sâmbătă, 1 decembrie 2012

O participare la vot egală cu cea de la locale ar....

Sigla UDMR în varianta Tg Mures

....coborî UDMR sub pragul electoral de 5% și n-ar mai avea dreptul să constituie grupuri parlamentare în cele 2 camere. Nu ar mai putea să facă și să desfacă alianțe parlamentare după intențiile lor autonomist-separatiste. Ar fi redusă la ceea ce este, de fapt și de drept, respectiv o organizație culturală a etnicilor maghiari din România.
La alegerile locale, vîrful de interes pentru alegătorii udemeriști, s-au înregistrat cca 500 000 voturi valabil exprimate pentru UDMR, dintr-un total de 10 500 000, ceea ce a reprezentat 4,77%., sub pragul electoral, valabil pentru alegerile parlamentare, potrivit Legii 35/2008.
La alegerile locale participarea la vot a fost de 56-57%.
Nu ar fi greu de atins și la parlamentare! 

6 comments:

Zor albastru spunea...

Etnia maghiara nu se deosebeste cu nimic de cea romana. Sunt oameni care au dreptatea in suflet, care tanjesc dupa bunastarea si siguranta familiei, care impart bucuriile si grijile cu vecinii si prietnii lor indifrent de nationalitate. Sunt aceiasi oameni harnici, care vor sa munceasca cinstit, sa respecte si sa fie respectati, sa traisaca intr-o lume in care valorile sa fie recunoscute si apreciate.La fel ca si noi romanii, maghiarii urasc minciuna, detesta hotia si mai ales isi iubesc conationalii si tara. Pentru toate disensiunile intre maghiari si romani, nu sunt de vina oamenii obisnuiti, neatinsi de viciile imbogatirii cu orice pret si prin orice mijloace, ci cei din fruntea lor care din ambitii prostesti si visuri de preamarire, calca apasat, cu ura si dispret peste toate legaturile, prieteniile si afinitatile, peste toate lucrurile adevarate, frumoase si trainice care s-au stabilit in timp, intre cele doua comunitati.INCA NU ESTE PREA TARZIU ca sa inteleaga deopotriva, ca pentru ai fii bine ROMANIEI, trebuie sa-si dea mana si aiba incredere unii in altii, aceleasi nazuinte si ROMANII si Maghiarii.

Lupus spunea...

livius

Cei din fruntea etniei sunt legitimați de votul oamenilor obișnuiți.Așa că mai ușor cu concordia dintre oamenii de rînd români și maghiari.

Zor albastru spunea...

Plano Lupus
Imi pare rau sa va contrazic.Ati luat pulsul maselor? Le-ati asacultat pasurile? Stiti ce-i dor sau ce le lipseste? Cred ca nu. Chestia cu ,,Cei din fruntea etniei sunt legitimați de votul oamenilor obișnuiți''nu tine.Ca si in partea romaneasca,si la etnicii maghiari faptul ca unii au fost mai isteti cu o secunda(din dorinta de parvenire sau ca asa au simtit) decat altii nu inseamna ca reprezinta interesele maselor. Sper ca nu aveti neclaritati privind modul cum sunt votati alesii? Sunt convins ca si ,,legitimatii'' lor ca si ai nostrii habar nu au de nevoile si de concordia dintre oamenii de rînd români și maghiari.De la Mos Ion Roata incoace, nimanui nu i-a pasat de talpa tarii.Asa ca...hmm...

Lupus spunea...

Livius
Ești un idealist!Degeaba ceri loialitate ungurilor! Ei se gîndesc tot laq Budapesta.

Nici romanii nu sunt mai breji la vot. Nu ei au votat presedinte pe un inculpat, cu dosar pe rol la ICCJ?

panait spunea...

Livius esti naiv.
Tu ai macar o singura tangenta cu etnia maghiara?
Ma refer la rude,prieteni sau cunostinte vechi (subliniez vechi) din aceasta etnie.
Tatal meu e nascut in Covasna(dintr-un oltean si o unguroaica),am o casa acolo (ambi bunici au decedat),sant prieten(am copilarit)cu prefectul actual al Covasnei (Codrin Munteanu).
Tot ce crezi tu in legatura cu maghiarimea e total fals.
Ei(unguri)daca nu facem ceva in privinta cresteri populatiei de nationalitate romana in alti 20 de ani ne vor asimila.
Cunosc cupluri mixte el maghiar ea moldoveanca cu copii dati la gradinite,scoli,licee cu limba maghiara.
Cunosc cupluri get-beget romane care se straduiesc sa invete si chiar vorbesc ei si copii lor maghiara de parca le-ar fi rusine cu romana(oare de ce???)
Toti dar toti maghiari vorbesc greu,prost si foarte rar romana si nu se strofoaca sa o invete corect.
Toti i-ti zambesc fatarnic crezand ca-ti fac un favor cand interactionezi cu ei dar dupa ce pleci i-ti trantesc o injuratura in maghiara.
Fiind mai credinciosi ca noi ei asculta ce le zic popii aia reformati care sant principalii agenti de influenta in zona si la randul lor se supun udmr-ului.
Chiar am avut o baba unguroaica fara mostenitori(barbatisu a murit in primul razboi si fisul in al doilea)si a dat casa biserici reformate cand a dat coltul.
Dar stiti care e problema?
Ei ne considera (venetici)pe noi romanii deoarece nici un singur roman de acolo nu are radacini mai vechi de 80-90 de ani fiind veniti din Olt si Moldova cei mai multi,in timp ce ei au stra,stra,strabuni de 200 de ani.
Inchei cu mentiunea ca doar la Covasna ma refer(desi cred ca la Harghita e cam la fel)si cer iertare daca am jignit pe cineva (adevarul supara intodeauna)

mos alecu spunea...

Aiasta , io , n-am s-o pot intelege niciodata : "...si cer iertare daca am jignit pe cineva..." cind îi vorba de a spune ceva despre unguri !!!
Da' ei si-or fi cerind scuze cind "dupa ce pleci i-ti trantesc o injuratura in maghiara." ???

Cit despre parerile (?) lui Livius (mama !!!... ce nume care ar arata ca "de la Rim se trage"...) ...
Cind Lupu S spuse ca reprezentantii etniei (oare de ce numai pentru ei se permite alegerea pe criterii etnice ?) deci ca reprezentantii etniei sint alesi de catre acei "oameni obisnuiti" , s-a raspuns ca acei alegatori sint "cei mai buni dintre paminteni" si cei mai iubitori de romanimea din Transilvania .
Bun ! Sa iasa acum si sa spuna NU (printr-un vot postat pe "alta patratica") celor care , candidati fiind , vor :
- autonomie a tot ceea ce inseamna ungurime in Romania ;
- desfiintarea statului (unitar) roman ;
- tara sa fie o adunatura de sate, comune si orase cu autonomie deplina in luarea oricaror decizii ;
- banii din impozitele platite de unguri sa fie folositi in localitatile lor , dar , la neajungere , celelalte localitati sa le asigure necesarul ;
- etc . pe aceeasi partitura .
Daca ei (acei oameni obisnuiti) pun stampila pe "patratica" celor care vor cele spuse mai sus ... inseamna ca sint de acord cu cele spuse/cerute (in numele lor) de candidatii respectivi ...