marți, 25 decembrie 2012

A tăcut Băsescu dar băsește presa germană

Acordul de coabitare semnat de Băsescu și Ponta a avut un singur efect pozitiv, respectiv constituirea fără turbulențe politice a guvernului legitim Ponta 2, în concordanță cu votul zdobitor, care a anihilat manevrele căpitanului, impunîndu-i un parcurs obligatoriu, întocmai ca la traversarea Strîmtorii Bosfor cu nava Biruința.  Acordul n-a fost decît un instrument de imagine prin care Băsescu și-a justificat față de sine, nu fată de opinia publică, inconsecvența și duplicitatea acțiunilor sale politice. 
Nici Ponta nu pune bază pe angajamentele lui Băsescu, dar, pragmatic, a intrat în jocul președintelui. Interesul său era să fie nominalizat din prima de Băsescu.
Pe ce a mizat Băsescu "în nimicnicia sa" cînd s-a  angajat că nu va avea dispute publice cu Ponta? Pe oficioasele din țară, Evz, Adevărul, B1 TV, și pe articolele plătite să toace mărunt guvernul Ponta în presa internațională, cu deosebire în cea germană.
Cine nu recunoaște puțul gîndirii în articolele apărute în Deutche Welle și în  „Frankfurt Allgemeine Zeitung”, reluate într-o revistă a presei tocmai de Adevărul?
Să-i intereseze atît de mult pe cititorii germani cine sunt  Liviu Dragnea și Relu Fenechiu? Nu cred! Articolele sunt comandate pentru cititorii din România, rapid informați de oficioase.
„Guvernul de penali, de sfertodocţi şi de incompetenţi pus pe picioare în toată splendoara sa de către Victor Ponta, scrie  Deutche Welle.
Un ziar de stînga din sudul Germaniei reia  acuzele cu fraudarea referendumuluii de către Dragnea și suspiciunile penale asupra lui Relu Fenechiu.
Marca preopagandei băsiste este și mai evidentă în „Frankfurt Allgemeine Zeitung”, care  consemnează că modificările Constituţiei pe care Ponta intenţionează să le opereze „ar slăbi ultimul bastion al statului de drept. Toate progresele realizate în ultimii opt ani ar fi răsturnate dintr-o singură lovitură”. 

„Tot ce trebuie făcut este o comparaţie între declaraţiile lui Ponta de acasă şi cele pe care le face în străinătate pentru a vedea pe ce se bazează cariera sa politică, pe înşelătorie şi trădare. Reforma constituţională pe care primul ministru a promis-o înainte de alegeri ar subjuga Curtea Constituţională parlamentului”, mai notează jurnaliştii germani de la FAZ.
Războiul băsist cu Tara continuă!


3 comments:

socru' lu' socrate spunea...

Concluzia "Războiul băsist cu Tara continuă!"este corecta si in acelasi timp dureroasa.
Eu sper ca domnul Ponta a inteles corect mesajul transmis de electorat prin votul din 9 decembrie.Nu stiu ce ar mai trebui sa faca poporul pentru ca o sumedenie de intelepti,in marea lor majoritate sinecuristi de aici si de aiurea sa inceteze sa-l mai catalogheze in fel si chip.Dupa ce poporul l-a trasformat pe Basescu cu sustinatorii lui in niste fantome politice (in cel mai democratic mod posibil),tu gasesti de cuviinta sa inchei cu acesta in ceas de noapte un pact de neagresiune...Hm!Daca Ponta era vioara intai in afacerea asta il aducea el pe conu' Base sa semneze actul,la palatul Victoria ziua in amiaza mare in fata camerelor de luat vederi.Faptul ca s-a dus pe furis prin lastaris la cutroceni si am aflat despre asta pe surse, cel mai posibil prin bunavointa cutroceanului nu ma duce la concluzia ca Ponta muta cu albele.
Daca totusi nu a inteles,eu incerc sa-i explic domnului Ponta impotriva a ce am votat pe 9 decembrie:
1.TRAIAN BASESCU
2.Pdl
3.Barosu,Reding si alti eurompuy care ne-au tratat in vara ca pe un popor de mana a patra.Deci poporul l-a mandatat pe Ponta in modul cel mai explicit prin votul din vara si prin cel din decembrie sa-l rada pe Basescu nu sa faca cu el tratate de coabitare.

Costachel spunea...

@ Lupus
Pentru ca sintem cuprinsi de febra sfintelor sarbatori ale nasterii Domnului,va rog domnule Lupus sa-mi permiteti sa fac abstractie de titlul postarii dv. si sa va doresc din suflet, dv. si tuturor celor care se exprima pe blogul dv. Craciun fericit, sanatate si liniste in suflete! Cu mult respect - Costachel!

gheo spunea...

... "bocu 1, bocu 2 / ponta 1, ponta 2, noi, tot-o luam ...", doar inconstientii, indiferentii ... de soarta lor, nu sunt constienti de "cat geamat si cat scremet" va trebui sa scoata Romania pentru a returna imprumuturile uriase "pricopsite de boc" si care au scadenta iar noi, ... vom fi iar pe locul doi !!!", asta-i viata, mama ei de viata !.