joi, 13 decembrie 2012

E bun Frunda la Justitie, NU UDMR la guvernare!

Sunt sigur că dacă de UDMR depindea formarea unei majorități guvernamentale, Kelemen ar fi fost cu bărcuța atașată la  vaporul lui Băsescu că...doar, nu-i așa, sunt din aceeași familie politică europeană. Așa s-a întîmplat în 2004, așa s-a întîmplat în 2009, așa a fost, în vară, la referendum.
Pe Ponta l-a prins dragostea de UDMR, abia după ce a aflat rezultatul alegerilor.Nu cred că din alte motive decît pentru a da bine pe lîngă popularul Baroso. Poate și pentru a mai reteza din trufia unor liberali ca Tăriceanu sau Orban, care nu se simt prea bine pe lîngă "neocomuniștii" social democrați.

In UDMR este un actual, dar nu și viitor, parlamentar care nu s-a simțit deloc bine într-o organizație maghiară cînd vasală, cînd șantajistă cu regimul Băsescu. Gyorgy Frunda, un eminent jurist și constituționalist, care și în actuala campanie electorală l-a tamponat pe Băsescu, a fost pedepsit de conaționalii săi și a ratat, la Tg Mureș, un nou mandat de senator. 
Cu sau fără susținerea UDMR, Frunda ar putea fi un bun ministru al Justiției în guvernul Ponta, mai ales că Pivniceru s-a mișcat destul de neconvingător în jungla parchetarilor și CSM-istelor. Frunda nu face parte din sistem și nu cred că botoasele de la CSM și-ar mai permite să facă politică băsistă, pontistă sau mafiotă.  

3 comments:

Anonim spunea...

DomnulFrunda ar putea fi un bun ministru al Justiției .

Anonim spunea...

CSM - politica mafiota clar.
Frunda pare un tip ok, dar sangele apa nu se face, asa ca nu mi se pare o optiune viabila.
Trebuie sa spunem clar, UDMR au interese clare antiromanaesti, nu e vorba de antisemitism ci de pragmatism.Eu nu acuz UDMR, in locul lor exact la fel asi proceda.Ba din contra, ii admir pentru patriotismul lor, ceea ce nu e cazul la politicienii romani, care sunt jalnici.

Unknown spunea...

Frunda ,da, ar putea fi un ministru al justitiei foarte bun.Nu inteleg de ce o eventuala numire a lui trebuie negociata cu UDMR.Frunda este un bun roman asa cum este si Arafat care a ajuns ministru fara sa aiba inapoia lui un partid sirian.