luni, 29 octombrie 2012

Băsescu a discreditat și gradul de general

 Pe timp de pace, în 9 ani, președintele Băsescu a acordat 715 grade de general, dezvăluie Adrian Ursu pe Antena 3. Nu rezultă dacă în statistica prezentată sunt numai avansările de la gradul de colonel.
Este și acesta un indicator care demonstrază modul în care un șef de stat cu bube-n cap,  temător de soarta lui, se înconjoară de oameni docili din instituțiile de forță ale statului pe care-i mituiește cu funcții și distincții ale statului. Aceste instituții, alături de conducerile care coordonează Parchetele și Instanțele, sunt  contrapuse principalelor instituții ale statului de drept  și folosite pentru intimidarea contestatarilor. S-a văzut cum s-au mobilizat, în țară și în străinătate, pentru salvarea protectorului în timpul suspendării și referendumului pentru demitere.Nici acum nu s-au poltolit. Incă speră să-l ducă pe Băsescu pînă la terminarea mandatului.
Repartiția generalilor pe căprării:
MApN -    478 de generali
SRI      -     68 de generali
SPP     -      32 de generali
MAI    -    137 de generali
.......................................
TOTAL=  715 GENERALI
Trebuie adăugați generalii de la SIE pe care realizatorul Antena 3 nu a avut cum să-i cuantifice.
Ce ar putea să facă domnul Dobrițoiu decît să numere și dînsul tresele generalilor.

7 comments:

alex parolea-moga spunea...

,,...Ia de la Băsescu , ia de la Băsescu ...!,,

Adăugați patru mii de numiri de magistrați- procurori și judecători și tabloul este complet . A făcut Ceaușescu așa ceva ? Nici pomeneală .Discutăm de meritrocrație ? Să fim serioși ... ,,nu e bine domnule chestor , nu e bine ...,, Dincolo de avansările jenante, căci revoltătoare nu pot fi ,stau fărădelegile celui care împarte astfel de onoruri fără onoare cu arginți din împrumuturi pe care ,,gloata ineptă,,va trebui să le returneze . S-a rușinat un singur galonat din cei 715 ??? S-a sesizat o singură instanță morală din armată , servicii , mai ? Ticăloșia este cu atât mai accentuată cu cât ăn substratul avansarilor există un troc .Cu siguranță și unii și ceilalți s-au înșelat . Și pentru că toate acestea sunt suportate de Popor , ei bine , Poporul va impune revizuirea sistemului de pensii care este nesustenabil impunând o grilă de 1 la 6 pentru a lichida meschinăriile , mizeriile și raptul .

Lupus spunea...

@alex
Acesta este mecanismul de poliție politică de intimidarea a oponenților și de apărare a mafiei politice instituționalizate.
Uitați-vă cum își pierd timpul organele de cercetare penală, parchete și poliție, cu anchetarea sătenilor care s-au prezentat la referendum și cum sunt lăsate în nelucrare numeroasele sesizări cu privire la corupția celor din anturajul lui Băsescu.
Cînd un guvern nu este în stare să administreze țara astfel încît să poată plăti pensiile sunt semnale că acel guvern este incompetent și trebuie să plece.
Actuala Lege 263/2010, a sistemului unitar de pensii, stabileste cuantumuri de pensie proporționale cu contribuția fiecăruia la fondul de pensii.

alex parolea-moga spunea...

Domnule Lupuș ,

Și eu stau la țară , iubesc și venerez pământul și am bătături în palmă . Citesc noaptea pe Kafka , dimineața , atât cât pot sunt printre animale , înainte de odihnă mă întîlnesc cu Esenin și superbele sale versuri ... apoi âmi aduc aminte de I G Duca și de cămașa lui cârpită - și el PRIM MINISTRU - și pun mâna pe furcă deși n-am fost o singură secundă predispus violenței ...Imbecilii care sunt întâmplător și temporar în posturi de decizii să ia aminte că ȚARA și POPORUL nu sunt jucăriile din cârciumile de fițe , acolo unde și-au făcut vechimea printre tute , alcool și droguri , spre a ocârmui o nație . Este vremea ca domnii galonați să-și aducă aminte cine a ucis O MIE DE OAMENI și a rănit PATRU MII ăn decembrie 89 - nevinovați ... plini de speranță , cu vise traduse ăn libertate , egalitate , fraternitate ... ADEVARUL nu face casă nici cu javrele , nici cu oamenii mici , nici cu trădarea și opresiunea .

maiag spunea...

ce dracu sa faca cu atitia ghenerali?sunt recompense politice sau inchderea gurii[in loc de fermoar],la o adica nici daca-i pui comandanti de plutoane si nu ai functii pentru toti.noroc ca sunt onorifice ca daca ar fii si cu bani ar fii mare inghesuiala.am avut un coleg care era sergent cu diagonala in 68,o mare perioada politruc[majoritatea timpului],a iesit la pensie lt col si anul trecut l-a facut oprea general fiind la asociatia pensionarilor din garnizaoana si a sustinut unper,pe linga el au mai fost avansati in acelasi timp 11 ofiteri,multi facuti colonei din maiori,sa fie sanatosi,ma amuza cind ies prin parc si se aduna la cite un colt de strada si vorbesc tare sa auda lumea cine au fost ei.Niste parveniti,

Skywalker spunea...

Am urmarit pe youtube parada militara a Rusiei din 9 mai 2012, la tribuna oficiala nu am vazut mai mult de 20-30 generali si pentru Dumnezeu este vorba de Rusia.
General de SPP dracu a mai auzit asa ceva oare cand apare general de gradina botanica sau general forestier?

Anonim spunea...

@unk
lasa bre ca jumatate erau maresali...dar la valoarea lor e chiar pe bune!

gheo spunea...

... pai ... la atatia generali, ar trebui "reanfiintata" armata "epocii de aur de 350 000 de militari, daca dau statul in judecata pentruca sunt lipsiti de obiectul muncii ... "comanda", chiar, oare cati dintre ei au cunostiinta despre definitia "liniei de mira" !!!, ca de restul, "esentialul"...