România Liberă
Scenariul 3: Traian Băsescu rupe USL cu ajutorul UDMR şi-l pune pe Victor Ponta premier
Interesul subit pentru UDMR manifestat simultan atât de Victor Ponta, cât şi de Traian Băsescu este cât se poate de pragmatic. În paralel, enervarea PNL faţă de apetitul socialiştilor de a se alia cu maghiarii sugerează teama acestora de a fi abandonaţi de PSD. Potrivit lui Viorel Hrebenciuc, PSD strânge în jur de 38 la sută din voturile exprimate pe 9 decembrie, ceea ce ar putea însemna peste 40 la sută din mandatele parlamentare. Cu un astfel de scor, PSD poate guverna singur cu sprijinul UDMR, la fel cum a făcut Adrian Năstase în perioada 2000-2004. Cu o astfel de alianţă, Traian Băsescu este mai puţin ameninţat, fiindcă PNL va intra în opoziţie şi va fi nevoit să colaboreze cu PDL, iar Victor Ponta va deveni mult mai cooperant.
13 comments:
..O -ULA ! Viseaza milogii .ce drakului sa mai faca si ei!!
nu mai este nici un dubiu,i-l va numii pe ponta,i l va reevalua si i-l va urmarii pas cu pas,incepe circul si joaca de a soarecele si pisica.in final cred 70 la suta ca i-l vor suspenda pe base,ar trebuie sa evite suspendarea,i l numeste si i l lasa sa se compromita ca nu va putea onora promisiunile.va iesii scandal in usl cind incep numirile pentru functii in teritoriu,pretentiile si obligatiile sunt mari,de aici poate pleca ruperea usl.
Eu nu cred ca Ponta si Antonescu vor lasa treaba facuta pe jumatate.ARD-ul a fost rezolvat.Cei vreo 14procente,pentru ca mandate nu vor avea mai mult de atat.In conditiile altei legi nu ar fi atins pragul electoral si ar fi intrat in parlament doar USL.PPdd si cu ungurii.Acum este basescu la rand.Nu cred ca-si inchipuie cineva ca mesajul electoratului tradus din rezultatul votului este altul decat ca basescu si adunatura de mafioti care se dau de dreapta trebuie eliminati din viata politica.Dreapta este PNL iar stanga este PSD.Ce a facut PDL-ul pana acum nu are deloc a face cu liberalismul.Liberalism nu inseamna nici pe departe legea junglei pe care o promoveaza javrele astea.Nu mai conteaza ce vrea si ce face basescu.Electoratul ia taiat de pe lista si pe el si pe ARD(nici nu au scaune in parlament).Antonescu trebuie sa ajunga presedinte.Dupa acesta cele doua formatiuni se pot desparti si sa intre si viata politica romaneasca intr-un fagas firesc cu un pol de dreapta si unul de stanga.
....daaa nu-l vad pe domnul ..Parole!! intelectualul care a ARS-o cu Base de nici el nu mai stie numarul !!Ma asteptam la un discurs elevat si superalambicat despre ,,DESTEPTAREA POPORULUI "
PS. Don Alex sa nu intrati in depresie ! Treaba e pe drumul al bun..chiar daca dvs. nu pricepeti Vedeti ce spune socru' lu' socrate E FOARTE CORECT!!..
@Cezar
Dacă ți-e dor de eseurile politice ale d-lui Parolea le poți citi pe Facebook.
https://www.facebook.com/alexparoleamoga?fref=ts
@ maiag
mai nea,cine p.m. te crezi de ai indrazneala sa mai murdaresti acest blog cu comentarii infantile? poate ai de facut carnatii sau toba, poate ai nepotei ce vor sa mearga in oraselul copiilor sau poate ai de dat zapada din fata blocului? sunt activitati mult mai importante decat sa scri pe acest blog si sa plictisesti atata lume cu ineptiile tale. Revino-ti caci e timpul!
