luni, 15 octombrie 2012

90 de ani de la încoronarea lui Ferdinand I peste ardeleni

15 oct.1922 la Alba Iulia
La 15 octombrie 1922 regele Ferdinand și regina Maria au fost încoronați ca regi peste toți românii la Catedrala din Alba Iulia
 Iată imagini de arhivă:

Astăzi, după 90 de ani,  principesa Margareta și principele Nicolae, în absența regelui Mihai, au sosit cu trenul regal în gara Alba Iulia, reconstituind drumul parcurs în 1922 de Ferdinand și Maria.
Fanfara a intonat pe peronul gării Imnul României, republică, și Imnul  regal.

11 comments:

maiag spunea...

fanfaronada propagandistica ,fara sa trezeasca nostalgii,romanii nu mai stiu istorie,lumea s-a schimbat,regele a devenit istorie si romanii nu mai accepta o reintoarcere pe viatza a unei dinastii de bilbiiti si handicapati numai ca au origina nobila[ce o insemna asta chiar nu stiu]

Robert Horvath spunea...

@ Romanii prefera dinastia lui ...escu si au ajuns unde au ajuns.
In fond fiecare popor are conducatorii care ai merita. Am sperat ca romanii
merita ceva mai bun...

Robert Horvath spunea...

Regii au disparut. Acum avem cezarui de mahala putind a palinca proasta.
Am crezut ca mai jos si in fund de curte nu se poate. M-am inselat amarnic.

Robert Horvath spunea...

Lupus
M-ai intrebat ce am mai facut. Am desfintat blogul BIBLIOTERU.
Libertatea te expresie nu este pentru jihadisti, teroristi, xenofobi etc.
L-am cantat unde trebuie . Aceste specimene trebuie izolate si trimese
la lada cu gunoi.

Robert Horvath spunea...

REFORMA CLASEI POLITICE !!!!!
De la Brătianu la Becali, de la Maniu la DD !



Vremurile cu adevărat interesante vor începe după alegerile din 9 decembrie.

PARLAMENTUL MANELIST REFORMAT...

Gigi Becali ar putea conduce Comisia pentru Finanțe-Bănci, Dan Diaconescu ar fi potrivit la Economie și Privatizare, Pavelescu la Statut și Anti-Traseism, Miky Șpagă la Cercetarea Abuzurilor.

CEZAR spunea...

Crampeie din ..viata de peste ocean!!!
Valurile Atlanticului se izbesc inspumate de coastele Americii...un ecou razbate din spuma alba ce este aruncata pe tarm..RH+ e un dobitoc..daaaa un dobitoc ...un dobitoc,,, un dob.....
!!
Prin fata I.C.R . trece zgribulit ,cu luleaua in
gura ,sapca pi cap si gulerul ridicat ala Alain Delon, batranul spion (crede el) tradator de tara RH+ si cugeta amar....vaaai,a disparut drapelul stilizat, sub forma de falus tricolor - acum flutura obraznic si mandru,adevaratul tricolor romanesc , aidoma mandrului si frmuosului drapel american ! Au disparut si scheletii si picturile cu femei in -ula goala....vai !!
Oare - se intreaba nelinistit - profesorul universitar doctor Marga(obligatoriu omul rusilor dupe mintea lui) imi va deschide si mie usa la o maslina , o tuica fiarta si o sarma?
Grea intrebare -isi raspunde RH+ si pleaca tarsind pantofii scalciati (originali -Clujeana) cu gandul de a merge la ..imparatul Japan!!

gheo spunea...

... oare "originea nobila" nu se trage tot din "adam si eva" ...? , ar fi bine de stiut cu ce am putea sa ne "pericopsim din ... nou !.

gheo spunea...

...manipulatorii astia parsivi le la "tv" ni-l baga iar pe gat pe "principele dudau" - un molau - care nu ar fi recunoscut nici de 1 % dintre romani, oare de ce naiba nu pricep "zarzavagii" astia de regalisti si "tv-isti" chestia asta ?.

Lupus spunea...

@gheo
In acest post nu se contrapun monarhia și republica. Se aniversează un eveniment important din istoria românilor.
După Tratatul de la Trianon, semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial, încoronarea de la Alba Iulia semnifică trecerea de fapt a Transilvaniei sub administrația României.De aceea regelui Ferdinand i se mai spune și Intregitorul.
Pînă în anul 1947 România nu a fost niciodată republică.

mos alecu spunea...

@Lupuș 16 octombrie 2012, 11:53 :
La : "Pînă în anul 1947 România nu a fost niciodată republică. " . Ce e Aceea REPUBLICA ?

Cind domnitorii erau ALESI de (rudimentele de) parlamente , ce era ?

Daca Ferdy nu era (intimplator) pe tron (interesanta folosirea , de catre romani , a aceleiasi denumiri si pentru definirea altui "obect" ...) , deci daca Ferdy nu era pe tron nu se mai facea unirea ; nu se gasea altcineva care sa participe la operatiune de "predare-primire" a comenzii ?


gheo spunea...

Imi cer scuze dar nu cred ca are ceva una cu alta ci ... cu "reprezentarea" !!!, nu stiu ..., sper ca nu sunt unii care, cred ca fara ... "regii nemti", romania ar fi inca organizata pe "plase sau triburi" ??? ... , ce ne-a adus in plus printul neamt fata de domnitorul cuza ?, sau, poate ca da, a iesit la iveala adevarul ca suntem o natie de "prosti care isi tradeazsa la nesfarsit proprii conducatori" si trebuie sa vine "alul" din alt natie "sa puna saua pe noi" ???