiter ?. Un asemenea comportament, un asemenea vocabular caracterizeaza un ofiter ?. Cum explici degradarea umana in care te afli ? Garanteaza cineva ca mai poti fi recuperat ?
Semneaza: Gabriel

alex parolea-moga spunea...

N-am părăsit acest blog pentru un motiv anume - am crezut și cred că printre noi sunt mulți oameni cu demnitate , onoare și instrucție . Nu numai de front ! M-am simțit umilit de comportamentul dlui Traian Băsescu - acolo era Președintele Romaniei .
Pot trece peste tot concluzionând că nu au maturitatea necesară de a înțelege importanța demnităților în care au ajuns - indiferent cum . Ei nu pot pricepe că un Popor este structurat anume - o stratificare generată de instrucție , credință , importanța muncii , religie , sex și evident naționalitați conlocuitoare cu drepturi și obligații în echivalența egalei măsuri . S-a ucis , s-a furat , s-a trădat , s-a mințit și s-a vândut ... acestea toate s-au întâmplat în ultimii 22 de ani . De ce uităm că în alte vremuri pentru trei știuleți de porumb condamnam un om ? Să întreb de industrie , agricultură , păduri , flotă ,bogății din sol și subsol ? Nu . Am o singură întrebare - UNDE SUNT BARBAȚII TARII ?

Lupus spunea...

@alex parolea
Vă mulțumesc ca citiți acest blog!

Ca să va parafrazez la întrebarea cu bărbații;

-Unde sunteți moldovenii mei?
-La Brașov Maria Ta!

alex parolea-moga spunea...

BANII ROMANIEI n-au fost și nu sunt BANII SECURITAȚII !

Fosta securitate datorează Poporului miliarde de dolari . Miliarde datorează și generalul Stănculescu și cei apropiați .Și lista este deschisă .În 1990 zeci de ofițeri de securitate cu misiuni de aport valutar AVS s-au îmbogățit devenind proprietarii sumelor valutare pe care le-au depus în conturile secrete ale BRCE deschise de Securitate pe numele lor - Mulți , sunt astăzi mari oameni de afaceri .

John Duncan Howard Edgington - ex director al CRESCENT Austria și CRESCENT Anglia ,pașaport GB nr B 221317 - 114 A Rusterstrasse A 7000 , Austria
,,Nu eu sunt proprietarul CRESCENT . Acesta este Nicolae Ceaușescu .

Cel care deține întregul control al companiei ,inclusiv asupra mea și a lui Foaud Sanbar este DAN VOICULESCU ,,.

N.A. - Jon Edgington este insul pe care îl căuta cu disperare Marin Ceaușescu - șeful reprezentanței economice de la Viena în 28 dec 1989 cu doar câteva ore înainte de a se ,,sinucide,, . Această informație este urmarea unui telefon de noapte în urma postării din 21 mai h 10.02 . Este parte din documentarea cărților PRETUL TRADARII / PRAF ȘI PULBERE . O informație are o cheie . Apropos , cine face din bani zeu și nu răsplată este de plans - ceea ce s-a întamplat și se întamplă în țară poate fi numit fără teama de a greși - FASCISM CORPORATIST . Pentru detalii -
alexparoleamoga@yahoo.com

Lupus spunea...

@parolea-moga
De unde miliarde de dolari în 1990, cînd abia de se platisera faimoasele datorii către băncile internaționale, evitîndu-se declararea pentru a doua oară a stării de faliment a României.
De valuta intrată în conturile BRCE nu putea să dispună nimeni în afară de Stolojan.
Poate vreți să spuneți de sumele neîncasate încă din operațiunile de comerț exterior, care n-au mai fost așa de mari pentru că nu prea mai aveam ce exporta după 90.
Eu nu i-aș acuza pe cei care au folosit acei bani, cîți or fi fost, pentru crearea de locuri de muncă în România.
Mii de miliarde de dolari s-au pierdut după 90, prin jaful asupra economiei naționale, la care au contribuit toti decidentii trecerii de la economia socialistă la cea capitalistă și toți comercianții socialiști deveniți „oameni de afaceri”.
Cei care au creat acele bunuri s-au ales doar cu statutul de asistați social din firimiturile rămase de la cei care s-au impropietărit prin furt.

CEZAR spunea...

