miercuri, 24 octombrie 2012

Avocatul apelat cu „dobitocule” vrea să lase președinții fără imunitate penală

De 8 ani de zile, de cînd Daniel Morar a aplicat greșit, cu de la sine putere, o prevedere constituțională referitoare la imunitatea parlamentarilor și a președintelui, nimeni nu a sesizat Curtea Constituțională să se pronunțe dacă interpretarea art.. 84 alin (2) și 72 alin (1) dată de procurori în cazul Flota și în alte plîngeri penale împotriva lui Băsescu, în sensul că președintele s-ar bucura de imunitate penală totală pe timpul mandatului, este constituțională.
Nu este permis organelor de cercetare penală și nici instanțelor judecătorești să interpreteze Constituția, tot așa cum Curtea Constituțională nu se poate pronunța în legătură cu legalitatea actelor juridice supuse verificării, atribut exclusiv al instanțelor judecătorești
Cei din opoziția lui Băsescu se lamentează de 8 ani în legătură cu rezoluțiile date de procurori, în cauzele ce-l privesc pe Băsescu, dar nu au făcut nimic pentru a supune speța în atenția Curții Constituționale.
S-a ajuns pînă acolo încît și ANI a încetat verificările impotriva lui Băsescu, invocînd aceeași imunitate a președintelui.
De cînd DNA și ANI au ajuns să interpreteze Constituția? In ce stat suntem?
Spre deosebire de aparatul tehnic al Administrației prezidențiale, uneori, în momente decisive, cei din noua generație a partidelor care acum compun USL au dovedit atîta indolență și incompetență în aplicarea legislației care privește funcționarea instituțiilor statului de drept încît și-au meritat soarta de a fi fost persiflați și ținuți în opoziție de Băsescu. Așa s-a format guvernul Tăriceanu în 2004, așa s-au pierdut alegerile generale din 2008 și cele prezidențiale din 2009, așa s-a pierdut recentul referendum de demitere a lui Băsescu. Nu CCR și Comisia Europeană sunt vinovate de eșuarea referendumului ci propria incompetență a USL. N-a fost în stare să să modifice coerent o singură frază din legea referendumului în așa fel încît să elimine pragul de participare.
Abia acum, avocatul Chitic din București, cel care a formulat o plîngere penală impotriva lui Băsescu, pentru insultă și lovire, poate merge spre calea constituțională, după ce a primit o rezoluție de la Parchet prin care este înștiințat că lui Băsescu i s-a dat NUP pentru că are imunitate penală pe timpul mandatului.
Procurorul își permite și să adauge la lege, dispunînd suspendarea cercetării cauzei pînă după încetarea mandatului lui Băsescu.
Avocatul Chitic anunță în Lumea justiției că va ataca rezoluțiala procurorului Zlata Gabriela  mai întîi la procurorul ierarhic superior, în temeiul art 278  C.p.p, iar apoi, în fața unei previzibile confirmări a soluției de către Procurorul General interimar Morar, in temeiul aceluiași  art. 278 C.p.p, la instanță. Instanța poate cere Curții Constituționale să se pronunțe dacă interpretarea dată de procurori imunității penale a președintelui  în alte situații decît cele care se refera la   voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului este in spiritul  articolelor 84 alin (2), 72 alin (1) și 96 din Constituție .
Cei interesați pot citi argumentele juridice ale avocatului în Lumea justiției

10 comments:

Robert Horvath spunea...

INCALCAREA CONSTITUTIEI SI IESIREA DIN EUROPA !
In toate democratiile din lume parlamentarii si conducatorii alesi inclusiv
presedintele se bucura de imunitate. Din nou faci pe smecherul.
Pentru a incepe un proces penal .....trebuie ridicata aceasta imunitate si curtile constitutionale terbuie sa analizeze cazul. Cu alte cuvinte domnule
conducator de planoare....lasa-te de meseria de specialist in legi.
Sunt doua posibilitati. Sau nu te pricepi fiind de un iliterat ....sau incerci o noua diversiune. Planul este clar.....iesirea din lumea civilizata unde legile sunt legi si nu este loc de tocmeala.

Lupus spunea...

Robert
Stai jos!!!
Constituția nu e un scenariu de film ca să poți pricepe și tu ceva, ceva!
In statele democrate parlamentarii și președinții au imunitate pentru opiniile si votul lor nu și pentru faptele penale care n-au legatură cu exercitarea funcției publice.
Acesta este și spiritul Constituției noastre care se aplică în cazul parlamentarilor.

