miercuri, 3 octombrie 2012

Posibilul viitor procuror general al României.

Procurorul Viorica Stoica din cadrul Parchetului ICCJ, Sectia de Urmarire penala si criminalistica a confirmat pentru Lumeajustitiei.ro ca si-a depus pe 3.10.2012, candidatura pentru functia de procuror general al Parchetului instantei supreme
 Pentru cei care au uitat cine e procuroarea Viorica Stoica trebuie reamintit că ea este cea care a avut curajul sa se prezinte la portile Cotrocenilor pentru a-l audia pe Traian Basescu in dosarul ”Fraudarea alegerilor”, in 2005.
 Procuroarea a fost acuzata de Ilie Botos, fost procuror general,  ca si-ar fi depasit atributiile cand a cerut la Cancelarie, prin consilierul prezidential de atunci Renate Weber, sa-l audieze pe Basescu, la Cotroceni, motiv pentru care i-a și luat dosarul.
Declarația doamnei Stoica:
 „Am parcurs toate gradele profesionale. Am facut fata de aceasta profesie o pasiune si am aplicat legea in litera si spiritul ei, considerand procedura penala „Biblia magistratului”. Profesia mea s-a conturat in jurul articolului 202 C.pr pen: procurorul trebuie sa adune probe atat in favoarea, cat si in defavoarea invinuitului sau a inculpatului, in vederea lamuririi cauzei sub toate aspectele ei. Nu sunt de acord cu ideea potrivit careia invinuitul sau inculpatul trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia la instanta, acest aspect intrand in atributia procurorului care are un rol esential in acest sens. Am indraznit sa-mi depun candidatura la functia suprema in conducerea Ministerului Public, intrucat cred ca pot indeplini sperantele si altor colegi, care asemenea mie isi iubesc profesia si concep o justitie corecta si echilibrata in aceasta tara”.

6 comments:

gheo spunea...

Intrebarea este ... a fost acuzata pe drept sau ... pe nedrept de "botos" ??? ..., ati face meseria iti poate aduce o ... acuza sau,. a sta in "stare latenta" iti poate aduce o ... promovare !!!.

maiag spunea...

cum dracu gasesc astea tot magistrati care au avut conflict sau tangentza antibasescu?poate dupa ce se intoarce bufnitza de la bruxel see treaba,pivnitza asta special a fost racolata ca ministru ca sa gaseasca pe cineva sa faca jocul puscariabililor,disperare mare daca se ajunge pina acolo incit sa faca o lege de gartiere cu dedicatie,cum comentati asta?

alex parolea-moga spunea...

Dacă cineva poate proba COERENTA în Romania după 89 eu plec în Laponia și după un stagiu , mă întorc Moș Crăciun .

Magistrați , politicieni , miniștri , prefecți,președinți de consilii județene , toți deținătorii unor demnități sunt vinovați in corpore pentru răul imens provocat țării .Includeți în enumerare și pe cei trei președinți . Vă propun să priviți în trei zone diferite din țară gospodăriile celor care trăiesc zi de zi acolo ... Priviți Romania ăn ansamblul regional al vecinilor ei ... Veți înțelege că omul sfințește locul . Între praf și pulbere și un progres vizibil este cale lungă oameni buni . Relele Orientului au rădăcini adânci , la umbra Balcanilor - lenea , hoția , superficialul , turnătoria , delațiunea , ambițiile nesocotite și-au devoalat material consecințele . Un MAGISTRAT ar trebui să fie un reper pentru mulțime nu un ,,nea pantilică,,de la CSM , un ministru - un munte de inteligență,integritate și potență , un prefect - primul într-o bucată de țară purtător de speranță și încredere pentru conduși iar un președinte , un unicat ! Un președinte este istorie , este prezent și viitor . - UN PRESEDINTE, TOTDEAUNA TREBUIE SA FIE PRESEDINTE !!!

Zor albastru spunea...

@maiag
mai nea,ca sa dormi linistit o sa-l puna pe morar.Daca ai vreo propunere in afara de kovesi, zi-o repde s-o ia astia in calcul.

maiag spunea...

alupus-zii tu unul mai bun,nu vezi ca toti care au pus cerere sunt cu probleme ?daca au kk la fund de ce nu stau in banca lor?pe cei 2 nu prea ai ce sa le reprosezi,sunt spaima puscariabililor.

Lupus spunea...

@magay
sunt slugi băsiste, fac parte din mafia băsistă.