marți, 2 octombrie 2012

SUA sugerează că e liber la referendum și alegeri pentru înlăturarea președintelui nepopular

Filip pe vremea îmbrobodelii băsiste
În răspunsul dat recent, într-o conferință de presă, la o intrebare punctuală despre Romania, Philip Gordon, adjunct al secretarului de stat al SUA, cel care a fost la București în timpul crizei din vară, a spus: 
”În mod clar, continuăm să urmărim România foarte strâns. Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie respectată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească”
„...cred că este probabil corect să afirm că România a câştigat credibilitate în ochii Statelor Unite, cred că şi în ochii partenerilor europeni, prin respectarea statului de drept, chiar şi atunci când aceasta contravenea intereselor pe termen scurt ale celor care deţineau puterea în acea perioadă tranzitorie. Cred că acesta este un semn al unei democraţii mature şi cred că este un lucru foarte pozitiv"

1 comments:

Zor albastru spunea...

@maiag
...nimic nimic...?