luni, 17 decembrie 2012

Intrarea UDMR la guvernare....doar s-a amînat!

Anunțatele discuții cu UDMR l-au ajutat pe Ponta să potolească  ambițiile a două entități politice concurențiale. Lui Băsescu i-a luat jucăria din mînă prin care ar fi putut să încropească o coaliție anti USL. Au fost temperate și pretențiile nejustificate ale unei părți din PNL, parte nu prea fericită de alianța politică dintre PNL și PSD.

Astăzi, Băsescu a înghițit porcul. Liberalii au avut cîștig de cauză prin necooptarea udemeriștilor la guvernare.
Amenințarea  liberalilor de aseară, cum că vor ieși de la guvernare dacă Kelemen Hunor intră în guvern, se va materializa peste ceva vreme, cel mai tîrziu după alegerile prezidențiale prin care Antonescu va ajunge la Cotroceni, dacă pînă atunci Crin mai rezistă în fruntea PNL. Ponta este parolist și-și va respecta cuvîntul dat lui Antonescu.
După acel moment USL își va înceta existența.
Cine va guverna România pînă la alegerile parlamentare următoare?
O coaliție din care nu va lipsi UDMR! 
Dacă viitorul președinte Antonescu se va implica, asemenea lui Băsescu, în aranjamente politice, cu siguranță vom avea o guvernare liberală din care nu va lipsi UDMR.
Dacă Ponta va convinge că este un premier bun, el va guverna, pînă la următoarele alegeri, cu o majoritatePSD+UDMR.



2 comments:

karadeniz spunea...

Guvernul lui Ponta nu va rezista patru ani. Cred că nici acest parlament nu va avea viață prea lungă.

acuvio spunea...

Mda, cineva a înghiţit şi porcul şi pisicuţul. Dar “Actul coabitării”, UDMR, UNPR, te fac să-ţi spui: Nici în vot negativ nu mai ai încredere! USL, astăzi ar mai fi obţinut 50% din voturi? :)