Asta-i capitalismul , nu va mai mirati ! Nu o faceau ei o faceau altii !
Nu exista , capitalism fara capitalisti !
Poporul(gloata) isi merita soarta ! Nu a facut nici cel mai mic efort sa-si protejeze bunurile comune, adica averea nationala! Au contribuit din plin la devalizarea acesteia - uitand ca va veni scadenta! O vorba de ziceai contra - erai pus la zid ca fiind comunist!!

Robert Horvath spunea...

@alex parolea-moga
Lupus face pe smecherul. Noi vorbim de banii lui Ceausescu din banciile
elvetiene si de firma Crescent. El crede ca averea lui Voiculescu a fost creiata din salariu si de bani de deplasari in valuta. Bravo. Sunteti primul
care arata cu degetul unde trebuie. Banii lui Ceausescu sunt si banii lui
Lupus dar el priveste in alta parte fiind ocupat cu pensile si cu cenzurarea
mesajelor mele.

alex parolea-moga spunea...

Afirmația , onorabile domn , o fac azi 23 mai 2012 . Fiecare ban este purtător de dobândă.
O luăm cu începutul încercând să sintetizăm - DSS avea pregătiți cca 2000 de inși gata să preia România în situații extreme ,inclusiv în cazul unei ... Revoluții !
Este ceea ce s-a întâmplat - local și central în legislativ și executiv ,în afaceri, ponderea este a celor care provin din sus amintita instituție - acoperiți, neacoperiți , conspirați ,neconspirați ... Există o statistică extrem de elaborată . Unii , sunt și astăzi în prim planul mediilor politice ,guvernamental , administrativ ,de afaceri . Dl Theodor Stolojan era maior înainte de decembrie 89, lucra la Direcția Valutară a Ministerului de Finanțe ? Firmele înființate de Dan Voiculescu în 90 la număr incluzînd și fundații , aveau un capital social care depășea puterea financiară a majorității cetățenilor romani . ICE Dunărea era vizitată cu permanență de ilustrul personaj într-o vreme în care vărfuri din sistem nu prea înțelegeau ce hram poartă . Datoria Romaniei - ceva mai mult de 20 de miliarde de dolari - a fost plătită în anul 1989 pănă la ultimul cent . Știm de cine și știm cum . Despre ,,off-shore,, se știa și în acele vremuri .
Ce vindeam ? Domnule Lupuș , nu fiți naiv ! Ciment , lemn , aluminiu ,armament ...și altele pe care nu le voi nominaliza .Voit . Cum comentați dialogul ? ,,procuror Dan Voinea - pe numele cui sunt cele 400 milioane de dolari din Elveția ? Elena Ceaușescu - ce bani ? Procurorul D V - 400 de milioane au fost depozitate în Elveția ! Elena Ceaușescu - Dovada ,dovada !,, Ce s-a întâmplat cu arhiva BRCE-BANCOREX imediat după 1990 ? Din surse aflăm că firma CRESCENT derula afaceri de 500 de milioane/an . De ce comisia de investigații a averii soților Ceaușescu nu și-a finalizat obiectivul ? CBC , post canadian , a fost somat de Guvernul Romaniei să nu difuzeze un documentar - un proces pierdut de partea romană , instanța desfințează interdicț
ia și filmul se transmite ! În Canada !Cine se face vinovat pentru refuzul sprijinului guvernamental în clarificarea unei astfel de probleme? Prin ICE Dunărea 4,4 miliarde de dolari au fost depozitați într-un fond centralizat la BRCE . În timpul dictaturii Ceaușescu au fost deturnate sume uriașe . Se mai păstrează în arhive adresa semnată de Sergiu Celac prin care se confirmă existența conturilor - adresă trimisă lui Vasile Voloseniuc ,director BRCE ? Care a fost concluzia senatorială cu referire la speță ? S-a interesat cineva de conturile din ... Liechtenstein ? Din surse aflăm că Banca Națională a Austriei a solicitat BRCE confirmarea PRIMIRII c unei sume de 50 de milioane de dolari ?!? De ce nu au intrat în BNR ? Care au fost concluziile PMT ? Cine și de ce le-a sistat investigațiile după ce li s-au plătit un sfert de milion de dolari ?
Domnule Lupuș , cu tot respectul , vă invit să observați că am sintetizat doar manevre din zona anilor 89,9o . Mai sunt încă 21 de ani !!! Suficienți pentru a acoperi afirmația - FOSTA SECURITATE DATOREAZA POPORULUI ROMAN , MILIARDE DE DOLARI !