duminică, 2 decembrie 2012

Avocatul Poporului nu e un pisic care toarce pentru Base

 Traian Băsescu a transmis mesaje ferme despre instituția Avocatului Poporului,  se laudă oficiosul Evz. într-un promo prin care anunță publicarea unui interviu electoral, cu guvernatorul, în ediția din 03 11 2012.
Să vedem ce scrie mîine!

Pupinbăsescul Dan Andronic pune întrebări comandate.

Nu a fost numit un Avocat al Poporului independent. Cu toate acestea, reacţia de la Bruxelles nu este la fel de consistentă. De ce se întâmplă acest lucru?

Traian Băsescu:
 Instituţia Avocatului Poporului nu este singura pe care USL a atacat-o. Pentru ei Avocatul Poporului este important din perspectiva faptului că acesta este singurul care poate ataca ordonanţele de urgenţă emise de Guvern. Din acest motiv, ei au nevoie ca această funcţie să fie ocupată de un politician docil şi supus lor. Se pare că domnul Valer Dorneanu este, din acest punct de vedere, persoana ideală.
În ceea ce priveşte respectarea angajamentelor faţă de Comisia Europeană, vă asigur că vor fi necruţători în raportul MCV din ianuarie, cum, de alfel, vor fi şi faţă de blocarea accesului Justiţiei la anchetarea foştilor miniştri Borbely şi Dobre sau faţă de blocarea, de către Senat, a punerii în aplicare a hotărârii ICCJ care-l priveşte pe senatorul Mircea Diaconu. Ştiu bine cum lucrează această instituţie a UE şi este păcat că actuala Putere nu a înţeles că niciodată interesele de grup, de partid, nu pot fi aşezate deasupra Justiţiei.
Cum apreciaţi atacurile frecvente ale USL la instituţiile statului? Cel mai recent exemplu: Consiliul Naţional al Audiovizualului. 

Traian Băsescu:
 Aici este o poveste mai lungă, ce ţine de modul de a face politică. Dacă iau în considerare doar declaraţiile celor doi lideri maximi ai USL, domnii Victor Viorel Ponta şi Crin Antonescu, îmi dau seama că ei nu au evoluat faţă de modul în care gândea PSD în guvernarea 2000 – 2004. Şi ei cred că instituţii precum CCR, ICCJ, DNA, Parchetul General, CSM, ANI, SRI, SIE, Avocatul Poporului, CNA sau alte agenţii independente sunt anexe ale partidului aflat la guvernare.
Au, în acelaşi timp, o presiune extraordinară din organizaţiile teritoriale să pună aceste instituţii independente sub control politic, ceea ce este inadmisibil. Ne-am întoarce înapoi cu cel puţin opt ani din punct de vedere al consolidării instituţiilor statului. Ar fi un dezastru pentru România.


Citiţi mai mult: 
EVZ.ro