sâmbătă, 20 octombrie 2012

Mona Pivniceru pune lesa pe SRI!

In contextul scandalului publicării în presă a  interceptărilor discuțiilor telefonice dintre seful ANAF și fauna politică portocalie, în frunte cu cel care încă se agață de o funcție din care electoratul l-a demis, scandal care demult trebuia cercetat de Inspecția judiciară pentru că aceste ilegalități dăinuie de cînd Băsescu și Mona Macovei au pus fundul pe Parchete,  merită să citim ce a publicat, pe la începutul acestei luni, jurnalistul Catălin Tache pe site-ul  National, chiar dacă autorul este pe lîngă legislația care reglementează procedura interceptării comunicațiilor și discuțiilor ambientale ale unei persoane.
 SRI obține mandate de interceptare doar în cazul unor persoane suspectate că desfășoară activități contra siguranței naționale, preciza Costin Georgescu, fost director SRI, pe un post de televiziune, și prestează servicii tehnice de interceptare în beneficiul DNA, DIICOT,  DGA  și altor structuri de siguranță națională sau de combatere a corupției și infracționalității.
 
Autor: Catalin Tache
„Lovitura in plex pentru ofiterii Serviciului Roman de Informatii specializati in misiunile operative de filaj si interceptari telefonice sau ambientale. Si care tin de „probe” pe care se bazeaza mai mult de jumatate din anchetele cam tuturor structurilor din Romania.
Mona Pivniceru incearca sa revolutioneze sistemul
Daca pana acum SRI putea, practic, urmari legal pe oricine, oricand si oriunde, conditiile de primire a mandatelor fiind unele derizorii, situatia se schimba radical prin modificarile legislative aduse de Mona Pivniceru. Pentru ca, sub pretextul raspunderii la cerintele CEDO, ministrul Justitiei va transforma intr-un adevarat calvar obtinerea de catre SRI a unui astfel de aviz de interceptare.”
 
„Lui George Maior nu ii cad  eloc bine noile modificari legislative.
Fara putinta de tagada, smecheria cu mandatele de urmarire pe Legea sigurantei nationale a fost inventata de mafia politica. Si s-a dovedit mai mult decat eficienta, din moment ce, in ultimii ani, elitele tarii, de la lideri politici si importanti oameni de afaceri, pana la jurnalisti si demnitari, au trait terorizati ca vor fi „saltati” pe 29 de zile, sub pretextul noii sperietori: siguranta nationala! Astfel s-a creat o psihoza generalizata, mii de romani care inseamna ceva pentru viata publica devenind santajabili, sub amenintarea de a fi prinsi in aceasta veritabila plasa de paianjen minutios intinsa peste tot de catre SRI. Pentru ca Serviciul Roman de Informatii a devenit practic adevaratul conducator al tarii. Politia, DGA, DNA, DIICOT sau Parchetul General prezinta in instantele de judecata doar „marfa” livrata de SRI, serviciul secret care putea fabrica, si inca legal, orice dosar.”
„ Venirea la conducerea Ministerului Justitiei a unui profesionist din sistem pare insa ca va pune stop terorii instaurate prin interceptarile si filajele abuzive. Mona Pivniceru declanseaza o adevarata revolutie care poate repune in drepturi democratia din Romania, si asta doar prin cateva modificari aduse printr-un proiect legislativ menit sa intareasca si la noi controlul judiciar asupra serviciilor de informatii. Este vorba de modificarea Legii nr. 51/ 1991 privind siguranta nationala a Romaniei, a Legii nr. 14/ 1992 privind organizarea si functionarea SRI si a Legii nr. 535 /2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. Pivniceru poate stopa astfel 60 la suta din operatiunile de urmarire ale SRI, adica exact cota la care sunt apreciate misiunile abuzive ale acestui serviciu. Si ramane intrebarea de ce Catalin Predoiu, desi a fost ministru al Justitiei atata amar de vreme si in atatea Guverne, nu a avut si el o astfel de initiativa…”
 „National” va prezinta in exclusivitate modificarile prin care teroarea mandatelor la adresa sigurantei nationale poate disparea.........................................................
Restul articolului pe enational

6 comments:

Robert Horvath spunea...

@ Planorul in cadere libera......
Voiculescu pune mana pe justitie. Acesta este marele secret ascuns
in spatele noii legislatii. Anchetele trebuie oprite. Toata gasca uselista si cei din spate trebuie spalati . Statul nationalist antieuropean castiga teren
dar va pierde alegerile.....Fiecare zi duce la disperare. Planoristul incearca
o noua diversiuner. Dar planorul este in cadere libera. ....Ai doresc mult
succes.

Robert Horvath spunea...

@ Planorul in cadere libera......
Voiculescu pune mana pe justitie. Acesta este marele secret ascuns
in spatele noii legislatii. Anchetele trebuie oprite. Toata gasca uselista si cei din spate trebuie spalati . Statul nationalist antieuropean castiga teren
dar va pierde alegerile.....Fiecare zi duce la disperare. Planoristul incearca
o noua diversiuner. Dar planorul este in cadere libera. ....Ai doresc mult
succes.

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

@roBortuHRCV
Imparatul tau,ala din Jap , nu ta controleaza periodic la sanatate? Macar la cap!

CE ZAR INTERNATIONAL spunea...

@roBortuHRCV
Imparatul tau,ala din Jap , nu ta controleaza periodic la sanatate? Macar la cap!

Robert Horvath spunea...

@6*6 INTERNATIONAL
nu este altul decar Cezar dupa in caderea in buda.
@ Lupus
Se pare ca nu esti platit de motanul cangrenat al democratiei eomanesti.
O faci voluntar conform idealurilor feseniste....
Deranjez cu o intrebare.....pariu
In cazul in care USL are sub 50% ai curajul sa inchizi blogul ?
Singurul care te mai sprijina este inpatatul cu nume de taran prost ....sau invers.
PARASUTA PARASUTEI MONA NU SE DESCHIDE !
A iinceput razboiul civil dintre gruparile mafiote care alcatuiesc clasa politica.
Arestarea lui Nastase a dat semnalul ....omertei. Reducerea cu 60 % a arestarilor
este imposibila. Lupta este pe viata si moarte....cu pistoalele la vedere.

Lupus spunea...

Robert
Tot lovit în aripă esti!
Deși ai post în care poți să-ți exprimi simpatiile monarhiste tu insiști să le postezi aiurea.
Nu o să ți le aranjez eu.