luni, 24 decembrie 2012

Trebuia un acord de coabitare pentru ca Basescu si alti politicieni sa invete regulile de bun simt,decenta si politete




5.  Codul de conduită generală
Părţile (Băsescu și Pontescu) vor îmbrăţişa reguli minimale de adresare respectuoasă, cu referire directă la funcţia partenerului şi la adresarea la plural. Ele se vor abţine în a încuraja abordări diferite la nivelul structurilor pe care le reprezintă şi vor sancţiona excesele şi ieşirile publice ale colegilor de partid sau angajaţilor care exced această regulă de comportament, bun simţ, decență şi politeţe.
Părţile se angajează, de asemenea, să evite expresiile dure, atacurile de orice fel. Ele se vor abţine de la expunerea publică a temelor nediscutate şi vor conveni termene concrete, asumându-şi celeritatea în discutarea temelor solicitate de o parte sau alta şi de formulare a unor răspunsuri şi poziţii. La expirarea termenelor limită convenite, abordarea publică a acestor teme şi lansarea lor în dezbatere este o opţiune deschisă.
Părţile convin să respecte cu stricteţe regulă de a nu expune public discuţiile oficiale şi a aduce în public exclusiv elementele convenite de ambele părţi sau temele asupra cărora nu s-a convenit şi a căror expunere în spaţiul public nu afectează interesele României.

4 comments:

Mihai spunea...

Pentru balcanici si prost crescuti DA trebuia.

gheo spunea...

Pare un lucru bun dar, dupa cum bine stiti ... ramane de vazut cat si cum va fi ... "respectat" pentruca la noi ... "ca la nimeni" !!!.

Lupus spunea...

Bine că a ținut acordul pînă s-a format noul guvern.
De acum încolo Băsescu merge doar pe barba lui Ponta.
Cînd s-o supăra pisoiul din Victoria adînc il va zgîria pe bătrînul președinte.

Mihai spunea...

Din pacate, decenta nu este apanajul mahalagiilor,mitocanilor si nesimtitilor.