vineri, 12 octombrie 2012

Intențiile de vot după scandalul Oltchim

Sondaj CCSB, finalizat pe 04 10 2012, astfel încît măsoară intențiile de vot după scandalul Diaconescu -Oltchim. USL nu a pierdut în intențiile de vot, comparativ cu începutul lunii septembrie.
PPDD staționează.
Sondajul a fost prezentat joi seara de A3 în Sinteza Zilei

USL-      62%
ARD-     16%
PPDD -  12%
UDMR-   4%

Din păcate, intențiile de participare la vot sunt reduse.

-Participă la vot  -  53%
-Nu participă      -  31%
-Plecați din țară   - 16%

8 comments:

alex parolea-moga spunea...

Nu e bine domnule Gâdea , nu e bine ... nu de sondaje și nici de intenții de participare la vot avem nevoie . Contracte clare între candidați și alegători , proiecte , asumări de responsabilități , criterii de promovare bazate pe meritrocrație ...
Militați contra statului care duce în spate milioane de asistați sociali , zeci de mii de hoți , devalizatori prin incompetență și intenție , militați împotriva clanurilor partinice , împotriva celor care și-au împărțit România în feude , împotriva ticăloșiei și a trădării , ămpotriva ticăloșilor și a trădătorilor .

tigri2 spunea...

Daca acest sondaj a fost comandat de A3 ,apoi domnule "inlocuitor" al lui Horwath,lasa-ne in pace.

CEZAR spunea...

Stai un picut ca vine si nea ...jiji cu jestrea lui (milioanele de euroi + galeriile +2 %) ARD cam ard e gazul de pomana !!Ce sa mai vorbesc de domnul DDDD tatal tuturor tampitilor din Ro!!

Flit spunea...

Nu aveti sondajul OTV?

Lupus spunea...

@alex
Nu e de vină Gâdea. Nu ziariştii fac politică ci electoratul. Se vede treaba că jumătate din electoratul român este pasiv, lipsit de spirit civic şi needucat, indiferent la treburile societăţii.
Un electorat iresponsabil, dispus să accepte ce hotărăsc altii în locul său, aşa cum s-a întîmplat cu ardelenii la referendum care au ascultat de sfaturile extremistului ungur Orban. Numai aş acced în politică grupări politice nesemnificative, antisistem sau chiar antinaţionale.
La o participare de peste 60% UDMR nici n-ar reuşi să treacă de pragul de 5%. Românii nu înţeleg acest lucru.
Presa arată cu degetul spre corupţi dar corupţia este combătută doar de un sistem judiciar corect. Al nostru este atît de politizat şi de dependent de mafia instituţionalizată încît îşi permite să fie el însuşi corupt dacă coruptul sub patronajul căruia se află i-o cere.

alex parolea-moga spunea...

De acord Lupuș dar de la emisiunea - față în față Gădea - Ungureanu , cu primul s-a întîmplat ceva . Frustrarea generată de eșec i-a modificat vizibil comportamentul , o răutate nestăpînită accentuată de patimă îl coboară nu-l ridică . Cât privește votul și participarea este bine de știut că sunt mulți dintre cei care , respectând dreptul constituțional , sunt șicanați cotidian de procurori și polițiști în deplasările rurale cu previzibile consecințe. Nu le plâng de milă celor care au săvârșit infracțiuni - vot multiplu , le plâng de milă celor care plătesc nevinovați . USL s-a angajat public că-i va apăra ... chiar pe Antena 3 . Cât despre spiritul civic ! Există în România o Agoră unde se dezbat problemele societății? Există o școală unde aprofundăm Educația Cetățenească , există un Blog în care parte din educați să nu derapeze în vulg și injurii ? Virtual , pricepuții , mintoșii , interesații au purces la altfel de locuri de dezbatere - nota bene - dar , onorantă ar fi o luptă prin argumente , cu susținere nu neapărat academică , însă obligatoriu morală ,mai ales când, în majoritate, avem pensii care trec de mia de dolari ... Între CULTUL MUNCII și pomeni sociale există o diferență numită - altitudine - la care nu se ajunge ... întîmplător .

mos alecu spunea...

Pina una-alta ... cititi , si dati-i dreptate :
://www.constantingheorghe.blogspot.ro/

//legestart.ro/Decizia-784-2012-Decizie-asupra-sesizarii-neconstitutionalitate-dispozitiilor-art-2-lit-e-art-3-art-18-art-19-Legea-cooperarea-intre-Parlament-Guvern-domeniul-afaceril-%28NjE0NTI1%29.htm

alex parolea-moga spunea...

moș alecu ,
cu mulțumiri , am citit ,am recitit și pot spune că este peste așteptări - conținutul ,abordarea , logica dau excelența lecturii - o analiză fără tumult verbal - punct ochit , punct lovit .