Robert Horvath spunea...

@ Lupus
Stai jos !
Da-mi un caz in care un presedinte de tara democratica sau de alt fel este condamnat in timpul exercitarii functiei. Smecheria ta bate la ochi. Pana acum
ataca-i pe dusmanii comunistilor.......Acum cu terminarea liberalilor ataci legea fundamentala a tarii. Te-am citit. Cineva a-ti da tema......si tu o ametesti dupa convenienta.

Lupus spunea...

Ex-presedintele israelian Moshe Katsav, condamnat la 7 ani inchisoare pentru viol.
A fost nevoit să demisioneze mai întîi.

gheo spunea...

Da, pentruca se stia vinovat, pe ai nostrii ... nici cu probele si actele in fata nu-i putem convinge sa-si recunoasca vinovatia, poate vreti sa ... vorbiti putin si despre "calitatea umana a ...oamenilor despre care putem vorbi", nu e cazul la, ai "nostrii" ! iar constitutia ... o ... "sarada plina de articole, alineate ..., pentru stiinta fraierilor" care nu conduc Romania pentruca cei care o conduc ... stiu ca nu se refera nimic la ei din aceasta "sarada" !, ei au, propria lor "constitutie" care nu are nimic de-a face cu ..."constiinta" si apartenenta la o natiune !.

gheo spunea...

... si, potrivit art.72, al. 3), ... este inutil de mentionat probabil ca, ... nu vor fi prinsi niciodata in pozitia de ... "infractiune flagranta" ... de ce ?, iar este inutil, traim in "Romania" unde, legile in general sunt pentru "prosti" iar pentru "ceilalti !" ... devin subit "neconstitutionale " iar "imunitatea pentru opiniile politice si pentru vot" a fost transformata intro "imunitate generalizata" pentru orice, oricand si oriunde" pentru o sumedenie de "puslamale" si, unde si care este diferenta intre "imunitatea fostilor activiti pcr si a ... actualelor puslamale ?".

Robert Horvath spunea...

@ URMARESTE SCRISOAREA CATRE SERVICIILE ROMANESTI. UN SPION AL
RUSIEI INFILTRAT PRINTRE MILITARII ROMANI !

Lupus spunea...

@Robert
Faci și tu ce știi mai bine!
Umbli cu pîra și cu delațiunea!!!
ADIOOOO!!!

Robert Horvath spunea...

VOCEA RUSIEI PE BLOGURILE MILITARE
Fragment
Pe data de 24 Iulie acest individ comenteaza
"Vorbesti despre național comuniști ca si cînd ar fi ceva de ocară." El lauda
fara menajamente pe Putin laudand pe agentul rus Marga.
Sub pretextul unor sfaturi juridice instiga prin editoriale zilnice pe militari in rezerva
si activi impotriva statului roman si constitutiei . Absolut toate editorialele
urmaresc punct cu punct Vocea Rusiei.
De exemplu Imediat ce Vocea Rusiei vorbeste de tradarea lui Basescu de catre servicii pe blogul cu pricina apare editorialul agresiv
"Mona Pivniceru pune lesa pe SRI! "
„Lovitura in plex pentru ofiterii Serviciului Roman de Informatii specializati in misiunile operative de filaj si interceptari telefonice sau ambientale.
Acest individ la ordin cere modificarea Legii nr. 51/ 1991 privind siguranta nationala a Romaniei, a Legii nr. 14/ 1992 privind organizarea si functionarea SRI si a Legii nr. 535 /2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. Pivniceru poate stopa astfel 60 la suta din operatiunile de urmarire ale SRI....

Infiltrarea in randurile militarilor si propaganda zilnica impotriva aliatilor NATO
trebuie monitprizata cu atentie. Aici nu este vorba de libertatea de expresie ci
de o infiltrare organizata in randul militarilor a cel putin 7 bloguri cu o agenda similara . Scopul evident este reintroducerea Romaniei in spatiul de influenta rusesc/

Lupus spunea...

He,He,HEEEEE !!!
Ce se pricepe honvedul să compună note informative!!!!
Cui le trimiti? La CIA sau la AVO?
Ești un păcălici!

Robert, asta e ultima postare care îți mai apare.Am lăsat-o ca să vadă și cititorii cît de josnic poate să fie un românofob.