Uite asa, lumea "face politica pe marginea santului " si uita ca, parlamentarii, in ciuda votului de reducere de fapt sunt acum, aproape "dublu" fata de cifra referendumului, si ca, americanii, mai "destepti", la 300 de milioane au numai 535 de alesi iar noi, la 20 de miloane avem ... aproape "600", ... traiasca politicienii si ... "politica santului" ca ne faca sa uitam de ... vreme si vremuri si nea-devarurile de zi cu zi ...!!!.
@gheo
Un referendum pe probleme constituționale, asa cum le-a organizat Basescu in 2008-2009, este obligatoriu doar dacă este organizat pentru aprobarea sau respingerea unui proiect de lege adoptat de Parlament. Altfel rămîne o simplă consultare.
Legea e lege. Acum s-a aplicat Legea 35/2008, cea a votului uninominal, lege pe care a glorificat-o toată propaganda politica, civică și cetătenească.
@ gheo 12 decembrie 2012, 10:43 :
"Cantitatile" de parlamentari despre care vorbiti au fost folosite "cu frenezie" in perioada başineasca de campanie pentru reducere a Parlamentului Romaniei prin introducerea votului uninominal (cel care , in prezent , a avut rezultatele cunoscute) .
Populimea , imbatata cu vorbe de "telectualii lu' peşte" , "a pus botu' " , si-acuma se mira ca a iesit pe de-a-n-doaselea ...
Exemplul cu raportul parlamentari supra populatie din Americania si din tara noastra nu este bun pen'ca nu este corect . In Americania situatiunea sta cam asa :
://www.contrasens.com/2009/10/25/romania-are-mai-putini-parlamentari-decat-sua.html.
Pentru alte detalii , sau situatia din alte tari , va propun sa luati legatura cu dl. Goagal ...
Cit despre "votul de reducere a numarului de parlamentari" ... poa'c'ar trebui s-a lasam balta ... Stim cu totii cum fu cu acel referendum din 2009 ...
Ma abucur ca au castigat astia..dar sa ajungem la 25 de ministere...ex. ministerul mediului si altul al apelor, incepem deja bataia de joc !....de fapt e normal...clientela...important e sa vad pensia inapoi apoi.... sa faca BORS...cu tot neamul lor !
Putem spune orice, ca americanii or fi ..., ca altii ..., dar, in situatia in care se gaseste Roamania care scartie din toate incheieturile, mai ales financiar de unde de fapt incep si se termina toate, aproape 600 de parlamentari - adica marirea numarului acestora cu inca aproape 100 - cu toate cheltuielile "aferente si de lux" nu este un lucru de dorit mai ales in situatia - iar - in care clasa politica - demagogic, sfatuieste la "chibzuiala si economie", vreti sa spuneti ca, ... asta se incadreaza in spiritul acestor "sfaturi perverse" ???.
@gheo 12 decembrie 2012, 18:40 :
Am inteles ca v-am suparat ... dar nu am inteles de ce !
Eu nu am dat sfaturi ! Am spus ca exemplul folosit nu este cel mai fericit !
Si chiar daca ar fi fost un exemplu edificator tot nu ar fi avut nici un fel de relevanta .
Spun asta deoarece este absolut neproductiv sa critici efectele , fara a spune nimic despre cauza fenomenului ... Iar cauza fenomenului este LEGEA prin care se pot produce acele efecte .
Imi cer scuze daca este nevoie, nici nu poate fi vorba de suparare, este poate o rabufnire care nu are legatura cu dvs., este intradevar vorba despre efecte pe care se pare ca niciodata nu le luam in calcul "in fata alesilor", probabil invatati ca ... "sunt oameni destepti" iar majoritatea" romanilor nici nu iau in calcul "adevarul naucitor si/sau tulbure" care se ascunde "in spatele" clasei politice, in ziua in care vom invata sa-i intrebam cand vin la noi pentru "vot" de ce o lege sau "acea" lege e prost facuta si vor sti ca ii intrebam, s.a.m.d. ... , probabil ca se vor gandi de "doua ori", dar, la noi unde omul de rand ori nu participa la vot ori este manipulat mai mizerabil decat un copil de gradinita ... ziua aia este departe, deci, ... ne racorim pe net, sa aveti o zi buna.
Trimiteți un comentariu