marți, 4 decembrie 2012

In judetul Valcea vor fi mai multi alegatori pe liste decat la referendum


Numărul total al alegătorilor în circumscripţia electorală nr.40 Vâlcea este  de 341 596, la alegerile din 9 decembrie, potrivit Comunicatului din 27 noiembrie 2012 al Prefecturii Valcea.
Numărul total al alegătorilor în circumscripţia electorală nr.40 Vâlcea a fost de  341 241 la referendumul din iulie 2012, potrivit rezultatelor  publicate de BEC.
Din iulie pînă în prezent numarul alegătorilor a crescut cu 355

Comunicat de presă (I)

WRITTEN BY CRITERII.RO ON . POSTED IN VALCEA

Instituţia Prefectului Judeţul Vâlcea - Comunicat de presă (I)







Comunicat de presă 


1. Pentru buna desfăşurare şi organizare a alegerilor parlamentare şi în baza Programului calendaristic pentru realizarea activităţilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, până în prezent, Prefectul Judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU, a realizat următoarele acţiuni:

- Conform art. 18 alin.2 din Legea nr.35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, s-au delimitat secţiile de votare, avându-se în vedere dispoziţiile legii potrivit cărora, secţiile de votare se organizează astfel:
a.la localităţile cu o populaţie de peste 1500 de locuitori, o secţie de votare la 1000-2000 locuitori;
b.în localităţile cu o populaţie sub 1500 locuitori o singură secţie de votare;
c.au putut fi organizate  secţii de votare în satele sau grupele de sate cu o populaţie până la 1000 locuitori, situate la o distanţă mai mare de 3 km faţă de sediul secţiei de votare din reşedinţa unităţii administrativ-teritoriale.
Prefectul a procedat  la numerotarea secţiilor de votare şi aducerea la cunoştinţă publică, conform dispoziţiilor art.18 alin.3 din Legea nr.35/2008 cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere  dispoziţiile primarilor de delimitare a secţiilor de votare care au fost transmise în acest scop, conform  Programului calendaristic.
 - La data de 30 septembrie 2012, Preşedintele Tribunalului Vâlcea a desemnat cei trei judecători în Biroul electoral de circumscripţie nr.40 Vâlcea, prin tragere la sorţi, în conformitate cu art.16 alin.2 din Legea nr.35/2008 cu modificările şi completările ulterioare.
A doua zi după desemnare, aceştia au procedat la alegerea funcţiilor în biroul electoral, astfel:
- Preşedinte Biroul electoral- judecător Marina Emil;
- Locţiitor judecător- Vârgă Mariana;
- Membru- judecător Plăcintă Despina Maria.
Din partea Autorităţii Electorale Permanente, în Biroul electoral de circumscripţie  a fost desemnată doamna Amza Zăuleţ Elena coordonator Filiana Sud Vest Oltenia a Autorităţii Electorale Permanente.
       - În data de 2 octombrie 2012, Comisia tehnică judeţeană pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 şi Grupul tehnic au participat la videoconferinţa organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor pe tema organizării şi desfăşurării alegerilor.Cu acest prilej. Ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Mircea Duşa, a subliniat necesitarea respectării acţiunilor şi termenelor din programul calendaristic al alegerilor.
S-au făcut precizări :
- privind actualizarea listelor electorale permanente în conformitate cu dispoziţiile legale;
- s-a subliniat necesitatea asigurării unor locuri corespunzătoare pentru afişajul electoral, atribuţie exclusivă a primarilor unităţilor administrativ-teritoriale;
- respectarea legii pe întreaga perioadă a organizării alegerilor;
- stabilirea măsurilor pe linie de ordine şi siguranţă publică;
- cheltuirea banilor publici în conformitate cu dispoziţiile legale;
- s-a menţionat că cele 199 milioane lei destinate organizării alegerilor parlamentare au fost repartizate pe judeţe;
- În data de 2 octombrie 2012, Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor a comunicat Biroului electoral de circumscripţie nr.40 Vâlcea numărul minim de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor independente pentru fiecare colegiu uninominal;
- Prin Ordinul prefectului nr.685 din 08.10.2012, în circumscripţia electorală nr.40 Vâlcea, au fost numerotate un număr de 424 secţii de votare.
Conform dispoziţiilor art.18 alin.3 din Legea nr.35/2008 cu modificările şi completările ulterioare, la numerotarea sectiilor de votare   s-au avut în vedere actele administrative conţinând delimitarea şi sediul secţiilor de votare, acte emise de catre primarii unităţilor administrativ-teritoriale.
Prin afişare şi postare pe siteul Instituţiei Prefectului jud. Valcea, Biroul electoral de circumscripţie a adus la cunoştinţă publică numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente ale fiecărui colegiu uninominal, după cum urnează:
- Colegiul 1 Camera Deputaţilor - 60866 alegători;
- Colegiul 2 Camera Deputaţilor - 60050 alegători;
- Colegiul 3 Camera Deputaţilor - 50788 alegători;
- Colegiul 4 Camera Deputaţilor - 56023 alegători;
- Colegiul 5 Camera Deputaţilor - 58058 alegători;
- Colegiul 6 Camera Deputaţilor - 55811 alegători;
- Colegiul 1 Senat - 106811 alegători;
- Colegiul 2 Senat - 113869 alegători;
- Colegiul 3 Senat - 120916 alegători.
Numărul total al alegătorilor în circumscripţia electorală  nr.40 Vâlcea este  341 596.
Biroul Judeţean de administrare a bazelor de date privind evidenţa persoanei a comunicat Biroului electoral de circumscripţie nr.40 Vâlcea numărului minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor independente în fiecare